Merve265 Merhaba arkadaşlar almanya da doğum yapan türk veya alman var mı aranızda sigorta karşılıyor mu ? Almanya’da doğum ne kadara mal oldu size ?
OktayMeltemSahin Merve265 Nazel peki Almanya da doğum yapınca anne baba türk bebek oranın vatandaşı olur mu ?
Nazel Ben doğuracağım canım nasipse, söylerim o zaman. Aok karşılıyor diye biliyorum canım. Üstelik ben sezaryen yapcam düşün.Bişey talep etmedi daha hastane. Ama özel oda istedim, enfeksiyon problemim var. Özel oda için 94 Euro istediler geceliğine.
Nazel OktayMeltemSahin bebek 18 yaşına kadar Alman vatandaşı oluyor. 18 ine geldiğinde kendi karar veriyor ne olacağına diye biliyorum
BusraTunc pek emin değilim ama sanırım karşılamıyor ilk başta orada oturumun olması gerekiyor ikametin kayıtlı olduğu yer olması gerekiyor ve birinin üzerinden sigortalı görünmen gerekiyor. veya gittikten sonra arbeitsamt a kayıt olursan onlar seni sigortalı yapacaklardır hatta oradanda ayrıyeten işsizlik bürosu olduğu için sana maaş bağlıyacaklardır. ha sıkıntı çıkarırlarmı neden şimdi geldiniz türkiyeden ve buraya kayıt olmak istiyorsunuz o kadarını bilmiyorum. şimdiye kadar nerdeydiniz diye sorabilir belki. çocuk doğduktan sonra almanyaya giderde çocuk parası için felan baş vurursan veriyolar diye duydum ama kesin bilgi değil dediğim gibi bendekilerde kulaktan duyma bilgiler. toplamda nerdeyse yarım sene almanyada kalmayı göze alman gerekicek (hamileliğinle beraber)sonradan bebeğinizin pasaport çıkarma işlemlerinden dolayı. en azından benim amcamın kızı her almanyaya geldiğinde çoğu vakti o işlemleri beklemekle geçiyordu. ben fazla cesaret edemiyorum eşimden o kadar ayrı kalmayı ondan burada doğumu yapmak istiyorum 🙂 şöyle bir şey de var eğer konu sadece bebişinizin alman vatandaşı sahibi olmasıysa ve kendinizde alman vatandaşıysanız şöyle söyleyebilirim - mesela ben alman vatandaşıyım ve türkiyede doğumdan sonra prensesimi de burada alman konsolosluğunda alman vatandaşı yapabiliyorum almanyaya gitmeden. umarım çok kafa karıştırmamışımdır 🙂