Merhabalar anneler ve anne adayları ☺️6 hafta önce ben de minik oğluma kavuştum. Doğumdan korkanlar için ben de pozitif hikayemi anlatmak istedim. Yazmak ancak nasip oldu. Öncelikle hamileliğim de çok güzel geçti çok şükür, bulantı, nefes darlığı, yorulma tabiki oldu ama dayanılmayacak kadar değildi. 37.haftamda bartolin apsem vardı, o çok zorladı 1 hafta çektim sonra doktorum boşalttı rahatladım. