Sumeyye27 Nrkls peki bunun içinde yemek molaları falan onlarıda katmıyorlar değil mi mesela sabah 9:30 iş başı yapıyorum çıkmam gereken saat nedir ?
Nrkls Sumeyye27 şöyle düşünün Memurlar 8 5 çalışır toplam 9 saat eder ama bir saat molaları vardır özel sektör sizinki belli sizin çalışma süreniz 7.5 saat molanız yemeğimiz bunun dışında kalır😊
Arzudrn Kizlar ben suan 31+2 deyim calisiyorum ve yeterli sayida günum var.ben 37 ye kadar calisip dogumdan sonra fazla izin kullanmak istiyorum.bunun icin doktordan ne zman calisabilir raporu almam gerekiyor
Belkisbelo Nrkls 32. Merhaba, bilen birini bulmuşken benim de bir sorum olacak. 32. Haftada degil de daha gec birakirsak işi oluyor mu yine. Ben bu uygulamanin hala devam ettigini bilmiyordum. 90 günü tamamlamak istesem 35. Haftaya kadar calismam gerekir. Öyle oluyor mu?
Nrkls Belkisbelo buna doktor çalışabilir raporu verirse o şekilde olur doktorunuzla görüşmeniz gerekir
Pinar_00pd Nrkls Nrkls benim de bi sorum var 😇 ben bugun doğum iznine ayrıldım 32. Haftamdayım doğum yapınca tekrar mı rapor verilcek bana muhasebeye iletmem için ? Çünkü raporda bitiş tarihi yazmıyor muhasebecimiz de konuya çok hakım değil bilgi alamadım
Bekliyoruz123 ZehraMelek ZehraMelek merhaba bende sizinle aynı durumdayım naptınız acaba ben okula başlamadım şuan 37. Haftadayım. Hala şansım var mı ?
ZehraMelek Bekliyoruz123 ben 21.haftamdayım geçen ay okuldan ayrıldım.Prim günüm yaklaşık 90 gün şimdi Doğuma bi ay kala bi iş yerinde sigortamı başlatıcam ve 32 de çalışamaz alırım diyorum 32.Veya 37. Haftada çalışamaz raporu almak için sigortamızın aktif olması lazımmış.Aynı zamanda iş yerinin iş akdini sonlandırmaması gerekiyor rapor süreniz dolana kadar
Burcak1205- 20 haftalık gebeyim 24.haftada idari iznim var sonrasında gebelik izni kullanıcam idari izin kullanmak bu parayı almaya engel oluyormu acaba bilen biri varmı
[silindi] Burcak1205- hayir olmuyor, bu idari izin pandemi donemine ozel zaten, standart maas alimiyla surec gidiyor, sonrasinda normal analik izni hakki dediklerini hepimiz,tum anneler maaslarimiza gore aliyoruz 4 aylik
Saadetfatma limonluchescake sigorta ile ilgili bi durum. .sahibi veya işçi fark edeceğini sanmıyorum. bi arkadaşın dediği gibi 32. haftada sigortalı olmak gerekiyor ama
Ezgim Pinar_00pd raporun bitis tarihi senin dogum yaptığın tarih oluyor canim dogumdan sonra aldığı raporda yazacaktir
Nrkls Pinar_00pd siz toplamda doktorunuzdan 112 gün rapor alacaksınız suan kaç gün aldığınızı bilmediğim için ne kadar daha alacağınızı söyleyemem
Nrkls Gamzecem123 sizde alıyorsunuz covıdden dolayı hatta devlet memurlarına gebelere daha fazla öncelikler tanındı. Biz özel sektörüz 32. Haftauız ama sizde faydalanıyorsunuz
Bekliyoruz123 Gkkk merhaba ücret alabilecek misiniz merak ediyorum bende ona göre iş girişi yapmayı düşünüyorum.
Bekliyoruz123 ZehraMelek şimdi 37 haftadayım yarın sigorta başlatsam 1 hafta sonra sonlandırsam yararlanabilir miyim ?