Eveet sonunda bende doğurdum ne zaman doğacak ne zaman doğacak diye diye doğdu 8 günlük olduk bile çok şükür🙏🏻
28 kasım günü çok şiddetli kasık ağrısıyla sabah 5 de uyandım evin içinde baya bi yürüdüm yarım saat sonra hafifledi zaten son bir haftadır kasık ağrısı çekiyordum ağrım hafifleyince uyuyakalmışım saat 8 gibi yine şiddetli kasık ağrısıyla uyandım ama hiç bel ağrım falan yoktu artık doğsun istiyordum doktoruma mesaj attım ne olur beni doğurtun hocam suni sancı falan çok kötüyüm diye gel bi muayne edelim dedi nedense benim içime doğmuş gibi doğuma gider gibi hazırlandım kahvaltımı yaptım saat 12 gibi hastaneye gittim muayne de 1 cm açıklığım vardı rahim de yumuşamış dedi istersen yatış verip suniyle başlatalım dedi hocam ben eve gitsem kendi sancılarımı beklesem dedim çünkü hiç sancım ağrım yoktu kasık ağrısı dışında gitsen de akşama geri gelirsin dedi bende burda suniyle erkenden doğuranları görünce dedim akşama kadar suni alsam doğururum tamam diyip kabul ettim yatış işlemlerini yaptık saat 1 de suni başladı saat 4 e kadar 3 cm oldu oo dedim bir kaç saate de 5-6 cm olur sonra da epidural takılır rahat ederim dedim ama saat 4 den 10 a kadar sancıdan öldüm takatim kalmadı 1 cm bile ilerlemedi doktorumla konuştuk çektiğine deymez ne kadar daha böyle sürer bilmiyorum dedi çünkü 6 saat boyunca 1 cm bile ilerlemedi benim de takatim kalmamıştı doktorum sezeryana alalım diyince bende artık kabul ettim ve sezeryana girdim belimden iğneyi vurdukları an dedim ki ohhh bee ben niye sabahtan beri ağrı çekiyormuşum masaya yattıkdan 5 dkk sonra kızımın ağlama sesiyle yeniden doğmuş gibi oldum öyle güzeldiki öyle masumduki anlatamam Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah 🙏🏻 amelyattan 22:30 da çıktım sabah saat 5 gibi de ilk yürüyüşüm yapıldı öyle çok zor değildi ama ağrılarım hâlâ var keşke diyorum biraz daha sabretseydim ama o anda da takatiniz kalmıyor bi an önce bitsin istiyorsunuz hâlâ bile keşke eve gitseydim keşke sabretseydim diyorum çünkü evet sezeryan belki kolay ama doğdktan sonrası zor ağrılarınız oluyor çocuğu rahat emziremiyorsunuz oturup kalkamıyorsunuz yanızda biri olmazsa çok zor yani ama yine de şükürler olsun oraya 3 kişi gidip 2 kişi dönmek de var hamdolsun sağsağlim kavuştuk birbirimize o da yeter ağrılarım da geçecek inşallah günden güne iyiye gidiyorum
Tavsiyelerim :
depend almadım ben bebek bezi bağladım zaten öyle çok da kanamam olmadı
bebeğe iki takım kıyafet yetti öyle çok götürmeye gerek yok zaten bir gün kalıyorsunuz
bol bol meyvesuyu kayısı suyu özellikle kahve tüketin ve su tabi günde 3 litreye kadar içmem lazımmış
göğüs ucum için ilk 2-3 gün göğüs pedine kantron yağı sürüp göğüsüme koydum ama hiç etkisi omadı göğüslerim mahfoldu 3. Gün artık gümüş kalkan aldım o çok iyi geldi göğüslerim baya yumuşadı günden güne daha iyiye gidiyor
Benim prenses kızım 2.870 gr 48cm doğdu şimdi yanımda uyuyor Allahım isteyen herkese nasip etsin rabbim orda sancı çeken doğuma girecek herkese yardım etsin bi nefeste kurtarsın inşallah 🙏🏻☺️