Selam güzel anne adayları, ben anne olalı tam 13 gün oldu, gelelim hikayeme,
38 haftalık olduğumda bir pazartesi günü doktorum çatı muayenesinde bu hafta doğurursan çok rahat normal yaparsın demişti ama bebek çok kilo alırsa zorlanabilirsin demişti. Normal doğum istiyordum ve o hafta doğurmam gerekti😄 başladık yürüyüşlere, merdiven inip çıkmalara,squat yaptım adaçayı içtim ahududu yaprağı çayı içtim hurma yedim yapılabilecek ne varsa yaptım yani😄😄
Tekrar geldi pazartesi günü ve ben doğuramamıştım kontrole gittik nst de sancım çıkmadı doktorum cumartesi gününü doldur gel bi bakalım deyip yolladı o gün akşam biraz yürüyüş yaptım😄( bu arada yürüyüşlerimde hep ağrı acı vb şeyler hissediyordum) neyse o gün az miktar yürüyüş yapıp eve geldim ve uyudum.
Gece 2:20 bir adet ağrısından daha hafif bir ağrıyla uyandım tuvalete gittim ve geri yattım bir 10 dk sonra tekrar geldi😄
Sonra bir 13 dk sonra tekrar bir sancı
Ama sancı demeye utanır insan öyle hafif bir ağrı aslında.
Saat 4 oldu sancılar 5 dk da bir gelmeye başladı eşimi uyandırdım eşim doktoru aramamı söyledi ama doktoru arayacak kadar ağrım yoktu bile sadece düzenliydi neyse doktorumu aradım ve sancıların beni rahatsız etmediğini ancak çok düzenli olduğunu söyledim. Doktorum biraz daha bekle ama çok da sıklaşırsa sancılar gel dedi. Kalktım hemen Meryem ana otumu suya koydum ve saat 7 gibi hastaneye gittik.
İlk muayenemde 3 cm açıklığım vardı doktorum epidural ister misin diye istemediğimi söyledim😄
Ve beni odaya aldılar.
3 saat kadar sancı çektim ve açıklık 4-5 cm oldu.
Bu arada en son yemeğimi akşam 8 gibi yemiştim ve doktorum kahvaltı yaptırmadı acil bir durum olursa diye.
Saat 14 gibi tekrar muayene oldum ve açıklığım 6 cmdi bu arada gelen sancılar hala canımı acıtmıyordu gülüyordum squat yapıyordum😄
Bir kaç saat sonra açıklık 8 cm oldu ve sancıları sonunda hisseder oldum 5 dk da bir geliyor 40 sn sürüyor ve eşim belime masaj yapıyordu o masajlar olmasa çekilmezdi sancılarım.
Ve asıl burdan sonrası başlıyor bir buçuk saat geçti hala sancı çekiyorum ve bir türlü doğum başlamıyor artık dayanamaz olmuştum
Gücüm tükenmişti açlık vardı ve 15 saat sancı çekmiştim sonra çatala çıkardılar bebeğin başını rahim bırakmamış dedi doktorum suyunu patlatalım dedi ve patlatıp beni geri odama yolladı.
Su patladıktan sonra sancıları hissetmemeye başladım eşim doktoru çağırdı ve sancılar azaldı dedi doktorum ise doğum başlayınca almam gereken sinyal var onu henüz alamadım dedi böyle 2 tur daha çatala gidip geldim bir türlü bebeğin başını rahim salmıyordu en son dayanamıyordum doktoruma kaka isteğim geliyor dedim doktorum hala istediğini görememiş olacak ki beni doğuma yine almadı ama zorla artık doğuma gitmek istediğimi söyledim
Çatala götürdüler
Hala bırakmamış rahim artık gücüm tamamen tükenmişti bir an önce bebeğimi kucaklamak istiyordum o sıra bana biraz suni sancı vermişler haberim yok 😄
Ve 10 dk da çatalda sancı çektikten sonra artık doğum başladı benim tek zorlandığım kısım burası oldu😄
Öyle herkes gibi 3-4 ıkınmada bebeğimi çıkaramadım belki 10 kere ıkındım ama bir türlü bebek çıkmıyordu ıkınmalarım yetersizdi çünkü enerjim 0dı. En son ebenin karnıma 3. Bastırışında bebeğime kavuştum.
Bebeğimin çıkışını hiç hissetmedim, doğurduğum için aşırı mutluydum çünkü bir yerden sonra olmayacak artık demiştim ve doğumhanede bulunan herkese çok teşekkür ettim bebeğime çıkmakta zorlandığı için oksijen verildi. Ve benimde hem içte hem dışta dikişlerim oldu. Doktorum bir dahaki hamileliğimde bebeğin biraz daha büyük olması halinde doğum yapamayacağımı söyledi.🧐
Doğum bana hiç koymadı ama şu ıkınmalar olmasa😆
Tavsiyelerim
-Ben perine masajına eşim askerde olduğundan ve doğumu tetiklememesı açısından 38. Haftada başladım sadece bir hafta yapabildim
Siz vakti gelince başlayın
-bol bol dua edin ve doğumu hiç düşünmeyin her kadın doğum yapabilecek güce sahiptir 💪🏻
-Ve karnınızı hep tok tutun 😂
Bu arada doğum kolay kısmıymış gaz sorununun yanında😑