Didem34 Kızlar merhaba 22 haftalık gebeliğim. Hamilelikte levrek ve sarıkanat balıgı yeniyor mu ? Kafam karıstı🤦♀️
Deletedmom15 Didem34 bana doktorum haftada en az 1 kere balik yememi soyledi ancak türünü belirtmedi canim bi riski olsa belirtirdi diye düşünüyorum doktoruna danışmalisin tabi en dogrusu
Aysn6767 Didem34 levrek dip balığı diye biliyorum tam emin değilim netten bakabilirsiniz, dip balığı yenilmesi önerilmez gebelikte.. ama balık oldukca sağlıklı
Blossom Didem34 Hamsi, istavrit ve sardalya harici balık yememenizi öneririm. Sadece hamilelikte değil genel olarak geçerlidir. Çiftlik balığı ve dip balığı yenmemeli.
Bgs Didem34 levrek yiyebilirsin ama sarıkanat hakkında bi fikrim yok netten bak istersen bazı balıklar yasak hamilelikte.
Eminecengilukuslu Didem34 levrek çupra gibi dip balıkların yenmemesi gerektiğini söyledi doktor bana ağır metal içerdiği için zararlı olabilirmiş yüzey balıkları yemwmi söyledi araştırın isterseniz yğzey balıklarını onlardan tüketmeye çalışın
Astadavistabeybi Didem34 hayır yenmiyor bende levrek yiyordum doktor dip balığı olduğu için yenmez dedi bende somon yedim ama her hafta gidip almaya üşendiğim için balık yağına geçtim
Didem34 Astadavistabeybi bu doktorlarn hepsi baska mı söylüyor. Simdi benim doktorumda yiyebilirsin dedi 🙄
Astadavistabeybi Didem34 ben levreğe bayılırım vallahi özellikle sordum dip balık olduğu için yeme dedi bende o zamana balık yağı alayım dedim tamam dedi somon yiyebilirsin dedi
Didem34 Espi yok canm somon yasak degil gebelikte en tavsiye edilen omega bakımından en zengin balık o
Blossom Didem34 araştırmanızı öneririm. Somonda omega 3 miktarı düşükken omega 6 yüksektir. Omega 6′nın fazlası da zararlıdır. İhtiyacımız olan omega 3. İthal de olsa çiftlik de olsa yenmemeli.