Merhabalar ben de vajinismus yaşamış biri olarak yazıyorum. Evliliğimin ilk 6 ayı ilişki olamadı sonra karar aldım ve forumlarda benim gibi olanların yazılarını, tavsiyelerini, yaşadıklarını takip ederek bu sorunu aştım. Tam anlamıyla sayılmayabilir😁ilişki oluyor ama kasılma yine oluyor başta. Sırf çocuk sevgim bana bunu aşmam için güç verdi. Sonra 2 düşüğüm oldu. Pıhtılaşma çıktı. 3. Gebeliğim aşılama yoluyla oldu ve hamilelik boyu kan sulandırıcı iğnelerle evladıma kavuştum. Normal doğum yaptım. Öncesinde bunu ben de çok düşündüm. Hep korktum. Sancı çekerken bile bu bebek nasıl çıkacak diye düşündüm durdum. Hep doğum kısmı korkuttu. Sancılarım 5 dk ya düştüğünde artık hastaneye gitmek için kalktık ve bana titreme geldi korkudan. Zangır zangır titriyodum. Hastaneye gittiğimde doğumhaneye aldılar geceydi açıklığıma baktılar 8-9 cm di. Doktoru aradılar çatala yatırdılar. Sonra suyum geldi ve sancı sıklaştı. Bacağım kaç kez çataldan düştü fln. O an sancıdan gözün bişeyi görmüyor var gücünle asılıp ıkınmanı istiyor doktor. Benim şansızlığım ıkınmayı becerememdi. Ikınabilsem kolay doğurdum diycektim. Var gücümle ıkındığımı sanıyodum ama pek beceremedim halim kalmamıştı defalarca denedik ve sonunda karnıma bastırarak doğum oldu. Bebeğin çıktığı an müthiş bir rahatlama oluyor. Sonrası eş düşürme ve dikiş faslı. Odaya gidene kadar titremem geçmedi. Odaya gittiğimde rahatlamıştım. Hamileliğim hareketli geçmedi, son dönem yürüyüş yapmıştım o kadar. Baya kilo almıştım ve çok ödemim vardı ona rağmen yine iyi doğurdum diyorum. Şimdi 2.bebeğime hamileyim 39+2 deyiz yani her an doğum olabilir. Yine normal doğum bekliyoruz. Yine korkularım var. İnşallah bu defa daha kolay olur. Şansa covid olduk eşimle 10 gün karantinadaydık bugün çıktık. O sürede doğurcam diye çok korktum devlete yönlendiriyorlar çünkü covidken. Hareket de yapamadım doğum tetiklenmesin diye. Plates ve özellikle squat la kolay doğumlar olduğunu söyledi doktorum. Bakalım nasıl geçicek? Uzun oldu ama normal doğum yapabileceğinizi bilmenizi istedim😊