Merhaba anneler.. sonunda ben de doğurdum ve anca yazabildim..uzun olabilir şimdiden kusura bakmayın.. gelelim hikayemize 😊martta öğrendiğim pandemiyle başlayan hamileliğim çok rahat geçti ne mide bulantısı ne de kusma yaşamadım tam bir prenses gibi bir hamilelik geçiriyordum ta ki doğuma son ekim sonunda başlayan vücudumdaki kaşıntılara kadar o kadar zor bir dönemdi ki kaşıntılar kızarıklar geçmek bilmiyor üstüne daha da artarak devam ediyordu..alerjik bir bünyeye sahibin alerji doktoruma gittim hamilelikten kaynaklanan bir problem doğumdan sonra geçecek dedi hamilelere göre olan ilaçlardan kullandım ama ne mümkün hafiflemesi gerekirken artıyor artıyor büyün bacaklarım isilik gibi kızarık kabarıklarla dolu karnıma kollarıma geçmeye devam ediyor ve inanılmaz dayanılamayacak bir kaşıntıyla devam ediyordu.. doğum doktorum gerekli kontrolleri yapıyor bebişle ilgili bir sıkıntımız yoktu.. 37.haftada yapılan çatı muayenem de hiç açıklığım yoktu (bu arada çatı muayenesinde tedirgin olan biz kadınlar korkmayın gerçekten abartıldığı gibi bir acı olmuyor ki ben canı çok tatlı bir insanım ve dayandıysam herkes dayanır :)) ) bebişinde gelmeye niyeti yoktu 11 kasıma kadar süre verdi doktorumuz gelirse kendisi gelecek gelmezse sezaryenle alacaktı..son haftalarda hareketlerinde biraz azalma hissediyordun sürekli kontrole gittik ama bir sıkıntı yoktu..daha önceden geçirmiş olduğum hemoroid-anal fissür ameliyatından dolayı doktorum normal doğumun beni zorlayacağını biliyordu ben de o hemoroid acısını tekrar yaşamak istemediğim için sezaryene daha sıcak bakıyordum..9 kasımda tekrar gittiğimiz kontrolde hala doğum kanalına inmediği için kızım 11 kasım çarşamba günü sezaryen günümüzü almıştık..covid testi verdik çok
şükür negatif çıktı ve rahatlıkla çarşamba günü doğuma gittik😊 arkadaşımın anestezi teknikeri olduğu hastanede doğum planlamıştık doktorumda oradaydı ve prensesler gibi karşılandığım ameliyat hanede herkes etrafımda beni rahatlatmak için dolaşıyordu arkadaşıma ayrıca teşekkür ediyorum tabikiii 🤗 11.11.2020 saat 08.55 te o ağlama sesiyle minik kızım İnci’m doğmuştu ve ben de ağlaya ağlaya anne olmuştum😇 tarif edilemez bir duygu işte o an annelik başlıyor.. belden uyuşturulmayı seçmiştik ve epidural spinal ikili işlem yapıldı ameliyat sonrası ağrım olmaması için epidural pompası vardı belimde ve ağrım oldukça basıyordum iyi bir karar olmuştu ve hiç baş ağrısı yaşamadım.. gelelim belden yapılan iğneye inanın hiç hissetmiyorsunuz sdce istedikleri pozisyonda kendinizi kasmadan bekleyin bir anda her şey bitiyor ve ayaklarınıza bir sıcaklık iniyor ve işte o zmn başlıyor..her şeyi bütün işlemleri çekiştirmeler bastırmaları hissediyordunuz ama asla acı yok korkmayın yani :))) kızımı temizlediler ve bana gösterdiler o kadar güzeldi ki onun kokusu onu hissetmek bambaşka bir duygu.. son haftalarda hareketlerindeki yavaşlamanın sebebi bir tur kordon dolanması olmuş ve kilo almasını da biraz yavaşlatmış iyi ki sezaryene karar vermişiz..eşimle annem yukarda beni bekliyorlardı kızımı baba gösterdikten sonra yukarı çıkarttılar benim de ameliyatım bittikten sonra hemen odama çıktım kızım eşim annem hepsi orada beni bekliyorlardı.. yatağıma geçtikten sonra kızımı hemen kucağıma verdiler ve emzirmeye başladım hemen sütüm gelmişti.. acaba sütüm gelir mi diye düşünmeyin ben hiç onu düşünmeden gittim ve hemen de gelmişti çok şükür.. bir gece hastanede kaldıktan sonra covidden dolayı erken çıkmak istedim ertesi gün taburcu olduk..şimdi tam 20 günlük olduk her şey çok güzel gidiyor şükür 🙏🏽 kaşıntılarıma gelecek olursak doğumdan sonra doktor doktor gezdim çözüm bulunsun diye en son gittiğim doktor hamilelikte oluşan hatta bazı kişilerde hamileliği sonlandırmak zorunda kalınan pupp denen bir rahatsızlıkmış bebeği vücut düşman görüp vücuda böyle sıkıntılar yaratabiliyormuş..çok şükür ki benim son haftalarda oluştu ve bundan sonra tekrar hamilelik yaşarsam oluşabileceğini de söyledi ama şuan da tedavim devam ediyorum ilaçlarla geçitmeye çalışıyoruz.. Allah hiçbir hamileye yaşatmasın çok zordu hele de lohusalıkta bununla baş etmek çok güçtü benim için.. Çok şükür ki şimdi İnci’m de ben de iyiyiz🤗 çok uzun oldu ama dokuz ayın doğum hikayesi böyle oluyormuş 🙈 Allah herkesin yavrusunu kucağına sağlıkla almayı nasip etsin🙏🏽 Biz şimdi happykidse geçiyoruz🤗 herkesi öpüyoruz anneler 😘### ###