• Sağlık
  • ACİL!!! 2 aylık bebeğim 11 gündür kaka yapmıyor 😭

Kızlar tam 11 gün oldu. Haftada bir yaptığı olmuştu ama hiç bu kadar uzun olmamıştı daha önce. Bir oğlum daha var onda da böyle bir şey yaşamadım hiç. 2 gün önce 1 çay kaşığı zeytinyağı içirip bir de poposunu zeytinyağlı kulak çöpü ile uyardım. Bir şey olmadı. Bugün yine ikisini bir yaptım, tık yok. Doktorumuz İstanbul’da, biz bazı şartlardan dolayı Bursa’dayız. Mesajla sordum günde 2 kez zeytinyağı verin eğer Pazartesiye kadar yapmazsa doktora götürün dedi. Sizlerin fikirlerine ihtiyacım var aramızda illa ki tecrübeli kişiler vardır. Yavrum gözü yaşlı ağlıyor resmen 😓 bu arada hastaneye son ihtimal götürmek istiyorum hem her yerde çok virüs var hem de lavman yapacaklar biliyorum ama lavman son ihtimal yapılsın istiyorum. Lütfen yardım edinnn

Haliagaoglu 11 gün çok fazla lütfen yapmayın ya hala neyi bekliyorsunuz 🤦🏼‍♀️11 günde evde çözüm bulamamışsınız taş olmustur yavrunun içinde evde çözüm aramayın biran önce doktora götürün.

Haliagaoglu Yetişkin dahi 11 gün bağırsakları boşaltamayınca çatlayacak duruma gelir siz 2 aylık bir bebekten bahsediyorsunuz. Kapatın pusetini örtü ile önlemlerinizi alarak acilen doktora gidin vallahi içim acıdı😣

Hemen acil e gidin 11 gün çok fazla fitil verirler belki hemen lavman yapmayabilirler

Fitil denesen? Sabunu fitil gibi yapıp zararsız. Masaj yap ufak ufak. Olmadı doktoruna yaz ara şurup önersin

Yengemde kuzenimde çok çekmişti bebekle beraber bizde kötü oluyorduk neler neler denedi de çok şükür iyi olmştu, muskat falan rendeleyip bişeyler yapıyordu, zeytinyağı sürüyordu hangisi fayda etti hatırlamıyorum ama, 5 sene geçti üstünden

Sadece anne sütü alıyorsa normal benim ablamın kızı bi 13 14 gün yapmamıştı doktor sadece anne sütü alıyorsa normal demiş anne sütü bağırsaklarda emiliyor çünkü ama sizin içiniz rahat değilse bir bebeğin bacaklarını karnına doğru götürün 15 kez falan böylece bağırsakları hareketlenir yapar inşallah

Haliagaoglu basima geldi en kucuk enjektoru aldim eczaneden ignesini cikardim tabi zeytin yagi cektim ve popisine verdim faydali oldu bunu da internette bulmustum🤷‍♀️ dener misin bilmem

Haliagaoglu öncelıkle bebeğe monavit yada devit damla verıyor musun ? Kabızlığı bu sebepden acil olarak bırak hemen yapacaktır ıkı oğlum var ikinci oğlumda başıma geldi sebep monavit olunca hemen kestik tam 10 gün yapmadı bacaklarını süreklı karnına iktırdım ve zorla kakasını yapmıştı

Haliagaoglu virüsten koruyun derken çatlayıp ölecek çocuk. 11 gün 1 hafta ne demek siz hiç kendiniz kaç güne bir yaptiginizi tesbit ettiniz mi? Ben hamilelikten dolayı şuan kabızlık yaşıyorum 2 güne bir yapmama rağmen taş oluyor yazık

Haliagaoglu
            Evde kimyon varsa kimyon kaynatın onu süzün. 1,2 çay kaşığı verin. Makatına zeytinyağ sürün ve masaj yapın. Bebeğinizi sırt üstü yatırın karnını masaj edin. İki elinizle işaret parmağı ve orta parmağınızla her iki taraftan mideden baslaryarak yarım yuvarlak çizin göbeğe kadar. Ondan sonra Bisiklet sürer gibi masaj edebilirsiniz. Dizleri karnına geldikçe hafif baskı uygulayın. Yanı bunlar evde yapılabilecek benim aklıma gelenler ama Eger yaptıysanız ve yaptıktan sonra fayda görmeseniz. Cok fazla zaman kaybetmeden doktora götürün. Geçmiş olsun

Melikeakkc neyin cahilliğinden bahsediyorsunuz siz? Ben hemşireyim çok şükür cahil filan da değilim. Hastanede olacakları bildiğim için burada doğal çözüm bulabilirim belki diye yazdım. Ayrıca okumadınız galibaa doktorumuz (ki kendisi doç.) Pazartesiye kadar yapmazsa doktora götürün dedi. Hemşire hanım CAHİL misiniz çocuğu alıp hemen hastaneye götürün demedi mesela. Gaz çıkışı + beslenme+ ve kusma - / bu durumda ileus yani bağırsak düğümlenmesi olamaz. He bu arada ileusu bilmiyorsunuzdur diye açıkladım ama doç. i biliyorsunuzdur herhalde.

mercimeginanne

Mihre

Cheerfulmom

2 aylık anne sütü ile beslenen bebeğin kakası taşlaşmaz çünkü zaten sıvıdır, sıvısı biraz kıvamlanmış olabilir. anne sütü ile besleniyorsa 10 gün kaka yapmaması normal kabul edilir. Daha sonra, önce doğal yöntemler denenir en son lavman ve fitile başvurulur. Ben kendi bildiğim doğal yöntemleri yazdım sizlerden fikir alabilmek adına yazdım. Çatlayacak demiş birisi, o duruma gelen bebek hiçbir türlü sakinleşmez ve uyumaz. Çok şükür kızım melek gibi uyuyor şu an.
              Yine de fikirleriniz için teşekkür ederim.