Gelişim Geriliği, Yüksek Tansiyon, Su Azalması, Kordon Dolanması ile 37+4’te doğan bebeğim 🤲🏻❤️ Başlığa sığmadı buraya yazdım 🙈
KKızlar 2 günlük taze anneden hepinize selamlar. Bu paylaşımı yapmak çok garip geliyor daha 2 gün önceye kadar burada ben okuyordum böyle hikayeleri. Neyse kısaca bahsetmem gerekirse; hamileliğimi 8. haftada öğrendim doktora gittim ve TSH 11 çıktı. Doktor muhtemelen düşük olur bu kadar yüksek tiroide ama sen yine de çok dikkat et ev işi bile yapma dedi. Ben de dediği gibi yaptım 28. haftaya kadar tiroid yüksekliğinden başka bir sıkıntım yoktu bir de 24e kadar aşırı bulantı ve kusma yaşadım. 28. haftada doktorum bebeğin biraz zayıf doppler isteyelim dedi. Doppler çektirdim ve uterin arterlerin birinde çentik tespit edildi. Doktor bunun çok önemli olmadığını söyledi coraspin başlatttı 32ye kadar iç dedi. Bu arada tansiyonunu kontrol et dedi. Ben de düzenli kontrol etmeye başladım ve tansiyonum 13.9 falan çıkmaya başladı, 32de gittim tekrar ve doktor bebek yine zayıf karın çevresi 1 hafta geriden geliyor demişti ben de şlk gittiğim doktorun geç döllenme dediğini söyledim ve olabilir dedi. Tansiyonum da sadece evdeki ölçümlerde yüksek çıkıyordu doktor ne zaman ölçse düşüktü. 32de nstye de girmeye başladım bir de onun stresi sarsı doktor bebeğin hareketlerini beğenmeyip 50 defa nst çektirtiyordu bana. Neyse 34te gittim dedi ki bebeğin çok zayıf erken doğum olabilir tekrar doppler istedi bu defa hem sağ hem solda çentik çıktı, doktor ciğer geliştirici veriyorum vurdur ve 3 günde bir kontrole gel dedi. Öylece şok geçirmiş olarak çıktım odasından. Tansiyonum yükseliyordu ve bana ilaç vermeyecek misimiz dediğimde gebelikte çıkan tansiyona ilaç verilmez tek çaresi doğumdur dedi. Çıkışta anneme bunları söyleyince böyle olmaz başka bir doktora daha gidelim dedi ve profesör bir perinatoloji uzmanı bulduk hemen şehirde çok ünlü özel muayenehanesi var hemen aradım ve gittik. Prof baktı ve evet sağda hafif solda ciddi çentik var dedi. Bebek 2 hafta kilosu geriden geliyor dedi. Ama geç döllenmeyi sayarsak 1 hafta. Şu an için gelişim geriliği var diyemeyiz sadece takip edilmeli dedi. Ciğer geliştiriciyi de vurdurma o yalnızca 10 gün içinee doğum olacaksa etkilidir şu sin öyle bir durumun yok dedi. Haftaya görüşmek üzere çıktık. Bir sonraki hafta randevu için aradığımda doktorun şehir dışında olduğunu 2 hafta sonra geleceğini söyledi. Ben de kendi doktoruma gideyim kontrole dedim. Gittim ve nst çekildim. Nstde bebeğim aşırı hareketliydi hatta çeken hemşire ne kadsr hareketli bugün falan dedi. Doktorun odasına girdim ve tavır aynen şu; canım nstni hiç beğenmedim geç bi ultrason bakalım. Ultrasonda yatarken bana dedi ki bebeğin hiç gelişmemiş çok zayıf gelişmesi durmuş cumartesi acil sezaryene alıyorum seni. Şok oldum nasıl gelişmesi durmuş vs diye. Ağlayarak çıktım odasından ve profesöre mail attım durumu anlattım beni üniversite hastanesine yönlendirdi ve sen git onlar bana bilgi vereck dedi. Gittim nst tahlil ultrason sonucu bebekte gelişimin durmadığını kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. 3 günde bir nst tahlil haftada 1 de ultrason diye anlaştık. Bu arada diğer doktoru tamamen bıraktım artık çünkü aşırı psikolojimi bozmuştu. Bu arada tansiypnum hala yükseliyordu ve profesör alfamet başlatmıştı diğerine kalsa tek çare doğumdu. Velhasıl kontrollere 37+0a kadar gittim hiçbir sıkıntı yoktu geliimde suda vs. Gelişmesi 2 hafta geriden geliyordu ama doktorum normal diyprdu tehlikeli sınırda değil. 37+0da profesöre gittim ultrasonda baktı ve bebeğin suyunun sınırda olduğunu söyledi hastanehe yönlendirdi acil bugün bile doğum başlatabiliriz dedi. Neyse oradaki konttoller sonucu 18 Kasıma hazır ol suni ile doğumu başlatacağız eğer ilerlemezse gece yarısı sezaryene alırız dedi. Yani 37+4te doğum yapacaktım. 2 gün düşündüm ve suni sancı ile baş edemeyeceğimi çünkü ne açılma ne sancı hiçbir doğum belirtisi yok direkt sezaryen istediğimi söyledim. 18 kasım sabah 10da epidural sezaryen oldum ve minik oğlum dünyaya geldi 2675gr 47 cm olarak. Çok şükür küvöze girmedi hiçbir sıkıntısı yok 🤲🏻 sadece biraz minik 🥺 ayrıca doğum esnasında bebeğin boynuna 1 tur kordon dolandığını öğrendim meğer doktorum bu sebeple acele ettirmiş ve beni telaş ettirmemek için söylememiş. Allah ondan razı olsun diğer doktora kalsa 34te alıp küvöze koyacaktı oğlumu. Benim hikayem bu kadsr şu an bebeğim karşımda uyuyor biraz gaz sıkıntısı var benim de süt maalesef 😔 ama bu günlerimize çok şükür. Bebeğinizde her ne sıkıntı olursa olsun ona güvenin çünkü onlar çok güçlüler ❤️🥰 sezaryen ile ilgili tecrübelerimi ayrı bir paylaşımda anlatıcam bu yeterince uzun oldu 🙈 Herkese evladına sağlıklı kavuşacağı doğumlar diliyorum 🤲🏻🤲🏻