Hiç gelmeyecek gibiydi ama kavuşalı 15gün oldu bile miniğimle ❤️
Hamileliğimi 5.haftamızda öğrendik. Ve aradan 1 hafta geçti korona virüs patlak verdi. Özel bi şirkette çalışıyordum ve hamileliğimi öğrendiklerinde beni direk izine çıkardılar. Her şerde bir hayır vardır dedikleri geçerli oldu benim için çünkü yorucu bir işim vardı. Hamileliğimin tamamı evde geçti yürüyüş yapamadım hem virüs hem oturduğum çevrede yürüyüş yapabileceğim bir yer yoktu. Ama ev içinde sürekli hareketliydim. 8.ayımda pilates topunda hareketler yapmaya başladım sadece. Normal doğum istiyordum ama ekstra bir çaba göstermedim açıkçası. Çok şükür ne bulantı ne kusma ne mide yanması hiçbirşey yaşamadım Allah’ıma çok şükür 🙏🏻 sadece beni zorlayan 7.aydan sonra hızla büyüyen karnım oldu 😂 gel gelelim son haftalarımızaaa… 38de çatı muayenesi oldum sorun yoktu bebeğim dönmüştü ama kanala girmemişti. 39olduk hala kanala girmedi 40olduk hala girmedi derkeen 40+1de kontrolümüzde birkez daha çatı muayenesi yaptı doktorum ve açılmam hala yoktu. Eve geldim ağrı ve lekelenmem oldu muayeneden dolayıdır diye düşündüm.ardından nişanım geldi sonrasında kasılmalar ve ağırlar sıklaşmaya başladı. Sancılar düzenli ve 5dk da bir geliyordu doktorumla iletişime geçtim ve doğumhaneye gitmemi söyledi. Hastaneye geçtik ve 3cm açılmam vardı gece 2de yatışım yapıldı. 1saat sonra açılma 4cm oldu. Sancılar katlanılabilir seviyedeydi. Aradan 1buçuk saat geçti sancılar daha sık ve şiddeti artıyordu dayanamayacağını düşünüp ya epidural ya sezeryan isteyecekken Saat6civarı açılmam 8santime ulaşmıştı🤭 ve o ara suyum da geldi.beni doğum masasına aldılar ve ıkınma geliyordu artık doktoruma haber verilmişti doktorum geldi 7-8 ıkınmada meleğim doğdu 😍 sıcacıktı o kadar güzeldi ki anlatamam. O ana kadar çektiğim acılar ağrılar silindi gitti resmen. İlk doğumuma göre kısa sürede doğum yaptım çok şükür. Allah isteyen herkese nasip etsin anneliği 🥰
Sizlere tavsiyem doğum Sırasında nefes alıp vermek ve doğru ıkınmak çok önemli. Sancıları da bedeniniz nasıl rahat ederse öyle karşılayın. Bana yürümek ve çömelmek iyi geldi. Hepiniz sağlıkla kavuşursunuz inşallah yavrularınıza ❤️