Brn1-
tkrj19
Cumcum
Merhabalar, bebeğim 41 günlük ve ben de bebeğim için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptıracağım ve bu konuyu çok araştırdım hatta Ak Sigorta ile anlaştım ama bebeğimin 4 aylık olmasını bekliyorum o zaman başlatacağım sigortayı.
Öncelikle bebeğinizi götüreceğiniz hastanelerin bu sigortalar ile anlaşmalı olup olmama durumunu dikkatle incelemelisiniz. Bazı hastaneler provziyonda sıkıntı çıkarabiliyor. Ben ak sigortadan yıllık 1056 tl teklif aldım (enuygun.com üzerinden sigorta şirketlerinden teklif alabilirsiniz)
Paket kapsamında; 10 muayene 10 tahlil ve sınırsız hastane yatışı var. Hatta çocuk ameliyat olması gerekiyorsa onunda karşılıyor ama sağlık sorunu sigorta başladıktan sonra çıkmalı ve sigorta başlangıcından 6 ay geçmelidir bu şartlar dahilinde ameliyatı da karşılıyor benim yeğenim ameliyat olmuştu 5.000 tl tutuyordu ve sigorta karşıladı. Mesela Aksigorta 10.000 tl ye kadar olan ameliyatları karşılıyor her ameliyat da karşılanmıyor bu da iyi araştırılmalı. Hastane yatışı sınırsız dediğim gibi (bizim hastanemizin yatış ücreti günlük 200 tl Allah korusun yatmasın ama yatma durumu olsa 5 günde karşılıyor zaten)
Yalnız şöyle bir ayrıntı var bebek sigortalarında RUTİN KONTROLLER SİGORTA KAPSAMINDA DEĞİLDİR. doktordan rica ederek gaz sancısı var veya burnu akıyor ishal vb şikayetlerle giriş açmanız gerekir ki sigorta bunu karşılasın ve sonradan ücret talebinde bulunmasın.
Anne ve bebeğe birlikte sigorta yapılırsa sigorta daha uyguna geliyor. Misal ikisi 2.500 tutacakken 1750 civarında tutuyor ama annenin tüüüüüm sağlık geçmişi belgelerle birlikte sigorta şirketine iletilmedilir. Eğer gözünüzden kaçan bir durum olursa iletmeyi unutur ve o durum sigortadan karşılanırsa şirket size dava açabiliyor. O iş biraz riskli özellikle ameliyat geçmişi olan anneler bence o riske girmeyin ben sadece bebeğime yaptıracağım öneririm size de.
Ben 4. Ayına girdiği gün başlayacağım Sigortayı çünkü doktorumuz ek gıda döneminde en çok hastalıklar artıyor mantıklı olan 6 aydan sonra yaptırmak demişti Ben 4. Ayında yaptıracağım 😌