Arkadaşlar merhaba ,
8 haftalık hamileyim. Ve sigara bağımlısı bir anne adayı olarak yazıyorum.
Öncelikle çevrelerimizde daha önce sigara içerek sağlıklı doğum yapan birileri mutlaka oluyor ve bu kişilerin varlığı bizleri rahatlığa itiyor. Ve o kadar bağımlı ki insan o kadar aciz hissediyor ki birisi çıkıpta ben hamileyken içtim hiçbir şey de olmadı dese bir rahatça bir sigara daha yakacak kadar bağımlıyız.
ben ilk 3 -4 hafta annelik bağı kuramadım ve içmeye devam ettim bu arada eşim de sigara kullanıyordu ve bırakmıştı onun bırakması beni daha da geriyor ve psikolojik olarak kendimi kötü hissediyordum en son baskı altında hissedip sinir krizi geçirdim.
lakin 4 haftaya geldiğimizde her sigara içişimden sonra kendimden nefret ediyor ve sigara içmeme birisi laf ettiğinde anneliğimin sorgulandığını hissedip daha da gerilip daha fazla sigara yakmak istiyordum. Ben bıraktım bakın tamamen demiyorum hayatımdan çıkardım demiyorum doğumdan sonra tekrar içemediğim müddetçe içmeyeceğim ama tekrar başlamayı düşünüyorum.
Çünkü geçmişi kilolu olan birisiyim sigara kilo almama engel oluyor diye düşünüyorum ve belki de kendimi günde 1 paket içecek kadar bağımlıyım diye kandırıyorum. Olay şu sigara içen de anne içmeyen de öyle ama bırakmak demek korkmak demek ona bir canlıya zarar vermek demek kendinize şunu sorun : ona zarar vermekten neden korkmuyorsunuz ?