40+0 Muayeneye geldim doktorum 2 cm açılmayla beni yatıracağını söyledi çok tedirgindim sancım yoktu suyum gelmedi sabah saat 10 gibi yatışım yapıldı suni sancıyla doğumumu başlattılar, başta çok az sancılıydı laylaylom modunda 12 gibi açılmam 4 cm di ama bebek kanala girmediği için beklediler kendi inmeyince doktor eliyle muayene edip müdahale ederek doğum kanalına indirdi aşağıya ve sancılar ondan sonra çok sıklaştı epidural istediğim halde yapmadılar maalesef çünkü suni sancıyla başladıkları için doğumu yavaşlatmasın diye zaten 6 cm olmuşsun gerek yok dediler sancılarım 2-3 dakikada bir gelmeye başladı hani bu aşamada tek desteğim derin ve doğru nefes oldu ebemin eşliğinde bana ıkınarak 9 cm e kadar açılmamın olmasını sağladılar sonra doğumhaneye gittik baya hemşire başımda durdu çok güçlü olmazsam süreç uzayacaktı 15 dakika içerisinde 2 güçlü ıkınmayla bebeğimi kucağıma aldım cidden süreç çok hızlı ilerledi çok korkulacak birşey yok 5 saatte bebek doğdu epidural olsa acaba ne kadar kolay olurdu düşünemiyorum darısı tüm hamilelere inşallah