Sonunda bende doğurdum😁Uzun baştan söyliyim😁😁
Önce hamilelik sürecimden bahsetmek istiyorum.İki buçuk yıllık evliyim ve evlendiğimden beri eşimde bende bir bebeğimiz olsun istiyorduk.İlk aylar bu durum benim aklımda bile yoktu ama istiyordum,düşünme sıkıntı stres yoktu ama istiyordum😁bu ay bu ay diye diye bir sene geçti ve artık bende korku,stres,üzüntü,korku,merak hepsi vardı bu duruma çok üzülüyordum derken ben doktora gitmekte ısrarcı oldum ve gittim bir sorunumun olmadığını öğrendim bu benim içimi bir nebze de olsa rahatlattı fakat her ay bekleyip de olmaması hem üzüyor hemde"neden olmuyor"diye düşünüp strese sokuyordu düsünmeden duramıyordum duyduğum,bildiğim ilaç,yöntem,çay kür hepsini denedim fakat hala gebe değildim😔artık doktora gidip tedavi olmaya karar verdim ve gittim klomen kullandım,yumurtalık 17 oldu ve doktorum çatlama iğnesi vuralım,hamilelik ihtimalin çok yüksek olur dedi ve vuruldum 15 gün sonra kan vermeye gittim nasıl heyecanlıyım,nasıl mutluyum,hamile oldugumu düşünüyorum,eşime şöyle söylerim şöyle yaparım diye hayal kuruyorum,kan verdim ve sonuç negatif hamile değildim😔o gün doktor ne anlattı bilmiyorum,aklımda sadece hamile değilsin sesi vardı,yağmurluydu hava ve eve ağlayarak yürüye yürüye geldim.O gün eşimle sabaha kadar konuştuk ve artık bir müddet doktora gitmek,bu konuyu konuşmak düşünmek yok diye karar aldık ve aradan beş altı ay geçti hamile olduğumu öğrendim dünyalar benim oldu🤗🤲🏻Çok şükür sorunsuz rahat bir hamilelik geçirdim ne zaman doğurcam ne zaman doğurcam diye diye 39 haftaya geldim ve tam 39+0 da akşam sancım oldu kramp gibi değildi bildiğin kıvrandırıyordu beni doğumun başladığını anladım ve bir defter kalem alıp sancımın sıklığını takip ettim ilk 10 15 dakika da bir gelip gidiyordu ve git gide sıkışmaya başladı😢gece saat dörde kadar devam etti ve dörtte nişanım geldi eşimi uyandırıp eşyaları arabaya yükleyip hastanenin yolunu tuttuk muayene oldum 1cm açılma ama sancı 90-100 doktor bu sancıyla doğurursun ama açılma 1 kararı sana bırakıyorum istersen eve gidip sancını evde çekebilirsin,yatış istersen de yatırırım ama Nst’ye bağlı sancı çekersin ve bu en zoru seçim senin dedi ve ben eve geri geldim ama uyku yok sancım var hiç oturmadım yürüdüm merdiven inip çıktım,meryem ana eli otu içtim saat sabah on oldu ve ben artık dayanamıyorum hastaneye gittik,muayene oldum 3cm açılma sancı tavan doktor artık yatış yapıcam dedi ve yatış yapıldı,sancı geldikçe sedyenin kollarını tutup sıkıyordum ve sürekli dua ediyordum ebe muayene ediyor ama açılma hala aynı 3cm ben ağlamaktan bir hal oldum epidural istedim ama vermediler😁sezaryen bile istedim çünkü uzun saattir bu sancıyı çekiyordum çok yorgun ve açtım güçsüz düşüp doğum zor olucak diye korkuyordum daha sonra suni sancı verildi ve sancının şiddeti git gide arttı,ama çok şükür ki suni sancıyla bir saatte açılma sekiz dokuz santim oldu ama benim bir türlü ıkınma hissim olmuyordu,bebeğin kafası geldi ama bende ıkınma hissi sıfır🤔ebe eğer kendine güvenirsen hemen doğum olur ve bebeği riske atma dedi bende bana nasıl yapmam gerektiğini anlatmasını istedim sonra bacaklarımı kendime doğru katladım,ebe dirseklerimi karnıma yerleştirdi ve resmen vücüdumu katladım,bütün gücümle ıkınıp bebeğimi ittirdim bunu üç kere tekrarladım ve 16.30′da güzel kızım doğdu🤲🏻Zor bir doğum oldu ama şimdi dönüp bakınca kolay doğurdum diyorum🤣Allah kaldıramayacağı yükü kuluna vermez♥️Ve bir kez daha anladım kı dünyada kadından güçlüsü yok😊kadın isterse her şeyi başarır💁🏻♀️Evet doğum zor,ama herkesin doğumu,acı eşiği farklıdır,gözünüzde büyütmeyin ve kendinize güvenin🤜Benim mücadelem şimdi daha anlamlı ve güçlü♥️Beşiği sallayan dünyayı sallar♥️Rabbim isteyen bekleyen hakeden herkese nasip etsin inşallah♥️biraz uzun oldu hakkınızı helal edin sormak istediklerinizi sorabilirsiniz seve seve cevaplarım🤗