Alpveannesi Kimseye anlatamiyorum derdimi bari buraya yazayim dedim. Yoksa deliricem. 2 gunlugune babaannenin evine geldik. Dedemiz kanser hastasi ileri donem. Gecen gun bir yerden soguk almis. Atesi yok ama bu durumlarda bagisiklik sistemi coktugu icin en ufak seyden hastalaniyorlar. Dokt9r antibiyotik vermis. Bu sabah baktim yanina yatirmis burun buruna yatiyorlar. Ya ben sadece hastaneden ciktigimda oksuruyorum diye 3 gun maske takip emzirdim cocugu yaklasmaya korktum. Bu ne rahatlik ya. Esime dedim o da heralde katinvalideme soylemis. O da cahil kafasiyla yok bu usumeymis usutme degilmis bulasmazmis. Cok biliyor ya virus olmasa doktor antibiyotik verir mi. Adam oksuruyor burnu akiyor. Kanserden dolayi cok hassaslar bir sey denmiyor hemen alinganlik yapip savunmaya geciyorlar. Sanki ben cocugu esirgiyormusum gibi tripler. Dedesine yasam enerjisi olacakmis, hayata baglayacakmis. Ya sabahtan beri agliyorum. Esime soyledim o da salak kapmissa kapmistir simdiye kadar diyo. Belki ben pimpirikliyimdir. Ama ne gerek var risk almaya. Kayinpederim kemoterapi alirken baslarda kimseyle opusmuyordu bile. Sinir oluyorum yaa bir sey olsun o zaman yikicam dunyayi baslarina.
Cemre22 Alpveannesi Allah şifa versin hastanıza inşallah kızıyorsun evet haklısın da ama ölümlü dünya kimseyi üzmeye kırmaya gerek yok belki de gerçekten yaşam enerjisi olmuştur bebeğin rabbim bebişini de korusun inşallah hasta olmasın dede de sende çok hassassınız zor bir durum
Selinbulutcu Alpveannesi ya zaten 17günlük bebek nie kendi evinden çıkarki?? Bizim bildiğimiz 40gün durur evinde ya. Yapmayın valla neden en baştan çıkardınız sabiyi😡
Sakvsr Alpveannesi bence şöyle iki açıdanda zor dede anladığım kadarıyla terminal dönemde yani her an vefat edebilir bebişde daha yeni doğmuş ama bu süreçte elinizden geldiği kadar anlayışlı olmanızı rica ediyorum sağlık personeli bi insan olarak söylüyorum o psikoloji çok zor yaşayan insanlar için 😢
FatmaSalam Sakin olun, bebeği karşınızdakini kırmadan almaya çalışın, daha çok yeni haklısınız ama kırıcı olmayın, uyutayım, karnını doyurayım diyerek alın yanından ya da başka bir bahane ile kendi evinize gidin... Rabbim dedeye de şifa versin.
Alpveannesi FatmaSalam haklisiniz kirmamaya calisiyorum ama keske hic gelmeseydik buraya. Normalde disari cikiyoruz oyle 40i cikana kadar evde oturmiycaz demistik zaten. Ama ne bileyim hastayken burnunu bebegin burnuna dayayacagini. 😡
Alpveannesi Cemre22 haklisiniz kirmak istemiyorum zaten o yuzden icime dert oluyo. Bir sey diyemeyince icime atiyorum.
Alpveannesi Selinbulutcu yok ya biz cikartiyoruz. Zaten asisiydi topuk kani derken les gibi mikrop yuvasi hastanelere gitmek zorundayiz. Hastayken yaklasmak farkli bir sey. Biz cikmasak onlar gelmicek mi sanki eve. Sinir oldum.
Nulu Allah şifa versin canım bende olsam aynı şeyi düşünürdüm bebek annenin bi parçası olduğu halde ondan bile hastalık sepebiliyorken çok daha hassas davranmaları gerekir tamam sevaptır adamcağız alsın kucağına ama yanına da yatırmasın biraz kendi de düşünmeli madem çok seviyorlar onun da sağlığı çok önemli vede bi bebeğin hasta yatağında işi yok kimse kusura bakmasın bağışıklığı olmayan dedeyle hiç bi farkı yok Allah korusun hastalık kapsa nasıl direnç göstersin nasıl başetsin yavru?
Burcu59 Yaa bunun hiçbir mantıklı açıklaması yok valla bir tane akıllı insan yok mu orda. Ya tamam yaşam enerjisi olsun uzaktan olsun yanında yatmasının ne gereği var. 17 günlük bebek biyerde yatcaksa anasının gögsüdür o kusura bakmasın kimse. Ben hasta olsam 3 yasindaki cocuguma yaklasmiyorum yaziktir o bebecik hasta olursa ne hesap verirler. Anlatın uygun bir dille yani yenidogan bebegin yaninda hasta olmaz. Normalde cok kalabaliga bile gerek yok cok sevmek isteyen saglikli olan insan 5 dk alir kucagina yeter yani. Hasta sevindirelim diye cocugu hasta etmesinler 😕
[silindi] Alpveannesi hayatımda böyle saçma şey duymadım grip olsak bile bırakın bebeği yetişkinlerle bile tokalaşmıyoruz bu ne düşüncesizlik ya pes doğrusu babanın rahatlığı da bir iş ne demek kapmışsa kapmıştır 😡😡 sende al çocuğu canım emzirme bahanesiyle altını falan değiş olmadı açık açık söyle yani bebeğinin sağlığı onların kırılmasından daha önemli
Esmmaa Çok haklısın valla ama bence tatlı dille söylemelisiniz sen veya eşin. Bebek öpülmez ki bebekler koklanır nasıl kıyabiliyolar anlamıyorum.
Edos Dedenin hastalığını göz onunde bulundurun lütfen. O an düşünemeyip ona olan sevgisi ile yapmistir belki kirmayin kimseyi bunun icin lutfen ozellikle hasta bir insanı ☺
Aysenaz Alpveannesi canım yanlış anlama ama bak kendin diyosun ileri dönem diye Allah korusun belki son zamanları doya doya sevmek istiyor hissediyordur belki bisiler kibarca maske takmasını işte dua et bebeğin ve dedesi için