Mihrmah03 Merhaba canım. Prolaktin yüksekliği hem adet düzensizliği yapıyor hem de malesef gebeliğe engel. Ben 2 yıl önce adetim kesilince kadın doğum bölümüne hamileyim sanarak gittim. Test yaptım kaç tane hep negatifti. İyi ki de gitmişim muayene oldum kan verdim gebelik yok. Doktorum hormonlarına bakalım dedi. Kan verdim prolaktin 108 çıktı. Bundan dolayı adetim kesilmiş ve başım çok ağrıyordu. Doktorum acil emara girmen gerekiyor sonuçlar çok yüksek dedi. Emara girdim hipofiz bezi tümörüm olduğunu öğrendim prolaktin hormonu yüksekliğinden dolayı. Beni endokrin bölümüne yönlendirdi. Oraya gittim ve ilaç tedavisine başladım 4 ay içinde adetlerim düzene girdi. Prolaktin hormonum düşmüş ve hamile kaldım. Düşük yaptım. Kürtaj oldum. Tedavim yarım kaldı o dönem ve düşükten sonra tedavime devam ettim. Çok şükür prolaktin hormonum 108 den 25 e düştü tümör 11 mm den 4 mm küçüldü ve doktorum hamilelik düşünebilirsin dedi ilacı kesti o ay hamile kaldım. Şimdi 37+4 günlük hamileyim oğlum olacak. 12.12.2020 de 11 gün sonra sezeryan ile kucağıma alacağım inşallah. 😍 Size tavsiyem tedavinizi olun. İlaçlarınızı düzenli kullanın. Stresten uzak durun. Hiç durmayın endokrin bölümün de tedavi olun.