[silindi] lina ismini Kuran’da geciyor, cennette hurma cekirdegi diye savunan gordum burada. Yani din diyanet boyle bisey degil, cocuguma niye hurma cekirdegi anlamina gelen isim verdim demek yok, evet saygi duyuyorum sonucta kendi cocuklari kendi keyifleri olacak, banane ama bu mudur isim isim, dini dini diye kendinizi paraladiginizin anlami diyesim geliyor gordukce. Bir de omer asaf gibi eymen gibi duya duya yayilan isimler var, hic mi kalmadi isim. Elisa benim yari alman-yari turk kuzenimin ismi elisabeth’ten geliyor ayan beyan. Teyzem Zeynep isterken soyleme zorlugundan koymadilar, bin kere dusundu burada insanlar bi anlam uydurmus birbirine tavsiye olarak elisa, esila, buglem, lina vs bi suru ismi kendilerince anlama buruyup savunuyorlar arastirmadan. Eva koyacagim diyen biri vardi ona ayan beyan hristiyan ismi oldugunu bizde havva anlamina geldigini, joseph degil de yusuf dememiz gibi oldugunu soyledigimde de benden kaynak istemisti gibi gibi. Evet herkese saygi duyuyorum ama asiri dejenere ve bilincsizlikle cocuklarimizin yasitlarinda cok garip isimler olacagini biliyorum 🤷🏼♀️