Merhaba guzel anneler . Bastan yazayim etkilenirim diyenler ciksin okumasin . Hamileligimin basindan baslayayim. hamilelegimin ilk 4 ayi asiri derecede bulamtilarla gecti . Daha sonra bulantilar kendini bel agrilarina birakti . 28 . Haftamda erken dogum riskim basladi cok sukur serumlarla durduruldu. Derken 38. Haftama kadar geldim cok sukur . Trombosit dusuklugu nedeniyle son haftalarim surekli hastanede gecti . Doktorum 80 degerin altina duserse ameliyati kendisi yapmayacakti . Arastirma hastanesi yapacakti . Cok sukur 110 degerle doguma alindim( bu durumu yasayanlar varsa keci boynuzu özü ve son ayinizda omega 3 ilacini birakin . Ben omega 3 ilacinin dusurdugunu gordum internette onu biraktim ve yukseldi cok sukur ) . Neyse doktorum 38+1 e gun verdi sezeryan icin. Tabi ilk dogumum ve asiri derecede korkuyodum. Son 2 3 gun sancilarim vardi ve meger 2 cm aciklikla girmisim ameliyata . Ameliyat sabahi nasil bi gerginlik nasil bi korku anlatamam resmen kanim cekiliyodu korkudan . Neysr sabahdan gittik hastaneye saat 9 gibi amrliyathaneye alindim. Beni amrliyathanede hazirlarken resmen sogugu gectim artik korkudan tir tir titriyodum . Doktorum geldi korkma tedirgin olma dedi ve ondan sonrasi anesteziyi verdiler hemen uyumaya basladim. 3500 gram dunyalar tatlisi kizim dunyaya geldi . Cok sukur sqgligi yerindeydi . Ama benim icin sikintilar ondan sonra basladi . Ameliyattan ciktigimda bi nevi hastaneyi birbirine katmisim . Bagirmisim cagirmisim agridan . Yardim istiyomusum hep . Asiri derecede agrim vardi . Tabi bu bagirtilar 2 saat surmus ben 10 dksini kadar kesik kesik hatirliyorum . Sanirim narkozun etkisiyle sesim o kadar yuksek cikmis . Ve doktorum acimin dinmesi icin en son care morfin vermis . O karina basma islemi kum torbasi koyulurken yapildi ve resmen canimi aldi o islem . Kum torbasi konuldu sonra oda ayni sekilde cok kotuydu . Tabi bunlar olurken hala daha narkozun etkisindeydim . Odaya getirildigimde kizim agliyodu ama soramadim bile nasil bakamadim hic yuzune . Neyse kendime geldim biraz ama cok agrilarim vardi aksam saat 6 da hemsireler gelip tektar karnima basti o aci beni bitirdi zaten . Sonra giyindim ve ilk yuruyus icin kaldirildim. O da asiri derecede zordu . O gece hep agrilar la sizilarla gecti . 2 gece yattim hastanede agrilarimdan dolayi . 3. Gum doktorum kendini iyi hissetmiyosan bi gun daha kalabilirsin dedi cok agrim vardi fakat hastane ortamindan cikmak istedim eve geldim . Bu kadar agrimin sebebini doktorum ameliyattan sonra yuruyusumu duzenli bi sekilde yapmadigima bagladi. Ameliyat bunye meseleso sanirsam hastanede aksam sezeryam olan kadin 3rtesi sabah taburcu oldu ama ben 2 gece yatmama ragmen agrilarim dinmedi. 3 4 saatte bir agri kesici igne oluyodum . Hatta hemsireler asiri derece de agri kesici aldigimi soylediler ama elimde degil etkisi gecince tekrar istiyodum . Iste benimde dogum hikayem boyle zorlu ve agrili bi surec ameliyati sanirsam bunyem kaldirmadi . Ama kizim oyle guzelki rabbim cok sukur bize bagisladi onu. Allah tum olmayanlara cocuk sevgisini tatdirsin insallah hamile olanlarada sagliklik bi sekilde kucaklarina almalarini nasip etsin . Kendinize iyi bakin . Yazdiklarimdan etkilenmeyin herkesin bunyesi farklidir . Sadece bebeginizin gelmesine heyecanlanin inanin oyle guzel bi duyguki mis kokusunu icine cekmek . Allahim onlari bize bagislasin 🙏
Öneriler;
- depend aldim kendime 72 kiloyla doguma girdim m beden aldim ve kalcamin yarisinda kaldi cöp oldu . Esim hemen buyuk boy hasta bezi gidip aldi . Su cocuk bezi gibi baglananlardan inanin oyle rahat ettimki egilmek derdi falan yok bagliyosun direk kanamam hic disari akmadi .
-sütüm hemen gelmedi ve bebegim ilk gun gucsuz emiyodu . Kesinlikle gogus pompasi alin . Ben onla surekli sagmaya calistim damla damla geleni bile cay kasigiyla verdim kizima ilk sut cok onemli cunku. Ilk 2 gun mama verdik kizima 2. Gunun aksamina sutum gelmeye basladi ve 3. Gun mamayi biraktik .sutum gelmesi icin surekli pompayla cektim. Kizima mama vermeden onceden meme verdim bosta olsa cektirmeye basladim . Daha sonra mama verdimki hem memeye alissin hemde sutum insin diye. Ayrica sutumun gelmesi icin havluya sicak su yapip bastik . Gogsumu sicak suyla yikadim ve en onemlisi gaz cikarip yrmek yemeye basladiktan sonra hemsirenin onerisiyle paca corbasi ictim ve sutum geldi cok sukur🙏 sutunuz gelmediginde asla stres yapmayin ve mama takviyesi yapmaktan cekinmeyin. Cunku sarilik olma riski var ac kalimca 2 saatte bir beslenmesi gerekiyo .
- mamayi biberonla degil kasikla verin ki biberon rahatligina alismasin . Yoksa memeyi emmez. Mama kasigi alin yaniniza .
-gogus uclarim catladi ilk gunler gumus kapak ve garmastan krem aldim gecti cok sukur ama hala ara ara emerken agriyo.
-Hastaneye 10 tane bez aldim ama yetmedi 2 gece kaldigim icin.
-ve en onemlisi hamileliginiz tadini cikarin sonrasi deliksiz uykuya veda ediyosunuz cunku. 2 saatte bir kalkmak zorundasiniz 😅
Yine sorulariniz varsa cevaplayabilirim…