Merhaba annişler burada hep doğum hikayeleri okudum okurkende hep bende bir gün yazabilecek miyim diye düşündüm 🙂 39+6 da ikinci doğumum için hastaneye yatış yaptım doktorum çok fazla riske atmayalım bekleme konusunda dediği için doktor tavsiyesi ile yatış yaptık. İlk doğumum normaldi bebeğim doğum pozisyonunda olmasına rağmen doğum kanalına girmemişti doktorumda düzenli sancılarla kanala girebileceğini söyledi sabah yatış yaptık suni sancı vermeye başladılar lavman yaptılar sancılar nst de 70 80i görüyordu ama ben hissetmiyordum. Akşama kadar suni sancı almaya devam ettim doktorum ve ebeler gelip sürekli kontrol ettiler suni sancının dozunu çok yavaş yavaş arttırdıkları için süreç biraz uzun sürdü akşam olduğunda 4cm açılmam olmuştu bebekte biraz daha aşağıya inmişti squat pilates topuyla eğzersiz çömelme vs herşeyi yapıyordum zaten doğum öncesi de sürekli yapıyordum. Doktorum akşam geldiğinde açılmama tekrar baktı hala 4 cmdi suyunu açalım sancın daha da artar açılman hızlanır dedi suyumu açtı bebeğim içerde kakasını yapmış maalesef su gelince fark ettik doktorum iki seçenek sundu isterseniz biraz bekleyelim bebeği takip edelim yada hemen sezeryana alalım dedi. Bizde bir saat daha bekleyelim duruma göre karar verelim dedik sancılarım daha da arttı o arada sık sık nst ye bağlandım bebeği kontrol ettiler pilatese devam ettim doktorum tekrar gelip baktığında hala kanala inmemiş bebek dedi açılmada hala 4cmdi bebeğin içerde kakasını yeme ihtimaline karşı daha fazla riske atmak istemedik ve sezaryana alındım saat 21:32de spinal ile bebeğimi kucağıma aldım 🥰 zorlu uzun bir süreçti ama bebeğimi kucağıma alınca herşey geçti çok uğraştım bebek kanala girsin diye ama olmadı kızlar olmayınca olmuyor zorlamanın bir anlamı olmuyor demek ki ne sancım ne nişanım ne suyum hiçbir doğum belirtim yoktu. Bebeğim kanala girmek için çok uğraşmış ama girememiş kafası biraz yamulmuştu ama doğumdan sonra düzeldi şükür şuan doğum yapalı 12 gün oldu bebeğimle ikimizde çok iyiyiz şükür 🤲 Rabbim bebek bekleyen herkesi sağlıklıca kavuştursun inşallah sorularınız varsa alabilirim 🥰🥰