Sabitler misiniz?"
İlk öncelikle bende doğum hikayemi çok yazmak istedim çok şükür nasip oldu.Şimdi başlıyorum anlatmaya eşim akşam işten gelecekti ve kontrole gidecektik yalnız ben bu gidişimizde yatış yapacaklarını düşünerek kendimi tamamen hazırlamıştım 😊 Her neyse eşim geldi hastaneye gittik muayene oldum nstye bağladı ve sonra 1 parmak açıklık var yatış yapalım dedi ve yatış yaptı 😊 Akşam yedi de Yatışım yapıldı saat dokuz sularında açılmam 3 4 cm olmuştu acilmam gece sabah dörde kadar ise 8 cm i görmüştüm gece dortte doktor muayene etti suni sanci verelim suyunu patlatalım dedi hemşirelere 😁 sonra ben yatağa gittim başka bi doktor geldi ebelerle kontrol etmeye açıklığın ne kadar diye sordu 8 cm dedim hiç 8 cm gibi durmuyor dedi gülerek çünkü soğuk kanlılıkla karşıladım ağrılarımı 😁 neyse sonra suni sanci verildi suyum patlatıldı bi müddet sonra şiddetlendi sancılarım ah heleki o sırada nst de olmak gerçekten çok kötü ya artık ebeler yanımdan ayrılmıyor doğum olur diye susuzluktan dilim damağım kurudu ıkınamadım ebeye abla sen bana biraz su versen güzel ikinacagim dedim enjektorle bi yudum su verdi ama beni kesmedi 😁 neyse ebe sancin geldikçe ikin dedi ıkınmaya çalıştım sonra yataktan bi ara kalktım yerlere kapandım resmen olmuyor diye. Velhasıl doğum masasına gittim asıl gerçek ıkınmam orda başladı diyebilirim ebenin biri başıma geçti sessizce büyük tuvaletini yapar gibi ikin diyor ama sessiz ikinmak nafilee 😁 o bana sessiz ikin diye bağırıyor ben ona sessiz ıkınamıyorum diye 😁 istem dışı bagiriyorsunuz kizlar velhasıl ıkındım ve bebeğim içimden kayıp gitti 💕 sonra kızımı izlemeye başladım pamuk prenses doğurmuşum dedim 😍 Ve sonra odaya çıktım eşimi annemi gordum çok mutlu oldum çok duygulandım.😌 5 tane dikişim oldu sıcağı sıcağına dikiş yerim ağrımadı ama 1 2 saat sonra dikiş yerlerim gerilmeye beni rahatsız etmeye başladı ve tam oturamadım hep yan oturdum emzirmem de o yüzden biraz sıkıntılı oldu benim ama olsun biriciğime değer. Ve kizlar 10.30 Da dogum masasına çıktım 11.00 de kızım dünyaya geldi yarim saatlik bi olay dogumum ilk olmasına rağmen şükür kolay oldu.😊 Şu an 21 günlük olduk yanımda mışıl mışıl uyuyor çok şükür buz mezun olduk darısı sizlere insAllah. Annelik çok başka bambaşka her kadının yaşaması gereken bir duygu iyi ki anne oldum..Ve sonra aşkımızın meyvesi olan kızımızı alıp evimize geldik ve başladı bizim serüvenimiz böylelikle.❤
Tavsiyelerim;
-Normal doğum icin hasta bezi şart. ( kanama çok oluyor )
- Elinizden geldiğince Meryem süresi okuyun. ( doğumumun kolay olmasında çok etkisi olduğunu düşünüyorum zira 39.haftaya kadar çok hareketli biri değildim 39 da sadece evde squat yaptım onun dışında yürüyüş falan yapmadım )
-Negatif doğum hikayeleri okumayın ( ben okudum çok korktum ama korktuğum gibi olmadi şükür )
- Emzirme özellikli pijama ve önden yarı düğmeli pijama gerçekten çok rahat ( bana çoğu kişi emzirme özellikli alma dedi ama ben dinlemedim aldım iyi ki almışım )
- Summessebile yesserah,rabbi yessir velatuassir rabbi temmim bil hayr, Allahin isimleri, ayet-el kursi bol bol okuyun kizlar.
- Daha bikac bisey yazacaktım ama su an aklıma gelmiyor kızlar merak ettiğiniz sormak istediğiniz şeyler olursa seve seve cevaplarım.. Biraz fazla uzun oldu ama kusura bakmayın.😊