Merhabalar, ben de evladıma sağlıkla kavuştum. Darısı bebek bekleyen tüm anne adaylarının başına. Bebek isteyen herkese de nasip olur inşallah. 31 yaşında anne oldum ama keşke bu kadar beklemeseymişim, Allah evladıma uzun sağlıklı ve mutlu huzurlu ömür versin. Tüm evlatlara da.
Burada doğum hikayesi okurken çok duygulanıyordum, ben de kısaca anlatacağım belki faydalanan olabilir. 40+5’e kadar bekledik, bu sırada 39 sonrası nst kontrolü ve bebeğin suyunu daha sık kontrol etti doktor. 40+1’de gelmeyince çatı muayenesi yapıldı ve çatı müsait olduğu için 40+5’e kadar bekleyebileceğimizi konuştuk.
Bebeğin kanala girmesi için 36. hafta sonrası her gün 45 dk yürüyüş, 20 squat, pilates topu ile hareketler yaptım. 38. hafta sonrası merdiven inip çıkma ve günde 6 tane iri hurma yedim ancak işe yaramadılar. 40+5’te bebek kendisi gelmeyince sabah erkenden hastaneye giriş yaptık ve suni sancı başlandı. O sabah hastaneye gitmeden nişanım geldi ve hafif regl sancısı hissetmeye başladım. Suni sancı 9:00 gibi başlandı, 14:00’e kadar ben pek bir şey hissetmedim ancak nst’de düzenli sancı çıkmaya başladı. Sonrası çok hızlı gelişiyor, 16:00 gibi sancılarım şiddetlendi ve açılmam 4cm oldu, ancak bebek kanala inmedi. 17:00’de sancılarım artık dayanılamayacak kadar şifdetlendi açılma 5cm’di ancak bebek kanala inmedi. Bu sırada doktorun yönlendirmesi bence çok önemli, doktorum en başından beri bebeğin kanala inmemesinin mutlaka bir nedeni olduğunu sezaryen için geç kalmamamız gerektiğini anlattı. Ben de biraz daha beklemek istediğim için 17:30’a kadar bekledik. Ben beklemek istediğim için bebeğin suyu patlatıldı ve kaka yapıp yapmadığına da bakıldı ki sağlıklı olarak bekleyebilelim. 17:30’a kadar bebek gelmeyince sezaryene geçtik. Bu sırada sancılarım çok şiddetlendi, kusma isteği ve sürekli klozette oturma isteği geliyordu. Sancıları squat pozisyonunda yerde karşılıyordum ve kalkarken de etraftan güç alarak kalkıyordum, bu kasılmalar doğum sonrası boyun tutulmasına sebep oldu.
17:30’da girdiğim sezaryen ise benim için çok konforluydu. Spinal anestezi yapıldı. Neden bu kadar korkmuşum bilmiyorum, o kadar sancı çekmektense en baştan sezaryeni tercih edebilirdim diye düşünüyorum şu anda. Ameliyathanede çalışanlar inanılmaz neşeliydi, başımda sürekli sohbet eden anestezist vardı. Anestezist benim durumuma göre anında müdahale edip ilaç yapıyordu, heyecanlandığımda sakinleştirici uyguladı, bulantım olduğunda bulantı ilacı vs., bebeği ilk gördüğümde ağladım gözlerimi sildi vs. Tüm ameliyathane ekibine minnettarım. 17:30’da girdiğim ameliyathanede 17:40’ta evladım doğmuştu, 18:15 gibi de ben odaya çıktım. Bebeğin boynuna bir kat kordon dolandığı için bebeğin kanala inmediğini söylediler ameliyathanede. Dolayısıyla siz ne yaparsanız yapın aslında doğum şeklini bebek seçiyor.
Tek yaşadığım sıkıntı, boyun tutulması oldu. Sezaryen ile ilgili her şeyi unuttum, boyun tutulmam beni çok yordu. Neredeyse felçli gibi hareket edemedim, 3 gün kas gevşetici iğne ve kremler uygulandı. Şimdi daha iyiyim.
Odaya geldiğimizde hemşireler hızlıca gelip beni giydirdiler, bebeği emzirmeyi gösterdiler. 2 gece kaldık. Hep tek gece kalırım diye düşünmüştüm ama kısmet. Sezaryen sonrası bol su içtim, hastane lohusa şerbeti vermişti onları içtim ve gaz çıkarmada ve tuvalete gitmede problem yaşamadım.
Sizlere tavsiyem, depend almalısınız, refakatçiniz mümkünse deneyimli biri olsun çünkü benim gibi tutulma vs yaşarsanız bebek ile ve sizinle ilgilenecek kişi o oluyor, ben 1 takım pantolonlu pijama ve 1 tane de elbise pijama ve polar sabahlık almıştım yeterli oldu, çorap almayı da unutmayın.
Son olarak sağlık sektöründe çalışanlara zaten çok saygı duyuyordum ama doğum sonrası saygım kat kat arttı. Benim gibi doğum ve bebek bakımı konusunda çok acemi biri için bile bu süreci inanılmaz kolaylaştırdılar. 2 gece bana ve bebeğe çok iyi baktılar ve ne zaman desteğe (besleme, ağlama krizi, benim ağrılarım, alt değiştirme, süt sağma vb) ihtiyacım olsa hemen yardımcı oldular. Gittiğim hastane ile ilgili hep ufak tefek şikayetlerim oluyordu ancak doktoruma, Kadın Doğum, ameliyathane ve yenidoğan ekibine çok minnettarım ve ikinci gebeliğimde de tercih edeceğim.
Herkese en kolayından doğum diliyorum, sonrası inanılmaz bir mutluluk, pamuk gibi bir şeyle eve geliyorsunuz🧿 annelik çok güzelmiş, Allah herkesin evladına sağlık sıhhat versin. Ben de bu forumdan happy kids’e geçiyorum.