Herkese merhaba. 26 kasimda ben de anne olduuum. Hamileliğimin en başından beri aranizdayim. Zor bir hamilelik geciriyordum mide bulantilarim yüzünden kilo da vermiştim. 33. Haftada oğlum gelmeye çalıştı ama cok şükür durdurduk. 37. Haftada ilacı biraktik gelmesi için ama bu sefer de gelmemek için inat etti paşam 🥰 39+1 de eşimle günlüğe artik gel oglum seni çok özledik diye yazip totem yaptik. Gece 1di. Ben artik yorulmuştum ve gelmesini istiyordum. Sabah saat 8 de sancim birden 6 dakikada bir olarak başladı. Cok duzenli olduğu için dusa girdim. Çıktığımda 10 dakikada bire çıkmıştı o yuzden yine yalancı sanci sanip üzüldüm. Ama doktoruma söyleyince gel dedi. Yine de saat 2 ye kadar bekledim. Sancilar yine 10 dakikada birdi ama suresi 30 saniyeden 1 dakikaya cikmisti. Hastaneye gittigimde 3 cm olmus ve kanala girmisti. Yalanci sancilar Nasilsa diye gittim ama dogum basladigini öğrenince aglamaya basladim mutluluktan. 5 cm olunca aciklik epidural yapildi cunkü sancilara gucum yoktu. 33. Haftadan beri agrilarim vardi cunku. Nefes alamiyordum agri cekmekten. Sonrasi suni sanci da verildi ve bir saatte 9 cm acilma ile doğumhaneye girdim. Ikinmak cok onemliymis benim cok gücum yetmedi ebe karnima baskı uyguLadi ve iki avazda dunyaya geldi oglum. Baski yaparlarken cok acidi canim. Bagirmayi birakin kükredim resmen. Aci esigim cok düşük maalesef. Dogduktan sonra gelen rahatlamanin tarifi yok. Dikisi hissetmedim hic 4 dikis atıldı. Ultrasonda 2900 gorunen bebeğim 3300 gram dogdu. Ben daha zayif bekliyordum zor gectigi icin ama yine de iyi geldi oglum. Cok sukur suan yanimda evimde mis kokulum. Alp Demir’im artik kollarimda.
Bikac tavsiyem olacak kizlar.
Depend kesinlikle hayat kurtarıcı. Ben 2 paket almistim yetmedi. Bugun 3. Pakete gectim. Muhtamelen 5. Paket biter. Hijyen ve dikisler enfeksiyon olmasin diye sık sık degistiriyorum çünkü.
Gogus ucu kremini eksik etmeyin. Gumus kapak bende ise yaramadi. Gogus ucu kalkani da yaramadi. Benim sütüm hemen gelmedi bebegim de emmek istemedi. Bugun sutum geldi ve yavas yavas ogrendi emmeyi. Humana cay aldik. Rezene çayı aldik. Kayisi kompostosu ve bol su ve boza iciyorum. Onlar iyi geldi sutumun gelmesine. Hstanede bir gece kaldık cok kiyafet koymaya gerek yokmuş. Tek gecelik yetti ama kanlanma ihtimaline karsi yedek de alabilrsiniz ben depend sayesinde sorun yasamadim. Yalniz onden tamamen acilan bisi alin digerleri çok zor oluyor. Bebek için de bir ilk dogumhane kıyafeti bir de yedek kıyafeti yeterli oldu. Simdilik aklima gelenler bunlar. Sormak istediğiniz bir sey olursa mutlaka cevaplarim. Allah herkese sag saglim kucagina almayi nasip etsin. Cok cok güzel bir duygu tarifsiz cennet gibi bir sey. 🥰🥰