MirayGuldali Selam kızlar😌 Almanya da yaşayanlar,doktorlar burda çatı muayenesi yapıyor mu? Bikaç kişiden olmadıklarını duydum da🤔
Ces90 MirayGuldali başından beri her Ay alttan muayene ediyorlar zorunlu dedi doktorum açılma ve enfeksiyon var mı diye dedi 27 haftadayım
Zuzucuk84 MirayGuldali evet canim her gittiginde cati kontrolün yapilir 32 haftaya kadar her 4 haftada bir randevu veriyorlar sonra 36-38 kadar 2 haftada bir en sonda her hafta gidiyorsun önce nst sonra kontrollerin oluyor 👍😊
MirayGuldali Ces90 bende 12. Haftaya kadar alttan muayene etti doktorum,küçük diye alttan kamerayla daha detaylı gözüktüğünü söyledi sorduğumda ama 12. Haftadan sonra normal ultrason a geçti we o zamandan beri de alttan muayene olmadım başka henüz
MirayGuldali Zuzucuk84 Son kontrol gittiğimde 32ydim canım çatı muayenesi olmadı ama nst başladı,bir daha ki randewumda yapar o zamansa herhalde 🤷🏽♀️ Kaçıncı haftada yapıldı sana çatı muayenesi ilke ilk?
Zuzucuk84 MirayGuldali en basindan beri yapiliyor canim bana hatta ultrasyona bile alttan cubuk seklinde olanla bakildi 22 haftadan sonra elle cati kontrolü bide test cubuguyla biseyi kontrol ediyor sonra ultrasyona yukaridan bakiyor daha önceki hamileligimdede o sekilde yapmisti doktor acikligin varmi diye bakiyorlar canim bide rahim agzina kisalmismi yumusakmi sonucta erken dogum baslangicidir o yüzden bakilmasinda bence bir sorun yok korkma yani 😊 Sonucta ona göre önlem alabilir doktorlar erken müdahale önemli ultrasyonda anlayamazlar acilma varmi yokmu 😊
Ces90 MirayGuldali ben zaten ilk kontrol e 11+2 de girmiştim sonra bi hafta sonra tekrar çağırmıştı sonrasında hep 4 haftada bi gittim ne zaman gidersem gideyim hep alttan baktı 24 haftamda da Nst ye bağladı artık her gelişinde bağlıcaz dedi. 28 haftamda yani haftaya yine termin im var ve yine nst bağlayacak alttan karından bakıcak 🤷🏻♀️
Ces90 MirayGuldali zorunlu dedi kaç defa red etmiştim baktım şansa bırakmıyor sustum sonra .. önlem almak için sanırım yani baya ilgileniyor her gidişimde o yüzden artık hoşuma gitmeye başladı
MirayGuldali Zuzucuk84 normal doğum düşündüğüm için zaten bakılsın istiyorum canım ama doktorum bakmadı şimdiye kadar🤷🏽♀️ Çatı muayenesi çok korkunç bişi olarak anlatılıyor genelde bi tık korkuyor gibiyim 😬
Zuzucuk84 MirayGuldali vallahi tuhaf canim ben bugünde gittim gene bakti korkulcak bisey degil özellikle cataldayken hissetmiyorsun bile 2 parmagiyla bakiyorlar dogumdan sonra taktiklari metal sey oluyor o acitiyor biraz ama onu dogumdan sonra takip bakiyorlar iyilestikten sonra yani herhangi bir rahim agzinda sorun varmi falan diye sen doktoruna bir sor neden bakmiyormus 🤨