Dt_ozgee Kızlar yardım edin aşırı heyacanlıyım daha şimdiden tavsiyeleriniz benim için çok önemli. Dua, hastane çantası, operasyon sonrası süreç, emzirme vs ne geliyorsa aklınıza 🙏
irva Dt_ozgee Ben 19 gün önce kontrole diye gidip sezeryana girdim.😁 Hazırlıksız yakalandım yani.Allahtan hastane çantamı hazırlamıştım 30.haftada.Sezeryan sonrası pek zorlanmadım eve geldiğimde aman aman dinlenmek istemedim ayaklandım toparlanmak için ve çok çabuk da toparlandım.Hastanede emzirmek için zaten yardımcı oluyor hemşireler.Hiç stres yapıp korkma bir şeyler yapamam edemem diye.O minnoş kucağına geldi mi sanki 40 yıldır çocuk bakıyormuşsun gibi her şeyi o kadar güzel yapıyor ki insan.😊
Seedaaff Dt_ozgee ben oldum sezaryen daha yeni sayılır. Sondayı kesinlikle öncesinde taktırma ameliyatta uyuşturduktan sonra taksınlar ben öyle istemiştim. Depend kesinlikle yanında bulunsun benim aşırı işimi gördü. Doğum sonrasında elma suyu ve kayısı suyu ama evde kendimiz kaynatmıştık onlar sayesinde gazımı çıkarabildim. Birde yanında seni sıcak tutacak şeyler al sıcak su torbası da bulunsun ayaklarına koy çok faydası oluyor. Ameliyat sırasında hiç korkma canım. Belden yaptıkları iğne hiç ama hiç acıtmıyor. Onun harici keserlerken bebeği çıkarmaya çalışırken hepsi hissediliyor ama sıfır acı için rahat olsun 😀 Bebek çıktıktan sonra seninde 15 dk lık bi işin kalıyor içerde sonra senide odaya çıkarıyorlar zaten. İlk yürüme gerçekten zor ama ilkte ne kadar acırsa acısın kalk yoksa sonra cesaret etmesi daha zor oluyor. Benim aklıma gelenler bunlar varsa aklına gelen soru cevaplarım :)
Dt_ozgee irva yaa 💕 içime sular serptiniz 🤗 sütünüz hemen geldi mi özel birşey yaptınız mı hemen gelmesi için ?
irva Dt_ozgee Öyle dolu dolu gelmedi azar azar geliyordu.Çocuğu tabi doyuracak derecede değildi.Hastanede mama takviyesi yaptı hemşireler.Sonradan yavaş yavaş gelmeye başladı.😊 Humana still-tee çayını içiyorum o da baya etkili ve bol su.
Dt_ozgee irva ben de hipp aldım şimdiden başladım günde 1 bardak içiyorum bi de hurma yiyorum umarım faydası olur 🎈
Dt_ozgee Seedaaff öncelikle çokk teşekkür ederim çok güzel açıklamışsınız❤bebekle tam olarak ne zaman ilgilenmeye başladınız? Ayakların uyuşukluğu tam olarak ne zaman geçiyor? Bebeği emzirmek zor oluyor mu? Emzirme minderi aldım hastaneye götürmeli miyim🙈
Cns_33 Seedaaff ilk yurumede zor demissinz dikis yerleri mi agriyor neresi agriyor acaba bende merk ediyorum 😊
Seedaaff Dt_ozgee ilk bi hafta altını bile değiştirmemiştim canım dikişlerim acıyordu birde yaramadığım için düzgün bel ağrısı çok fazla olmuştu. Oğlumu sadece emzirmek için kucağıma alıyordum. Ama 1 hafta sonrasında tamamen ben ilgilenmeye başladım ev işlerini annem yaptı toplamda 2 gafta sonunda hem ev işlerini hem bebekle kendim ilgilenebiliyordum. Emzirme yastığı ben götürdüm iyiki götürmüşüm diyorum. Çocuğu daha rahat tutabildim. Emzirme konusuna gelirsek sütüm hemen geldi benim ama oğlum tutamadı memeyi bende gebelik şekeri vardı o yüzden doğumdan sonra oğlumun şekeri çok düştü emmediği için hemen mama verdiler. Daha sonrasında dikişlerden rahat davranamadığım için emzirme süreci fiyasyoydu. Sürekli sağıp biberonla veriyordum. En son bi doktor mamajo markasının emzirme ucu var onu önerdi göğüse takıyorsun onunla tuttu mememi 3 buçuk aylık tam şuan uçsuz emmeyede alıştı. Şimdi asla biberonu almıyor ağzına öğürüyor 😀 Ama emzirme konusunda pes etme insanları dinleme tıka kulağını herkes bir şey söyleyecek sen kendi bildiğini yap nasıl rahatsan mutluysan. Çünkü sen ne kadar huzurlu olursan bebeğinde o kadar huzurlu olacak. O kadar masumlar ki zaten çoğu zorluk gözüne bile gelmeyecek. Onun gözlerine baktığında kokladğında her şey geçecek sadece bunlara odaklan 🥰
Kmslmsl Cns_33 ilk yürümenin zorluğu iç organların oynandığı için ilk kalktığında hepsi yerine oturuyor sanki bişey aşağıya çekiyormuş gibi bı his olmuştu bnde çok zor değil tavsiyem göbeğinizi tutun öyle yürüyün daha rahat oluyor
Seedaaff Cns_33 nasıl tarif edilir bilemedim ama kestikleri yerin derinlerinde bi yerler cayır cayır yanıyor gibi oluyo hareket ettikçe 😀Düşününce bile tüylerim diken diken oldu 😀Ama 3 güne baya azalıyor 1 hafta sonra çok hızlı hareketlerde acıyor 15 gün sonra geçmiş oluyor 😀 Ama en zoru hastane çıkışı arabayla eve gelme kısmıydı benim için yürümeden daha zordu diyebilirim.
Cns_33 Seedaaff ay doğru arabada sikisiyor insan gerçekten 🙄neyse sen oldun kurtuldun darisi basimiza🤲🏻😊😘
Cheddar34 Doktorum genel anestezi ile aldı. O gece ani suyum geldi ve sancılarım başladı. O yüzden sezeryana alındım 34te. doğum çantam bile yoktu. 😅 Evden terliklerimle gidivermiştim. Neyse anestezi yapacak doktor pazar olduğu için dışarıdan geliyomuş. Kendi doğum doktorum bana güven genel yapalım dua edersin dedi. Kabul ettim. Meğer adam çok iyi yapamıyormuş spinali. Genelde baş ve sırt ağrısı yaşıyolarmış. 15dkda bitmiş ameliyat. Ben 3saat sonra kendime geldim. Hemşire bebeği getiriyor. Emziriyorsunuz. Onlar yardımcı oluyolar zaten. Kızım küvözde kaldığı için bi kere o an emzirdim. Sonra 10gün hastane tipi pompa ile düzenli sağdım. Erken doğum ve sezeryan olduğu halde kolostrum sütüm hemen indi. İlk 2 gün hastanede kaldım. Çok yoğun gaz sancısı çektim. Hep yürümelisiniz ve nescafe içebilirsiniz ama sütüm geldiği için ben içmemeyi tercih ettim. 1haftada kendime geldim. Şuan kızım 15aylık 🙏❤️ hayırlı doğum diliyorum 🌺