hepinize merhabalar☺️Burada doğum hikayelerini hep okumuştum uzun olanları daha bi heyecan ile okurdum.İlk doğumum olduğu için hiç bir şey bilmiyorum hep buradan ön tecrübe edindim Ben devlet hastanesine gittiğim için sezeryan olma gibi bir ihtimali vermiyordu doktor..İlk doğumun sen bizim için normal doğum adayısın diyordu.Ben de rastgele hangisine randevu alırsam gidiyordum😬nasılsa kimin nöbeti ise o doğurtacak diye hatta zaten doktor girmiyor bile ebeler doğurtuyor dediler hep…Ama 32. Hafta da doktor çocuk ters sabit bi doktor takip etsin dedi.İçime bi kurt düştü.Çünkü normal doğum o kadar çok istiyordum ki sezeryan ameliyat diye hep korkuttular.Her gün 1 saat yürüyüş yaptık eşimle.40 hafta doldu burada herkes gibi doğuramıyprum yazıyordum 😁Hiç gelmeye niyeti yok ben almışım 15 kilo sağa sola dönemiyorum..burada okuduğum her şeyi yaptım yerleri oturarak sildim squat yaptım hurma yedin bol bol faydaları olduğuna inanıyorum ama her şeyin zamanı var tabi..Artık 41+2 olmuştu cuma günü 3.5 ta doktora gittim biliyorum baktı ve bana dedi ki bu bebek iri gözüküyor şimdi geç oldu pazartesi sen gel detaylı ultrasona gir eğer öyle ise sezeryan dedi kalbim küt küt atıyor orada ben hep normal bekledim işin kötüsü şeker yüklemesi falan yaptırmadığım için şeker çıkabilir dedi beni en çok o üzdü keşke tedbirimi alsaymışım hafta sonu ailem yanıma geldi herkes o kadar heyecanlı ki uzun zamandır beklediğimiz minik mucizemiz gelecek odasını hazırlıyoruz hastaneden çıkınca yatacağımız yeri düzenliyoruz yerimde duramıyorum sanki pazartesi sabah tekrar detaylıya girdim ve ultrasondaki doktorun bir tam tur kordon dolanmış dediğini duydum beyefendi içeride oturmaktan sıkılmış bide kordonu dolamış koşa koşa doktora gittim oda dedi senin oğlan 4042 gram ben risk alamam kan ver saat 3 e kadar karar ver eğer normal ise risk alıyorum diye imza atacaksın sancı verelim sezeryan isede yatış yapıp saat 8 de nöbetim var bebeği tAkip edicez dedi..bir çok tanıdık doktor baş hekimlere sordu eşim kesinlikle risk almasın diye tembih ettiler sezeryana karar verdik.evden Ailecek heyecanla çıkıyoruz gezmeye gider gibi☺️2 gün sonra bebekle gelcez oh ne güzel falan güle oynaya gittik.Yatış yapıldı bu arada devlette tek kişilik oda konuştuk baş hemşire ile hastanenin bir ihtiyacını karşılayınca ayarlıyorlar covidden korktuğumuz için canımıza minnet dedik..Buradan okuduğum kadarıyla nescafe atıştırmalık aldırdım muhakkak tavsiyem birde ben süslü püslü gecelikleri hastaneye götürmedim zaten ziyaretçi yasak ve batıyor eskileri oraya götürdüm.Evde yenileri giydim oda tavsiyem.Akşam oldu sabaha doğum var çok farklı bi duygu karnım inmedi hiç benim bu arada herkes hiç inmedi çok yukarıda daha doğmaz diyordu doktora sordum son gidişte çocuğun yeri mi var nasıl insin 4 kilo dedi 😁😁o gece bişeyler atıştırıp annem uykuya daldı bende uyku yok karnım nasıl ağrıyor lavaboya gidip geliyorum biraz geçiyor yarım saate bir daha annem ne oldu dedi karnım çok ağrıyor dedim oda kayısı suyu içtin ondandır diyor bi yarım saat sonra bir daha ağrı bir giriyor bu nasıl gaz sancısı diyorum ben odada geziyorum lavaboya