Meriwa GuzlAnn2021 hiç birimiz test sıkıntılı cıksada aldırma olgusunda değiliz canm ben kendi adıma söyleyebileceğim şey 2-3-4 detaylım şeker yüklemem aşım hepsini oldum tıbbın gerektirdiklerinden faydalandım aklımda soru işareti kalmadı en azından tabi sizin biliceğiniz bişey sadece kan alınıyor ve normal ultrason muaynesi oluyorsunuz size herhangi bi zararı da yok bilgniz olsun
Ozlem20 GuzlAnn2021 bence yapılması gereken birsey. 2liyi yaptırırsın eğer sorun çıkmazsa 3 4 yaptırmazsın. Ben 2li yaptırdım. Arkasından covit geçirince 4lüyü yaptırma gereği hissettim yaptırdım. En azından içim rahat etti. Tabikide doğumdan sonraki süreci neyin ne olacağını hiçbirimiz bilemeyiz. Ama önce tedbir sonda tekbir diye bir söz var. Bi sorun olursa ona göre doğumda ekstra branşlı çocuk doktoru ayarlanır vs. Eğer 2lide olumsuz yanıt alınırsa amniyon testi yaptırma imkanı var net sonuç için. Öyle diğer arkadaşların dediği gibi kalan aylar zehir oluyor diye bi durum olamaz bence. Ayrıca madem zehir oluyor o zaman aldırsın. Yani öyle kabul etmişsinki doğuma karar vermişsin çok garip geldi yorumlar bana 🙄
archmom GuzlAnn2021 doktoruna güveniyorsan zaten gereksiz birsey yaptırmayacagından da emin olmus olman lazım. Değilsen değiştirmelisin seni ikna etmiyor ve inandırı değilse benim ilk söyleyeceğim bu . Ben ikili testi persembe yaptırdım önce detaylı ultrasonda burun kemiği ve ense kalınlığı bakıldı hersey normaldi sonrada kan verdim sonuç çıkmadı ama doktorumuz risk olmadıgını söyledi . Ben bir sorun varsa bilmek isteyenlerdenim . Tıbbın bana verdiği tüm imkan ve gelişmeleri kullanmak hakkım . Benim oldugu kadar bebeğiminde hakkı . Bu benim fikrim . Yaptırmak yaptırmamak sana kalmıs ama dogrusu yaptırıp genetik olasıkları bilip fazla ise emin olma yoluna gitmek ve bir karar vermekten geçen bir yol . Ben mantıgın herseyden önde olduguna inanıyorum . Tabiki bunlar tamamen benim bireysel düşüncelerim 🙏🏻
Cakmaklif En yakin arkadaşımın bebeğine testte yüksek riskli dediler ve bebeği sağlıklı doğdu. Bütün hamileliği rezil oldu. Çok stresli bi dönem yaşadı. Şuan çok tatlış bi kızı var. Ben hamile kaldığımda da doktorum açıkça dedi ki eğer bir sorun olduğunda aldırmayı düşünmüyorsanız boşuna yaptırmayın. Yakinimdaki biri de böyle bir tecrübe yaşadığı için ben yaptırmadım. 39. Haftadaym sağlıklı bir bebişimiz var. Eğer kuruntulu bir insan değilseniz yaptırmayın derim.
Sheems Cakmaklif kaş bende yaptirmazdım, insanin butun kafasini allak bullak ediyor, demişem inşeallah 2ci bebekde hic birini yaptirmiyacam, aglamakdan sinirlerim bozuldu, doktorlar psikolojik destek yerine dahada sarsitir insani
RukiyeOzdmr Ben ne testi varsa düşünmeden yaptırdım. Allah göstermesin tabi ki bizde aldırmayı düşünmedik ama çıkan sonucu bilmek hakkımız. Bebeğin nasıl olduğunu bilmek en büyük hakkımız. Bence insan bilinçli olmalı… doğum esnasında ne ile karşılaşacağını evet tam bilemezsin ama tahminin olur. Ucuz ve zararı olmayan bir test neden düşündünüz ki ? ben ikili test Detaylı ultrason (üstelik şehir değiştirdim iyi bir doktor için) şeker yüklemesi yaptırıp şekere de baktırdım Daha ne testi varsa yaptırırdım emin ol… yaptır bence