gkcy benim eşim belediye çalışanı iş yerinde sürekli covid çıkıyor diğer birimde bir kişide corona çıksa hepsini eve gönderiyorlar ama eşimin biriminde göndermemişler bizde korkuyoruz. geçen hafta daha birinde vardı bilmiyormuş eşimle aynı arabaya binmişler Allahtan negatif çıktı eşim ama şimdi herkeste çıkmaya başladı acaba böyle bişey yokmu eşi hamile diye izin vermeleri gibi araştırdım ama bulamadım böyle bişey 😔
halitefe gkcy yok canım olur mu öyle şey ancak pozitif çıkan arkadaşı eşinizin adınıda verirse sizde karantinaya girerseniz ben iş yerimde çalışırken birçok kişi covid oldu ben direk kendim hamileyim izne ayrılamadım öyle bişey olursa komple sistem durur yani
istanbul3434 gkcy benim esim hizmet sektorunde, ben de 7 aylik hamileyim. Isyerinde yan yana calistigi kisiler birer birer covid cikiyor, test yapiyorlar. Negatifse calismaya devam. Hatta eksilen adamlarin yerini kapatmak icin gunde 10-12 saat calisiyor…
Busra34ybg gkcy malesef canım bende çok korkuyorum aynı durumda eşimin iş yerinde hergün bi vaka çıkıyor ama yapcak bisey yok çok dikkat etmeye çalışıyoruz allah büyük inşallah bu sürecide hayırlısıyla atlatırız
sevimlieyuboglu61 gkcy benim eşim doktor onların serviste de çıkınca bile vermiyorlar , yani vermezler o kadar basit değil
gkcy halitefe diğer birimde bir kişide corona olan olduğunda (mesela temizlik birimi gibi) hemen çalışan 10-15 personeli eve gönderiyolar eşimin biriminde inat ettiler sanki corona çıkan çıkana ama kimseyi eve göndermiyorlar 😩
halitefe gkcy eğer çok tedirginde arkadaşı temaslı oldukları arasında söylesin eşinizi şöyle ben denetim birimindeyim yani eğer bu şekilde 15 gün bizi servis olarak yollasalar aylarca tek bir denetim bile yapılamaz çünkü bunay ben oldum çıkardılar diğer ay diğer kişi oluyor bir defalık belki topluca çıkarılabilir o ayrı ama
gkcy istanbul3434 🤦♀️ bari covid çıktığında o birimdekileri test yaptırıp eve göndersinler ya negatif çıkanlar sonucu alınca gider tekrar en azından bilirsin birimdekiler negatif ona göre tedbirli davranırsın sonrasında küçük yerde aynı birimde dip dibe duruyolar bunlar 😬
halitefe gkcy canım çok korkma öyle kolay bulaşmıyor ben covid oldum ve hemen farkedemedik yani eşim olmadı aynı evdeyiz düşün direk çok kere temas gerekiyor tabi ki tedbirli olalım ama bu kadar evham yapma
istanbul3434 gkcy testlerin de guvenilirligi tartisilir. Test negatif ciktiktan 2 saat sonra kapip kapmayacaginin garantisi yok. Siz evde gereken tedbirleri alin, gerisi Allah’a kalmis. Esim temasli olarak her test oldugunda biz “ya test sonucu yanlissa” diye odalari ayiriyoruz evde maskeyle geziyoruz.
gkcy halitefe yani doğru da ya ne bileyim teste yollarlar bir günde çıkmıyormuş sonucu. sonucu negatif olan geri gelir işinin başına o birimide dezenfekte ederler o gün. temizlik birimine öyle yaptılar teste gönderdiler 2 gün sonra negatif çıkanlar işinim başına geri döndü 🙄
gkcy Busra34ybg 🤲🤲🤲🤲 insanlar hiç dikkat etmiyor ya bitmesi için kimsenin çabası yok herkes bitsin istiyo ama maske mesafe temizlik özen dikkat hiç birşey yok 😬
gkcy halitefe ya bir kaç gün önce corona olduğunu bilmeyen bir arkadaşıyla arabaya binmiş işyerinde baya korkmuştuk test yaptık eşimde çıkmadı ama her defasında da böyle olcak diye bişey yok 😬 insan panik yapıyo hamile olmasam bişekilde bu kadar panik yapmam da bu süreçte nasıl olcağını ne olcağını bilmediğim için korkuyorum
Busra34ybg gkcy gerçekten öyle bana bisey olmaz kafasında herkes ama sana bisey olmazsa annem baban çoluk çocuğun var allah sonumuzu hayr etsin inşallah
halitefe gkcy emin ol hamileler daha hafif atlatıyor ben pozitif çıkınca hemen doktorumu aradım sakin ol daha hiç bir hamile hastam ağır atlatmadı vücudun çokmhazır aylardır takviye vitamin alıyosun sadece bol meyve ye bol sıvı tüket dedi ve gerçekten dediği gibi oldu bildiğin evde tatil yaptım o derece hafif geçti
gkcy sevimlieyuboglu61 coronadan korkarken az önce elimi meyve sebze doğrayıcıya kaptırdım baş parmağımın ucu koptu 😫 kan durmadı hastaneye gittik koptuğu için bişey yapmadı baskılı pansuman yaptı çok acıyo 😫 birde tetanoz aşısı yaptı bişey olmaz dimi tetanoz aşısından 🙄 bilginiz var mı 😬
Eeezgi Siz hamilesiniz diye eşinize izin vermezler maalesef 😬 ben 32.haftadayım birebir aynı oda ve eşyaları kullandığım iş arkadaşım covid oldu ve ağır geçirdi o evdeydi ben çalışmaya devam ettim 😊
sevimlieyuboglu61 gkcy gebelikte tetanoz aşısı zaten oluyoruz bir farkı yok. Çok geçmiş olsun . Çok düşünmeyin bu kadar yine de şükretmek lazım eşi issiz kalan hamileler var