Herkese merhaba anneler bende buraya doğum hikayemi yazma hayalleriyle bekleyen bir anneyim şükür sağ salim doğurdum. Öncelikle hamileliğim 18.haftaya kadar mide bulantılarıyla geçti her yediğimi çıkarıyodum neyse ki 19.haftaya girdim birden kesildi 30.haftaya kadar inanılmaz sorunsuz bir şekilde ilerledik. Kontrole gittiğimde 2 hafta gerilik gözüktü kilosu diğer bebeklere göre zayıftı ama doktorum ve ben yılmadık moral bozmadık yapabiliriz kilosunu yakalayabilir dedik eşim ben doktorumuz ailelerimiz hep birlikte mücadeleye girdik resmen🙃 Tabi bu arada her ihtimale karşı ciğer geliştirici iğnesi oldum her hafta kontrole gittim bebeğim 200 gram 100 gram almaya başlamıştı öncelikli hedeflerimiz 32 34 36 ve 37.haftayı görmekti gerisi çok kolaydı biz o haftaları çok şükür ki gördük 19 kasım kontrole gittim 37.haftama girmiştim tam doktorum bir sıkıntı görmezsem beklicez dedi ama bebeğim dünyaya gelmek için o kadar sabırsız kiii😂 7 haftadır makat gelişi olan kızım baş aşağı dönmüş dönerken kordonu düğümlemişti beslenmesi imkansızdı artık doktorum önce nst çekelim sonra karar verelim dedi ve nst çekildim sancılarım çıktı hissetmiyordum ben doktorum yatış verdi bir doz daha ciğer geliştirici vuralım yarın sabah doğuma giriyosun dedi biz hem heyecan hem korku bir aradaydı çok telaşa kapıldık ailelerimizi aradık eşim hemen evden valizi getirdi derken sabah olmuştu 8.15de doğum başlamıştı 8.38de kızım dünyaya gelmişti güçlü ağlamasıyla hem doktorumu hemde orada bekleyen çocuk doktorunu sevindirmişti yanağıma koydular sıcacıktı ağlaması durmuştu eşime göstermişler derken 9da odadaydım sezaryen doğum yaptım hiç korkulcak gibi bir şey değil gerçekten belinize vurulan iğneyi hissetmiyorsunuz iğne yeri acımıyor vurulduğu gibi bacaklarınıza sıcaklık geliyor sonrası zaten uyuşuksunuz uyuşukluğum geçince yürüme işi vardı inanılmaz korktum ama kimseye çaktırmıyorum tam yataktan inerken dikişte acı hissediyosunuz ama anlık ayağa kalkınca hemen geçiyor ben her saat başı kalktım yürüdüm bol bol su içtim kayısılı meyve suyu içtim gaz problemi yaşamadım hemen çıktı. Bebeğim 2 kilo doğdu ama ödemini attığı için 1850 oldu doktorumuz sarılık olma ihtimali yüksek küvezde dursun 2 kilo olunca anne yanına veririz dedi 3 günden beri küvezde ben evimdeyim hastane yakın olduğu için emzirmeye gidiyorum sağıyorum evde her saat başı poşetlere koyup götürüyorum emme refleksimiz çok şükür gelişik kendisi emiyor verdiğim sütleride içiyormuş solunum sıkıntısı yok şükür sadece biraz zayıfız inşallah hemen 2kilo olur evimize gelir🙏🏻 Bütün anneler zamanında ağrısız bir şekilde yavrularını kucaklarına alırlar inşallah🙂💕