Selam kızlar🥰 Burada o kadar güzel doğum hikayeleri okudum ki anlatamam.. yeri geldi güldüm yeri geldi ağladım yeri geldi korkudan titredim😂 acaba benimki nasıl olacak diye düşünüyordum hep ve sonunda benim de bir doğum hikayem oldu. Biraz uzun olacak hakkınızı helal edin🙈 En başından anlatayım size 1 Mart 2020 tarihinde evlendim 21 yaşındaydım hep hayalimdi erken anne olmak, evladımla birlikte büyümek.. Çocukları o kadar çok seviyordum ki acaba benim çocuğum olsa nasıl severim diyordum. Rabbim nasip etti çok şükür🙏 Bi kaç gün sık sık tuvalete gitmeye başladım dk başı gidiyordum resmen kuzenim bana tuvalete çok gitmemde anladım hamile olduğumu demişti o söylediği aklıma gelince bu kadar çabuk olmaz ama denemeden zarar gelmez dedim hazır pazara çıkmışken bir test alayım dedim ve aldım eve geldim ama nasıl heyecanlıyım anlatamam hemen yaptım çift çizgiyi görünce çığlık atasım geldi. Bir yandan çok çabuk oldu nasıl olacak diye düşüyorum bir yandan da mutluluk gözyaşları döküyorum. 1 ayım böyle geçti geldik 2. Aya🤦🏼♀️ ah o kusmalar.. tarifsiz anlatamam bir türlü geçmek bilmedi günde 6-7 defa kusuyordum içtiğim suyu bile🥺 açsın ama hiçbirşey yiyemiyorsun bu duyguyu size anlatamam çok kötü.. uzun bir süre devam etti bu şekil en sonunda doktora gittik ilaç verdi ama hiçbir faydası yok yedikçe kusuyorum bi süre devam etti böyle sonra bi baktım 7 kilo vermişim yine doktora gittik yatışımı yaptılar 3 gün serum vitamin felan toparladım biraz haftada 1-2 defa kusuyordum sadece 4. Ayıma kadar böyle devam etti 5. Ayda hiçbirşeyim yok derken birden dişim şişti🥴 20’lik diş ağrıdan duramıyorum hemen hastaneye gittim antibiyotik verdi doktoruma danıştım kullandım ama yok şiş inmiyor tam tersi yüzüm daha da şişti kulağım çenem hiçbirşey yiyemiyorum tatlı kaşığıyla çorba sadece.. doktora gittim tekrar iğne yazmam lazım yoksa bu inmez dedi kadın doğum doktoruma resim attım enfeksiyon bebeğe bulaşsa daha kötü olur kullan iğneleri dedi. İğneleri kullandım şiş indi ama çenemde ceviz gibi bişey kaldı geçmiyor 1-1 buçuk ay bekledik şişlik inmiyor biraz daha şişiyor 2-3 gün sonra yine iniyor ama orda ceviz gibi birşey duruyor. Bir sabah uyandım orası morarmış tekrar dişçiye gittim dışardan delip iltihabı akıtıcaz dedi. Kadın doğum doktorum da izin verince aynaya bakamayan ben ne olursa olsun gitsin dedim dışardan delik açtılar boru yerleştirdiler 1 hafta boyunca iltihap aktı şişlik indi sonradan dişi çektiler dikiş felan derken canımdan can gitti. Bu da bitti şimdi başıma ne gelecek diye düşünürken 27. Haftamda bel ağrım başladı hamilelikte normaldir dedim ama yok dayanamıyorum kıvranıyorum resmen hemen acile gittik baya bi test yaptılar ultrasonla felan baktılar sürekli farklı poliklinik doktorları geliyor felan korkmadım değil. Sonra üroloji doktoru geldi. “Böbreğin aşırı enfeksiyon kapmış kanında ve idrarında da var erken doğum riskin yüksek yatış olması lazım” dedi. Okmeydanı hastanesini bilen bilir ben orda kendime mi ağlim aynı odada 4 kişiyiz o kadınların ıkınmalarına çığırışlarına doktorların ilgisizliğine mi ağlim bilemedim😂 ben burda yatmam dedim imza attım çıktım. Şişliye gidiyorum burda kadın doğum yok diyor almıyor Sarıyer’e gidiyorum burda üroloji yok diyor almıyor koskoca İstanbul’da hastane bulamadım. Gaziosmanpaşa devlet hastanesine gittim direk yatırdılar çok ilgilendiler özel gibiydi resmen. 