Doğum hikayemi yazacağım günü iple çekiyordum herkes gibi ve bugun saat 14.40 da doğurdum ☺️
Hamileliğim tamamen pandemide geçti öğretmen olduğum için evden çalışmaya devam ettim yani hep evde geçen bir süreçti. 19. Haftaya kadar şiddetli bulantılarım vardı. Yani Evde Bol sıkılmalı bir hamilelikti. Coronadan dolayı evden hiç çıkmazken 36. Haftada eşimin iş yerindeki vakalardan dolayı corona olduk. Çok zorluydu ama bebeğim etkilenmemeşti şükürler olsun. 39. Haftada çatı muayenesi oldum normal doğum için uygun dedi. Ama 40 olduk hala ne kanala indi ne su geldi ne nişan geldi ne sancı ne bir belirti oldu sıfır. Sadece Açıklığım 2 cm olmuştu. Doktoruma binlerce kez şükürler olsun ki sezeryan demedi bile. Suni sancıyla artık başlatmamız lazım dedi kabul ettim. Önce tedirgindim hiçbir belirti olmadan kanala girmeden nasıl gelecekti bu çocuk. İşte o gün bugundü. Bugun Sabah 8.30 da yatışım yapıldı. Suni sancı 9.30 gibi ancak takıldı. 12 e kadar sancıları hissetmedim. 12 den sonra hafif hafif reglden bile daha az sancılar başladı. Sonra 2 ye kadar artık şiddetlenmeye başlamıştı ama dayanamayacak kadar asla değildi. Çömeldim kalktım bağırmadım. Şükür ki açıklığım saat başı nerdeyse 2 cm açıldı. Bebek de yavaş yavaş iniyordu. Ebeler bebek kanala inmekte zorlanıyor deseler de inanmıştım normal doğum olacağına. Saat 2 gibi birden öyle bir sancı geldi ki orda anlamıştım geldiğini ıkınma hissi şiddetli kaka yapma hissi geldi. Baktılar 9 cm olmuş bebek ama daha tam inmemişti ama inmeye devam ediyordu. Hemen doğumhaneye aldılar. Orda her şey yarım saat içinde gerçekleşti. Ikın dediklerinde ıkındım bağırmadım ama kesinlikle dayanılmıycak bir sancı değildi. Ebe yine sezeryana mı alsak inmiyor dedi doktorum bu kadar açıklık oldu başarabilir dedi ıkın dediler ıkındım 3. Kere ıkındığımda meğersem bebeğim çıkmış bile. 2 kere karnıma ebe bastırdı ama bu da kesinlikle dayanılmıycak gibi bir şey değildi 1 dakika ancak sürmüştür zaten o bastırma işlemi. Doğdu doğdu dediler. Tüy gibi olmuştum pamuk gibiyim sanki hiçbiri yaşanmamış gibiydi. Sonra hemen plesanta gelecek dedi çok kısa sürdü anlamadım bile. Sonra kucağıma verdiler o an diyorum gerçek mi bu doğdu mu götürmeyin nolur diye söylüyorum. Sonra dikişler. Dikişlerim biraz fazla oldu sıyrık kesi her şey vardı ama dikilirken hiçbir şey hissetmedim. 15 dakka falan sürdü. Hiç korktuklarım kadar değildi benim için. Bebeğim 3500 kilo doğdu. Kafası büyük diyorlardı ama öyle değildi normaldi.
Şimdi odamızdayız dikişlerim biraz çok ama acımıyor zaten ağrı kesici veriyorlar. Çok şükür sütüm de geldi hemen. Sancı çekerken “rabbi yesir vela tuasir rabbi temmim bil hayr”, Summes sebîle yesserah bunları söyledim ve hep meryem suresi açıktı. Bunun faydasına Çok fazla inandım ve çok fazla faydası olduğunu düşünüyorum. Rabbim çok büyük. Rabbim herkese kolay doğumlar nasip etsin. 🤲🏻🤲🏻❤️ Biraz uzun oldu kusura bakmayın🙈