Emine_Atay Herkese merhaba eşimde ve bende akdeniz anemisi taşıyıcılığı var herhangi bir sağlık sorunumuz yok fakat aile hekimimiz çocuğunuzun hasta olma ihtimali var vs gibisinden bizi biraz korkuttu Bu durumda olan var mı acaba
Bsrbnzr Emine_Atay bilimsel olarak yüzde 50 taşıyıcı olur. Yüzde 25 hasta yani talasemi, yüzde 25 ise herhangi bir taşıyıcılık veya hastalık görünmez.
Haticee0393 Emine_Atay şu an hamile misiniz bilmiyorum ama bende taşıyıcıyım eşimde yok şükür ama olsaydı bunun İçin ciddi önlemler alınıyor çocuk düşündüğünüz zaman major ve minör adı altında oluyoruz taşıyıcılar minör diğer tehlikede olanlar ise majör oluyor Allah korusun ölüm tehlikesi bile var lütfen araştırın ve güzel bir doktora görünüp bilgi alın
Haticee0393 Emine_Atay benim bir tanıdığım 10 yıl önce falandı evlendiler ikisi de taşıyıcıydı tam hatırlamıyorum ama ya hamilelikte olması lazım bişeyler yapıldı anne karnında çocuğa yani mesela kan uyuşmazlığı olduğunda anne karnında bebeğin kanı değişim yapılıyor gibi düşünün böyle bi önlem alındı 2 çocukta sağlıklı doğdu ama çok zayıf doğdular
Gizemceylan Yakın bi tanıdığımız da vardı çocukta da olduğunu duymuştum ama herkeste aynı olmaz belki hiç bi fikrim yok
Bsrbnzr Ne yazık ki böyle bir ihtimal var. Tabi sizler gibi taşıyıcı da olabilir sadece. Rabbim korusun.
Haticee0393 34_21_23 hiç hatırlamıyorum gittiğim bölümü 13 yıl oldu nerdeyse devlet hastanesinde ayrı bir bölümde yapılıyordu her ilçede yapılmıyordu onu hatırlıyorum bi de test sonuçları geç gelmişti baya bi ama internette mutlaka bilgi yazıyordur bununla ilgili
Rmys11 Emine_Atay canım benim Ablamla eşindede var doktor normal yollar çocuk doğuramazsın kesinlikle dedi en yüksek korunma yöntemiyle korunun dedi tüp bebek yapılacak dedi hasta çocuk olmasın diye
Senemunlu Emine_Atay esim tasiyici bende birseu yok ama bebegim 1 yasinda kontrollerini yaptirdik ondada cikti. Ikimizde oldugunda yuksek ihtimalle hasta oluyor demisti. Insallah saglikli olur
[silindi] Emine_Atay evet ikinizde tasiyiciysaniz cocugunuz ya tasiyici ya da akdeniz anemisi olarak dogabilir. Tek biriniz tasiyici olsaydiniz cocugunuz sadece tasiyici olma riski tasirdi ama su an ikinizin de tasiyici olmaniz hasta dogma ihtimalini %25 yapiyor.