gidiyorum yok şiddetli bir şekilde bir giriyor 15 dakika sonra iyileştim sanıyorum annem yine heyecan yat biraz uyumaya çalış dedi gece 2 gibi biraz daldım uykumda 2 kez daha ağrı vurunca şüphelendim ebeye söyledim oda bişey yoktur heyecandır bakalım bi dedi nst de sancım çıktı ve acildeki doktor çağırdı oda seni normal doğum katına alıyoruz açıklığına bakcaz dedi o zaman a kadar normal isteyip çabalayan ben korkudan başladım ağlamaya ben sezeryan yapacaktım falan diyorum doktorda sakin ol biz seni takip edicez doktor gelinceye kadar dedi açıklığım 3.5 olmuş nst ye başladılar saat 3 serum taktılar ben sanıyorum suni sancı ne olur vermeyin 😁😁diyorum ebe de dediki Sakin ol biz buradayız hastanedesin seni ve bebeğini takip edicez bende artık sancı geldikçe sessiz sessiz ağlayıp dua ettim ama insan bebeği için katlanırmış zor yalan değil ama geçiyor o küçük mucizeyi hayal edin yanınızda sonra 6 da doktor koşa koşa geldi bebek geliyor acil sezeryana alıcaz tamam dedim bende 8 e kadar kendi doktorumun nöbetini beklemeye ne gerek var canıma minnet aldılar beni belden uyuşturdular sonda birazcık acıdı ama belden olan iğne hiç acımadı 10 dakika içinde bir ses duydum öyle farklı ki nasıl rahatladım gözümden yaşlar döküldü sanki cennetten bir şey gelmişti içimdeki hissi heyecanı anlatamam ama susmuyordu hatta orada anestezi uzmanı kız mı dedi hayır erkek diyince oooo annesi işin zor dediler başına vura vura ağlıyor ben niye geldim diye 2020 ye geldi kolay mı 😬eşim bile kapıda sesi duymuş yok diyormuş bu kadar ağlamaz yeni doğan.. bebek orada hemen giydirdiler bana gösterdiler çok güzeldi çok..minicik burnu ağzı Allahım dedim şükürler olsun sonra ben uykuya daldım bi anda sıçrayarak bi uyandım doktor beni kapatıyormuş hiç bir şey hissetmedim odaya götürdüler çok titriyordum burada okumuştum normalmiş hemen bebek benimle geldi emzirdiler sütüm dım dım geliyordu ama bizim oğlan çok gayretli idi ama ilk geceden sızladı göğüslerim zeytinyağı lansinoh avent kapak hepsi vardı ama yaram gittikçe büyüdü hiç fayda etmedi ben ağlaya ağlaya emziriyorum bebeğimde susmuyor sütüm az sürekli emmek istiyor vazgeçmedim emzirmekten..Emzirme hemşiresi geldi ve ağladığımı gördü yanlış tutuyorsundur dedi bence ondan değil çünkü dedikleri gibi tuttum o olacaksa oluyor..artık yarıklar vardı hafif hafif kanayan sonra silikon uç aldık 1 hafta sonra ben her şeyi denedim aklınıza ne geliyor ise ama açık yara idi o uçlar acımı azalttı 3 hafta oldu geçer dediler geçmedi bende pahal diye almadığım gümüş kapakları aldım 3 güne hafifledi nasıl mutluyum canım orada atıyordu bebeğimi acısız emzirmek gibisi yok e bebekten 120 ye aldım olan 120 TL ye olsun doğum yapmadan alın sonra satarsınız ne olCak ben çok pişmanım
- olarak depend muhakkak alın ALEz yerine bebek bakım örtüsü kıllandım sezeryan olduğu için aşırı gelmiyor
- Olarak bunu hiç okumamıştım dikişlerden korkuya ıkınmaktan ilk 10 gün çıkamadım büyük tuvalete ve 1 aydır bana çok kötüye mâl oldu o yüzden ilk 3 gün çıkamıyorsanız hemen bir çare arayın derim benden aciz naciz tavsiyeler buraya kadar okudunuz mu bilmiyorum ama her soruyu cevaplarım 🥰