Hep normal doğum isteyen biri olarak, son kontrollerde doktorumuz anne karnında bebegimin çişini uzun sureler tuttuğunu farketmesinden dolayı ve kist mi idrar mi emin olamamasından dolayı 38+1 de bebegimizi sezeryanla almaya karar verdi. 04 kasım günü sabah 8 hastaneye yatisimiz oldu sıra beklerken ilk hastanın gelmemesinden dolayı apar topar beni doğuma aldılar bi anda neye uğradığımı şaşırdım 😂😂 ameliyathaneye girdik ve hemen anestezi için bana almam gereken pozisyonu anlattılar. Ben de tam dedikleri gibi pozisyon aldım ve iğne hiç acıtmadı uyustuktn sonra sonda takıldı onuda hiç hissetmedim. Zaten 15 dk sonra bebegimin sesini duydum. Hemen ilk muayene yapıldı ama bebeğimi çok uzun göremedim götürdüler sorununu incelemek için 40 dk sonra da ben odama göturuldum. Odada bebeğimi bulacağımı düşünürken yavrumun kuvezde olduğunu öğrendim. Benim için çok üzücü bir durumdu ama yapacak bisey yoktu. Daha sonra ağrılarım için ağrı kesici yapıldı. Ilk yürüyüş de bebeğimi gorebilecegimi söylediler bunun verdiği hevesle hemşirelerle pazarlık yapıp erkenden yürümek istediğimi söyledim. Henüz 3 buçuk saat falan olmuştu. Kalkarken veya yürürken çok zorlanmadim hemşire de çok şaşırdı. Hemen yogunbakima gidip güzel yavrumu gördüm dunyalar güzeliydi. Bebeğim olmamasına rağmen 2 saatte bir pompa ile gogsumu uyardık süt gelmemesine rağmen. Bebegimin ilk çişini sonda ile yaptırmislardi. Ultrasonda kist olmadığı sadece idrardan kaynaklı olduğu anlaşıldı. Çocuk doktorumuz bebeğimizin çişini kendi kendine rahatca yaptığını görmeden çıkarmayacağını söyledi. Çok şükür kızım ertesi gün kuvozden çıktı. Bizde 4 E doğru hastaneden çıktık. Sezeryandan cok cekinmeme rağmen benim için çok kolaydı eve geldiğimde kendi kendime çok rahat yürüyüp bebeğimi emzirdim. Sezeryan olacaklar gerçekten korkmasın güçlü olduğunuzda her sey çok kolay gerçekten.
Önerebileceğim noktalar ;
Ben depend aldım ama hastanede bez verdiler. Ama evde işime çok yaradı depend külotlar.
Kıyafet bebeğim kuvozde kaldigi için sadece bir takım giydi.
Pompa kesinlikle aldıysanız götürün ben hep sagmayi denedim bebeğim geldiği gibi sütüm de geldi.
Lansinoh göğüs kremi kurtarıcı.
Kolay gaz çıkarabilmek için hep su ıctim sıvı tükettim.
Benim maceram böyleydi. Su an 17 gün oldu ilk 3 4 gün sonrası görseniz sezeryan olmuş bile demezsiniz 😁😂🧿 umarim herkes en sağlıklı ve kolay şekilde yavrularını kucağına alır🙏☺