6 gün serum tedavisi ağrı kesiciler derken ağrılarım bir türlü geçmiyor enfeksiyon düşmüyor. Böbreğe stend takıcaz dediler direk ameliyata aldılar yarım narkoz vermişler 2 gün daha yatıp taburcu oldum. Hastaneden çıktım dualar ediyorum bir daha bişey yaşamim dayanamıyorum diye. 32. haftama kadar sürdü öyle sonra yine başladı böbrek ağrısı hastaneye gittim stend kaymış enfeksiyon yükselmiş tekrar yatış. Stendi değiştirmeye kadın doğum izin vermedi bebek direk doğar diye. Hem böbrek ağrısı çekiyorum hem sancım var bi yandan ağrı kesici bi yandan bebeğin sancısı düşsün diye serumlar felan bi 6 gün de öyle yattım😂 evi otel olarak kullanıyordum resmen sürekli hastanedeydim gittiğim acilleri saymıyorum bile🤦🏼♀️ sonrasında bebeğim makat gelişti 38. Haftaya kadar bekledik bir türlü dönmedi kızım. Sezeryana hazırla dedi doktorum. Sağlıklı olsun da normal sezeryan farketmezdi benim için. 38. Haftamın ilk günü sezeryan günü almaya gittim ve ben şok çocuk dönmüş😂 üzüleyim mi sevineyim mi bilemedim 🤷🏼♀️ hergün yürüyüş yaptım squat yaptım hurma yedim felan 40. Haftaya kadar ne ağrı var ne sızı.. 40. Haftaya girdiğim gece tatlı tatlı sancılar gelmeye başladı ama düzensizdi yalancı sancıdır diye önemsemedim sonrasında tuvalete gittim bi baktım yeşilimsi bir akıntı belki enfeksiyondandır dedim geldim yattım yatağa o sancıları çekerken uyumuş kalmışım sabah bi uyandım ağrım var bu sefer internetten baktım iyi bişey olmadığını görünce hemen hastaneye gittik. Nts de sancılarım 50-60 ben bişey hissetmiyorum açılmam da yok eve gönderdi sancıların artarsa hemen gel yoksa yarın tekrar geliyorsun dedi. Eve gittim 1-2 saat geçti tuvalete bi gittim peçetem iç çamaşırım kan içinde aşırı korktum hemen yürüyüşe gittim 1 saat yürüdüm belimde sancılar hissetmeye başladım kanamam az az devam ediyordu gece tekrar gittik hastaneye yine açılmam yok nts de sancılar 70-80-90 çıkıyor bende artık yavaştan hissetmeye başladım. Doktor buralarda çekme sancını evinde Çek 4 saat sonra yine gel dedi. Eve gittim duşumu aldım kuranımı okudum squat yaptım evde dolaştım vs ama sancı artışı olmadı gayet iyiyim sabah 7 de kadar evde bol bol hareket yaptım sonra uyumuşum uyandım hareket olsun diye dip köşe evi temizledim aşırı yoruldum ama pes etmedim. Sonra eşime hadi yürüyüşe gidiyoruz dedim 1 saat de parkta yürüdüm sonra eve geldim dinlendim hareket ettim yemek yedim sonra tekrar yürüyüşe çıktık 1 saat daha yürüdüm. Ben açılmam olduğunu düşünerek eşime gel bi kontrole gidelim dedim hastaneye gittik doktor baktı 3 cm açıklığın var dedi. Tam koltuktan kalkarken bi sıcaklık hissettim suyum geldi sandım ama bi baktım her yer kan bi kaç doktor geldi baktılar kendi aralarında konuşuyorlar felan bana bişey diyen yok. Sonrasında yatış yapalım sana sabaha kadar nts de sancılarına bakalım duruma göre suni sancı veririz dedi. Bende artık doğurayım da ne oluyorsa olsun kafasındayım. Nts de sancılarım sabaha kadar 80-90-100 arası çıkıyor ben bişey hissetmiyorum açılmam aynı🤦🏼♀️ her neyse sabah oldu doktor geldi. Kemiğin çok basık dün bebeğin omzu kemiğindeydi belki düzelir diye bekledik ama düzelmiyor normal doğum olması imkansız gibi duruyor dedi. Bi kaç doktor daha geldi başhekim vs. Hepsi aynı şeyi söyledi. Normal olmaz mı dedim olur ama omuzu kemikte kalırsa aşağıya doğru baskı yaparsa omuzunda hasar bırakabilir risk almak istemiyorum dedi. Ben direk bebeğimin sağlığını düşündüm sonuçta ikisi de zor her türlü acı çekicem dedim. Beni hemen sezeryana aldılar. Belden vurulan iğneyi hissetmedim bile diyebilirim. Karnınızda çekiştirme harici bişey hissetmiyorsunuz. Saat 13:42 de bir ağlama sesi😍 başladım bende ağlamaya çünkü böyle bir duygu yok.. tarif edemem ya dünyanın en güzel hissi bence😍 Rabbim isteyen herkese nasip etsin.. şimdi yanımda uyuyor o kadar güzel ki anlatamam ona bakmaktan uyuyamıyorum🥺 Sezeryan sonrası için çok korkuyordum benim için zor olan tek şey ilk ayağı kalkmak oldu. Ne bir baş ağrısı ne bir sancı vs hiç birşey olmadı. Ameliyattan sonra kahveler içtim bitter çikolata yedim ağrım olmasın diye. Olmadı da çok şükür. Bol bol yürüyün yürüdükçe kendinize geliyorsunuz.. Benim hikayem bu sormak istediğiniz şeyleri zevkle cevaplarım😍 rabbim hepinizin yardımcısı olsun ❤️