Normal doğumdan sezeryana dönen doğum hikayem.
Herkes gibi bende birgün benimde burada doğum hikayem olur mu diye merak ediyordum hergün doğum hikayeleri okuyordum şimdi kızıma kavuştum ve kendi doğum hikayemi yazıyorum. Buraya da post açmıştım 38-39-40. Haftalar nasıl gidiyor sancı nasıl oluyor kasılma nasıl oluyor ilk gebeliğim olduğu için bilmediğimi söylemiştim ve sizlerin sayesinde öğrenmiştim. Gece saat 22:50 gibi sancım başladı Sancılarım son zamanlarda artmıştı normal sancı sandım birisi senin doğumun yakın demişti ama değildir demiştim içten içe post altın da konuşurken
39.haftaya girdik ne zaman gelecek bu bebişler yazdım ve bana yine sancı girmişti banyoya gittim ve nişanımın geldiğini gördüm nişanı.merak eden vardır eminim herkesin farklı olabilir benim akıntı ile birlikte geldi kansız sarımtırak sümüksü birseydi ama çok değildi eşime nisanim geldi galiba dedim ikimizde Nisan ne bilmiyoruz İnternetten araştırdık ve nişan olduğuna karar verdik doğum yakınlaşıyor diye konuştuk ama hemen olmaz diye düşünüyoruz eşime dedim temizlik yapalım mı yapalım dedi çünkü içimden bir ses doğum geldi diyor temizligimi yaptık banyo yaptım sonra yataktayken yine sancı girdi eşim sen kızardın sanki ne oldu dedi sancı girdi dedim sonra şu geliyormuş gibi bir his geldi direk ayağa kalkıp banyoya gittim çok az çamaşırım ıslanmıştı aşkım benim suyum geldi dedim eminmisin suyun değildir belki dedi hayır suyum eminim dedim sonra zaten pembe kanlı akmaya başladı. O an eşim o kadar panik oldu ki anlatamam ne yapacağımızı şaşırdık bende de korku heyecan vardı ama onun telaşını azaltmaya çalıştım kaynanamgil benimle yaşıyor hemen annesine gitti eşim benim suyumun. Geldiğini söyledi neyse apar.topar çıktık evden. Esim üstünde geceligi altında pantolon çoraplar tekis tüküs benim tüm vücut titriyor bir yandan da eşime sakın ol hep bu anı bekliyordun diyorum
Hastaneye gittik 1 cm açıklığım varmış yatış verildi doktorumu aradılar nstye bağlandım sancılar 70 filan çıkıyordu tam düzenli değildi normal doğum istediğim için 2 saat arayla nst ve çatı muayenesi oldum daha önce hiç olmamıştım doktorum perşembe günü yapacağını söylemişti o gün gelmeden doğmak istedi bizimki sancılarım artmıştı düzenli olmaya. Başlamıştı 100 lerde gelmeye başladı ve canım acıyordu sabaha kadar çektim sancıları ve açılmam daha yeni 2 cm olmuştu doktorum geldi ilk gebelik yavaş ilerlemesi normal dedi ama acılar dayanilacak gibi değildi sürekli nst çatı muayenesi ve acılma hiç ilerlemiyordu evden pilates topumu getirdi eşim hiç yatmadım hep yürüdüm pilates yaptım suguat yaptım ebeler hemşireler çok iyi dayandigimi söylüyordu nasıl bu kadar sancıyı cekebiliyorsun helal olsun diyorlardı mecbur dayanıcam diyordum ama çok zordu benim için ve her çatı muayenesinde hayal. Kırıklığı dedikleri şey bundan sonra çabuk ilerler sabret iyi gidiyorsun öğlen 12 olmustu şimdiden 13 saat sancı çekmiştim ama açılmam 3 cmdi. Ama kararlıydım ağlayarak da olsa yürüdüm tecrübeli bir ebe vardı dayanamadı ve sana bende bakicam dedi pilates hareketleri gösterdi onları da yapmaya başladım nst harici hiç yatmadim koridordaki çalışanlar bile doğum yapmadan zayıfladın diyorlardı ama hepsi boşa gitti maalesef. Gücüm kalmamıştı ağlamaktan gözüm açılmıyordu