Keskinoglu MeLy90 değiyor tabiki.nazar insanın beğendiği.hosuna gittiği.hayretle baktığı herşeye değer.. ..Benim doktor değdirmişti resmen…doktora gitmiştim cocuk dokotra. Kendide doğum yapmis .sutu yetmiyormuş.mama kullaniyirmus..benim ikizlerim vardı hangi mamayi kullaniyorsun dedi mama ullanmiyorum dedim.nasil yani yetoyormu dedi elh.yetiyor dedim.eve geldim göğsüm şişti semsert okuduk geçti şükür…..
Keskinoglu Onrays canım nazar için felak nas ayet-el kursu.fatiha ihlas kevser sürelerini sabah akşam okuyun kendinize..başka da hurafe tarzı şeylere inanmayın.her yerde de suyum yetiyor falan demeyin.
Onrays Keskinoglu gerçekten buradaki anneler tecrübeli olduğu için sormak danışmak istedim yapmadığım bilmediğim birşeyleri öğrenmiş oldum ve yapicam ondan gerçekten çok kötü durumdayım
KardelenYB Onrays anlattıklarına göre sütün var sıtma süt varsa tutar yoksa tutmaz o beseler süt varsa oluşur yoksa oluşmaz sen güzel sağ bebegın enemiyorsa göğüslerini sağmazsan mastit olursun
KardelenYB KardelenYB sütüm kaynadı derler o bile olmuş sende bebegın ememediği için görmüyorsun var mı yok mu iyice sağ bebegıde sürekli meme de tut alıştırmaya çalış
Onrays KardelenYB sürekli sagmaya çalışıyorum gelsin gelmesin çünkü aşağıya egilsem kollarımı kaldirsam ağrı vuruyor napicagimi şaşırdım artık
Onrays KardelenYB alıştırmaya çalışıyorum basta silikon ucla emzirdigim için olmus da olabilir bilmiyorum nerde ne yanlış yaptım
Onrays acemiii baktım canım dinlenme gibi bir şansım yok bebeğim durmuyor benden onada geçiyor yemek yemege dahi fırsatım yok kendim olmasam bebege bakacak kimse olsa dinlenicem de oda yok
KardelenYB Onrays slikon ucu bir iki kere çektirip onu cekıp hemen meme ucuyla emzirmen gerekiyordu bende yaşadım aynı sorunu canım aldım slikon meme ıcunu kızıma çektirdim 2 kere sonra cektim hemen onu memeyi tutturdum tutabildigi kadar yaptırdım zamanla alıştı
BurcuP Onrays mastit olmuşsunuz o yüzden süt azalır süt kanallarındaki tıkanıklığı açmanız gerekiyor, nazar değil bu ☺️ Emin olun tecrübeliyim bu konuda 👌geçmiş olsun , tıkanıklık artmadan memeyi sıcak havlu vs ile yumuşatıp bol bol emzirin, düzelecektir.
Deletedmom79 MeLy90 Onrays değiyor canım anne sütüne nazar kimsenin yanında emzirme bebeğini iyi değilmiş ben bebekken annem beni bi kere toplulukta emzirmiş çok sütü olmasına rağmen o akşam sütü kesilmiş bi anda ben ağlamaktan katılmışım artık sonra okumuşlar hep iyi gelmiş sende okuyabilirsin ya da bir büyüğün dua et bol bol gene geçmezse mastit olmuş olabilirsin genel cerrahiye bir görüşürsün canım
MeLy90 Deletedmom79 Bakın ne güzel yazmışsınız. Bu nazar değmesi değil Mastit. Yaşamadım ama kuzenim yaşamıştı ve doktor emzirerek süt geri gelir demişti. Bilemiyorum çevremde kimse ooo nasıl bir sütün var diye nazar edecek kişiler değil. Sanırım ondan bana saçma geldi.
BurcuP Onrays göğüs Kalkan’ı ile mastitin ilgisini anlayamadım. Evet kullanmıştım ama çok kullanışlı bulmuyorum ben.
prensannesi_ Onrays süt düğümlenmesi olabilir cnm benimde başıma geldi şimdi çaresini arıyorum doktora gideceğim sagiyorum yok gelmiyor ama dolu biliyorum aciyor çok süt kanalı tıkanıyor gelmiyor o zaman
Onrays prensannesi_ doktora gittiğinizde doktor ne dediyse banada söyleyebilirmisiniz ben gidemiyorum bebekle tek olduğum için
prensannesi_ Onrays cnm ancak girdim gördüm 3 kez tekrarladi antibiyotik verdi şuan onu kullanıyorum birsey yapmadı yani
1PrensAnnesi Onrays buna inanmayı bırak ilk başta ve sürekli pompayla çek sütü bebek emmese bile sen sürekli sağ 3-4 litre su iç ve dua oku ama sen değil sadece annen kayınvaliden ablan görümcen artık kim varsa sürekli dua okusunlar sana gelir korkma
Onrays 1PrensAnnesi banada onu hangi hocaya sorduksa hep onu söylediği için dedim hep yapıyorum inşallah sizde benim için dua edin inşallah duzelirim
Nduru Onrays benim sutum deusluk gibiydi bi karis karsiya fiskirirdi o yuzden asla kimsenin yaninda emzirmezdim. Cunku illa soruyolar sutun var mi yetiyor mu bilmem ne. Buna dikkat et kayinvalidende olsa annende olsa soyleme emzirme. Sicak tut ilik dusla masaj yap gunde bi kac kez yap ama. bol su ic 4 litre ic gunde. Yaz hatta 24 saatte 4 litre olmusmu diye. Insallah duzelir gecmis olsun. Bulgur pilavi diyorlar ama onu bilmiyrm dene istersen oglen aksam ye. Yiyenler yarim saate sut oluyor diyordu.
Onrays Nduru yok daha asla bazen kaynanam soruyor gelmiyor sütüm diyorum gelsede gelmesede bundan sonra hep gelmiyor diyorum kimsenin yanina gitmiyorum gitmem bir günü alıyor onlarla aramda bayabi mesafe var onlar batıda ben dogudayim Allahtan yakın değiliz
Nduru Onrays sen gunde bi kac kez ilik dus masaj yap bol su ic bebegin emmesede sag mutlaka sutunu gelir insallah.