Emine_dog ben bunlara ek başka bi ilaç daha kullanıyordum 8 tane alfamet 2 tanede ayrıyeten sabah akşam 60 mg lık bi ilaçtı ki kullanacak başka ilaç ta kalmamıştı takviye magnezyum da yazmıştı doktor etkisi oluyor düşmesi için diye okumuştum başka yerdede sürekli kendimi takipteydim 2-3 kere halter taktırdım evde takip ediyordum sıfır tuz tam diyet yürüttüm gebeliği şeker yüklemesinde şeker de çıktı insülin yazdı kullanmak istemedim onu da kullanırsam her yerim ilaç olacak diye direndim ama boşuna direnmişim asıl kullanmadığımızda sorunlar oluşmaya başladı mecbur şeker diyetide eklendi tansiyona ve insülin kullanmayabaşladım çocuğum sağlıklı dünyaya geldi doğumdan hemen sonra tansiyon şeker normale döndü korkmayın doktorunuz ne diyorsa uygulayın haftada bir doktora gidiyordum ben bide erken doğum olursa diye karaciğerleri gelişsin diye iğne yaptılar doktorlar hep olumsuz konuşuyorlar daha çok üzüyorlar takmayın takmadığınızda daha düzene giriyor ki benim tansiyonlar diyet yapmama rağmen 20-12 lere çıktığı oluyordu normal seyri 15-10 du altına zor düşüyordu 13-9 a düştümü başım dönüyordu hatta bol bol dinlenin umudunuzu kaybetmeyin rabbimin dediği oluyor inanın çocuğunuzun hareketlerini takipte bulunun doktora kontrollerinizi de aksatmayın tansiyonlarınızı günlük aynı saatte ölçün kayıt akıp doktora gösterin ben bu kadar şeye rağmen 38+5 e kadar ilerledik çocuk gelişimi bir haftada öndeydi sezeryanla doğum yaptım