Merhaba güzel anne adayları. Gebeliğimin en başından beri normal doğuma yoğunlaştım onun için yürüyüşler squatlar hurma yemeler ne varsa yaptım. Gebeliğimin son haftalarına kadar hiçbir problemim yoktu her hafta kontrole gidiyordum. 6 Kasım günü 38+5 haftalıkken yine sıradan bir kontrolde nstde sancılarım çıkmıştı. Doktorum ultrasonda baktığında gözlerine inanamadı bebeğim bir haftada 700 gr almış ve kilosu 4300 gr olmuştu. Açıklığım yoktu, bebek doğum kanalına da girememişti ve ödem oluşmaya başlamıştı. Doktorum riske atmamak için hemen sezaryen alalım dedi önce Allah a sonra doktoruma güvenerek kabul ettim. Hemen yatış işlemlerim başladı 1 saat sonra kızımı kucağıma alacaktım. Önce sonda takıldı hiç acı veren birşey değil yeterki kendinizi kasmayın. Sonra ameliyathaneye indik oradaki ortam çok rahattı müzik vardı doktor ve çalışanlar kendi aralarında muhabbet ediyorlardı bana soru soruyorlardı o beni sakinleştirdi.sonra anestezi doktoru belimden iğneyi yaptı ben anlamadım bile en ufak bir acı hissetmedim. Sonra belimden aşağısı uyuşmaya başladı tamamen uyuşması en fazla 5 dk sürdü 10 dk sonra da tospik kızımın sesini duydum😊 ne olup bittiğini anlamadım bile. Kızımı bana gösterdikten sonra kontrolleri için yan tarafa aldılar. Bu sırada benim ameliyat devam ediyordu. O sırada karnımda büyük bir baskı hissettim o da 5 dk falan sürdü sonrasında geçti. Ameliyathanede en fazla yarım saat kaldım rüya gibi geçti. Odaya aldıklarında kızım uyuyordu. Hemen hemşire geldi emzirmeye çalıştı. O esnada belimden aşağısı uyuşuk olduğu için ve ellerimde serum ve tansiyon cihazları olduğu içinhemşire bebeği tutarak emzirmeye çalıştı. 4. Saatin sonunda uyuşukluğum geçti ilk ayağa kalkmakta biraz zorlandım çünkü tansiyonum düştü bir de karnımda değişik bir ağrı vardı ondan sonrasında kendim çıkıp gezdim tuvalete kendim gittim ağrı kesiciler sayesinde en ufak bir ağrı sızı hissetmedim. Ertesi gün taburcu olduk tabiiki de ufak tefek ağrılar oluyor ama bebeğim herşeyi unutturdu. Günden güne daha iyi oluyorsunuz. Tahminimden beklediğimden çok daha rahat bir doğumum oldu çok şükür. Bu arada bebeğim içerde kakasını yapmaya başlamış şükür ki zamanında müdahale edildi. İyiki normal doğum diye inatlaşmamışım. Allah herkese kolay doğum nasip etsin gerçekten annelik dünyanın en mükemmel duygusu Allah isteyen herkese yaşatsın😊 biraz uzun oldu kusura bakmayın.