Rukiye009
Çok araştırmıştım, sürekli Kur’an da koy dedikleri için. Ama söyle bir durum var, ilk olarak Allah’ın isimlerinden koyun demek, anlamlarına baktığınızda bir çocuğa koymak için çok ağır isimler var, bir kaç tane var.
İkincisi; Kur’an da geçiyor diye koyulan her şeyin aslında tek olarak değilde cümledeki anlamı ile bakılması imiş. Aleyna, Kezban gibi mesela.
Kur’an da geçmeyen çok isim var, ama geçmiyor diye koymayacağımız anlamına gelmiyor muş. Sahabe isimlerini öneriyorlar. Peygamber isimleri filan.
Önemli olan ismin Anlamı imiş.
Ben “Bâtın” Koymak istemiştim Ama Allah’ın isimlerinden olduğunu bilmiyordum. Bir gün tek tek 99 isme baktım ve orada karşılaştım. Bana Allah’ın isimlerinden koy diye insanlara söyledim Bu ismi düşünüyorum nasıl filan diye. Nereden buldun filan dediler o kadar güzel isim varken filan, sonra dönüp Allah’ın isimlerinden dedim. Aaa o zaman güzel koy dediler.
😳 Ve bozuldular demek ki Kur’an da geçen her şey isim diye çocuğa verilmezmiş dedim.
ve Demek ki Bilmediğimiz isimlere sadece güzel mi değil mi diye bakılmaz mış dedim.
Anlamların hepsi Rabbime özel, çocuğa onu yüklemek.
Çok karışık bir durum aslında. Ama Bâtın hep kalbimin bir köşesindedir. Söylemesi zor. Doğru söylenmesini süreçe bir anlamı kalmıyor neden koyduğunun.