Gtr Bilmeyerek 2 gündür eritilmiş küflü peyniri yiyorum ve bugün çok zararlı olduğunu öğrendim içim daraldı bilgisi olan varmı acaba bu internet ölüme götürür sağlam insanı demişti doktorum bi ara öylemidirki 🤦♀️
Busra34ybg Gtr korkma canım bende bilmeden 2 kere yedim çok severim ve aşırı canım çekmisti ilk dönmelerde öğrenince bidaha yemedim bi iki seferden bisey olmuyormus devamli yersen sıkıntıymış
Busra34ybg Gtr ayrıca Erzurumlular çok sever ve özellikle küflendirerek yerler peynirden öleni yada hasta olanı görmedim korkma internette her yazilana inanma çünkü hep en kötüsü yazılıyor insanın psikolojisini bozmaya çabalıyorlar sanki
Ozdmrkbraa Gtr acaba internette yazan küflenmiş normal peynir mi. Çünkü küflü peynir doğal antibiyotik görevi görür o derece sağlıklı bi peynir gebelikte yenilmesinde ki sakıncasına dair bilgim yok ama içinizde şüphe olursa doktorunuza danış ama naçizane fikrim her şeyin aşırısı zarar olduğu gibi Buda öyle olurdur
ExpatMom Gtr Sağlam insanı ölüme götürmez ancak bebek için toksoplazma riski oluşur. Ama bu sadece küflü peynir için değil, pastörize olmayan, küflü ve yumuşak olan bütün peynirler için geçerlidir.
Gtr Busra34ybg canım çok çekti ekmeğin arasında yedim canım baya boldu doktorumda öyle der internette her yazılana inanma diye fakat pastırma gibi tam pişmemiş ürünlerden bitki çaylarından uzak dur der ama küflü peyniri faydalı birleyen sanıyordum ben böyle olduğunu bilmiyordum 🤦♀️
Gtr Ozdmrkbraa demi aslında çocukluğumdan beri hep ailemden öyle duyardım çok faydalı doğal antibiyotik yemem için zorlarlardı fakat şimdi ne yiyip ne yiyemiyeceğimizi bilemiyecek haldeyiz
Gtr Gizemky içimi rahatlattın canım ama baya internette tesadüfen bi bakıyım dedim hep riskli yazıyor
Gtr ExpatMom aynen böyle yazıyordu internettede piskolojikmi oldu bilmiyorum gece resmen rahim kasılmaları yaşadım
Ozdmrkbraa Gtr aynen annem bana hâlâ söylüyor şu peynirden yesen vitamin diye mesela Kars kaşarı da öyle küfleniyor ama onu öyle yemek daha faydalı oluyormuş özellikle küflenmişini alıyorlar internette yüzümde sivilce çıktı yazsak kansersin teşhisi koyar Bilgi kirliliği çok fazla en güzel doktora danışmak bu konuları bence
Gizemky Gtr sorun yok canım benim kasma kendini o peyniri ve eski kaşarı hamileliğim boyunca yedim Kars benim memleketim ama hiç zararını görmedim. Bir tek ben değil oralarda yaşayan bütün kadınlar hamileyken de yiyor zararlı olsa çoktan onlara zararı olurdu 😘
Mom092 Gtr yok canim ya bakma nette yazılanlara Sivaslilar ve erzurumlular ozellikle kuflendirip yerler cok saglikli kuflu peynir 😍 Sen bilmeden yemissin ben bilerek yedim😂 cok sukur bisey olmadi korkma
Gtr Mom092 bazen yememek elde değil pastırmayı çok severdim doktorum yasakladı bundada öyle bir peynir tüketiyorumki kaşar labne beyaz peynir kendime şaşırıyorum ilk defa küflü peynir istedi canım boğazımda kaldı hesabı oldu 🙄
Gtr Gizemky bugün doktora gittim doğal insülin dedi niye zararı olsunki dedi tabi aşırıya kaçmadan normal sınırında ye dedi ☺️🥰🥰
Gtr Ozdmrkbraa aynı doktorum gibi söyledin canım oda sürekli öyle diyor internete fazla aldanma piskolojini bozma diye ☺️
Burcinisp88 Gtr ama küflü peynir ile yöresel küflü peynir farklı şey değil mi? Tabiki küflü bir şey yenmez ama o peynirin adı öyle sadece. Zehirli küf olsa insanlar patır patır ölürdü. Yemişsiniz artık afiyet şifa olsun 🌸