kalbim ağrıyordu resmen 20 saat olmuştu annem uzakta olduğu için telefonda artık çekme kızım sezeryan ol o zaman bu ne açılmıyor işte dedi gerçekten de haklıydı epidural olmak istedim doktorum tmm dedi anestezi uzmanı geldi artık geç oldu zaten acılman 4 cm kadar olmuş acıları azaltmaz daha da uzar doğumun dedi hayal kırıklığına uğradım ve tmm yapmayalim dedim ama tükendiğimi Hissettim doktorum evine gitmişti ebeme sezeryan olmak istediğimi söyledim doktorum çok iyi dayandigimi dayanmam gerektiğini söyledi ama kesinlikle artık ümidi kestim çünkü ölecekmişim gibi geliyordu o sancıları anlatamam 5 - 10 saat çeksem tmm ama 22 saat olmasına ragmen açılmam daha 3-4 cm anca olmuştu spinal anestezi ile sezeryana alındım normalde anksiyete bozukluğu olan biriyim aşırı paniğimdir ama hiç korkmayın ben bile olduysam herkes olur sakın kalmaya çalışın ve bebeğinize kavuşacağınızı hayal edin his var ama acı yok aşırı bilinçli olmuyorsunuz böyle biraz hayal gibi geçiyor. 10 dk olmadan bebeğim çıktı doktorum Esranurum senin bebis çok tatlı çok güzel bir bebek ve çekik kızım dedi ciddi misiniz doktor hanım dedim evet çekik dedi ameliyattaki herkes. Bende inanmiyorum hamileliğim boyunca kore dizisi izledim senin çocuk çekik olacak artık diyorlardı kaynanam bebek senin yüzünden korelilere benzeyecek diyordu dedim herkes güldü çok bakmışsın kızı benzetmişsin dedi doktor neyse bebeğimi getirdiler öyle tatlıydı ki dünyada ki en güzel koku ve en güzel bebek ti benim gözümde. 2 kilo 850 gr 48 cm doğdu. Doğumdan sonra hersey bitti diyor herkes benim aklımdan o sancılar çıkmıyor iyi çekmişim diyorum ama doğru hersey geçiyor şükürler olsun bebeğimde bende iyiyim sütümde hemen geldi emzirdim. Bu arada anestezi uzmanı yalan söylemiş doktorum epidural olsam rahatlayacagimi söyledi neden yaptırmaktan. Vazgeçtin normal doğum yapabilirdin. Biraz daha beklerdik dedi neyse öyle böyle doğum hikayem bitti suyum. Geldiği andan itibaren depend kullandim hala kullanıyorum çok çok iyi kesin alın derim bu arada hiç baş ağrım olmadı benim baş ağrısı olmasın diye nescafe iç dediler yarım bardak içtim ama canım istemedi akşam yasak olduğu için çorbacilar kapalıydı evde de yapacak kimse yoktu biraz geç yedim o yüzden yürürken bayilacaktim saatlerdir aç ve yorgun olduğum için siz çayınızı. Corbanizi hazır edin öyle sorun yaşamazsınız İlk yürüyüşte acıyor tam kalkamiyorsunuz ama yürüdükçe iyi gelecek emin olun ikinci gecemde bile bebeğimle tek başıma ilgilendim canım tatlı sanardım ama değilmiş galiba annelik hen devreye giriyor. Ayrıca sleepy natürel çok önerilmişti ama kenarlardan sizdiriyor değiştirmeyi planlıyorum benim bebeğime iyi gelmedi. Günlerimiz çok güzel geçiyor anne karnında genelde geceleri çok hareketli olurdu kızım gündüz uyurdu şimdi de aynı gece ayakta geçiyor gündüz uyuyor emdirip. Biraz uyuyayım desemde hissediyor sanki ağlıyor ama herseye değer. Darısı sizlere inşallah sizlerin kolay doğumlarınız olsun sancı çekerken hep sizler için dua ettim ben çektim siz çekmeyin diye. Bebisten dolayı giremiyorum ama cevaplayabildigim kadarıyla sorularınızı cevaplarım çok çok uzun doğum hikayem oldu umarım sonuna kadar okuyan olmuştur sonuna kadar okuyan okudum desin benden bu kadar hepinize sağlıklı kolay doğumlar 🤲🏻