Bende burada doğum hikayelerini okur dururdum normal mı sezeryan mı olacak diye düşünürdüm normale karar vermiştim aslında 21.haftada detaylı ultrasonda suyumuzun az olduğunu söyledi doktor , ama bunu güzel bir dille söylemedi nolacak dedim balık susuz yaşar mı ölür dedi bana. Çok araştırma yaptık doktor tezlerine makalelerine kadar okudum korkudan. Muayeneden hemen önce hareketlerini hissetmeye başlamıştım ama muayeneden sonra 5 gün hareket etmedi biliyordum olabilir ama suyu az olunca insan korkuyor gece 2 de kalkıp çikolata yemiştim yine hareket etmeyince oturup ağlamıştım öldü heralde diye. 24 haftadan sonra küvez hakkı doğuyormuş bende dua ediyordum hiç değil mi 24 ü geçsin diye sonra 26 sonra 30 derken 30.haftada karnımda kasılma fark ettim 45 saniye kadar sertleşip sonra yumuşayan bir kasılma kendim uyduruyorum sandım önce ama nst de 55 çıktı sancım serum yapıldı sancı dursun diye 33 de kendimi bir anda çatalda açıklık kontrol edilirken buldum çok şükür yoktu ama kasılmaların çok oluyordu 35 de nst de 80 sancım çıkınca doktor tekrar muayene ettirdi 1 cm açıklık başlamış rahim yumuşamış dediler kontrolden sonra kanamam oldu 1 hafta sonra parça parça nişanımda gelmeye başladı doğum işin memlekete gittim özelde bir doktor daha önce gittiğim ve herkes suyun az derken o yeter bu şu sana diyordu oda suyun az dedi özel diye mi böyle yapıyor acaba dedim şehir hastanesine gittim ordada suyun az dediler nst de sancım çıktı biliyorum en fazla 100 ama cihazda 123 e çıktı sancım açıklığım başlayalı 3 hafta nişanım geleli 2 hafta olmus 100 ü geçen sancım var ama doğum başlamıyordu bir türlü doktor 42ye kadar bekleyebilecegimi gelmezse suni vereceğini söyledi zorla mı doğuracaksın dedi , düşündüm baya bir normal doğumu beklemeli miyim yoksa sezeryan ile suyum dahada azalmadan doğum yapmalı miyim diye, su azlıgında normal doğum daha zor oluyor bebek kendini itemiyor strese giriyor tekrardan sezeryane dönebilir dediler 8 haftadır sancım olduğu halde 3 hafta 1 cm açıklıkla gezdiğim için heralde suni sancıya kalacak benim iş dedim ve en son sezeryane karar verdim eşim doğum yapacağım gün gelecekti doktor hemen yarın gel dedi dedim olmaz eşim burda değil tamam 3 gün sonra gel dedi ama eşimi yollamadılar doğum raporu olmadan doğumdan 2 gün sonra gelebildi. Neyse doğum yaptığım güne gelecek olursak o 3 gün çok tuhaf geçti sancım gelirse normal doğurursam diye hayal kuruyordum ama olmadı tabi kasılmalar doğumu başlatmadı cuma sabah hazırlanıp gittik inanamıyordum doğum yapacağıma şaka gibi geliyordu aldılar beni üzerime mavi elbiseden giydirdiler sıramın gelmesini bekledim 10 buçuğa doğru beni çağırdılar ağlaya ağlaya gittim ameliyathaneye oturttular arkamı açtılar anestezici geldi ama ben nasıl korkuyorum iğneyi o kadar kötülüyordu ki ama popoya yapılan iğne gibi bir acı oldu sadece sonra doktor geldi başladılar ve çok kısa süre sonra bebeğim doğdu sesini duydum göz yaşlarım daha da arttı o an kalp atışıma baktım 125 atıyordu kalbim heyecandan aldılar giydirip getirdiler yanağıma çok çok güzel bir duyguydu sonra dikmeye başladılar çok tuhaftı içimde organlar yok olmus gibi beni yan cevirdiklerinde havada uçuyor gibi bir his oldu 3 saat sonra uyusuklugum geçmeye başladı yürü dediler ama ağrı kesici yapmadılar 6 saat sonra gelip senin ağrın yok mu ya niye ağrı kesici istemedin dediler sağolsunlar benim vur demem mı lazım acaba ne kadar ağrı çektim 6 saat kendimden geçtim sonra ağrı kesici yaptılar öyle bir rahatladım ki kuş gibi oldum uyku çöktü zaten o yapılınca akşam gazımıda çıkardım çok şükür, hayal gibi geliyordu ama o ağladıkça tuhaf oldum ağrımda olduğu için sütüm gelmedi hemen çok uğraştık emmesi için 2 gün çay kaşığı ile besledik sonra geldi sütüm neyseki. Şuan 69 günlük olduk bile. 18 eylülde kucagıma aldım minik prensesimi😍🥰☺🐣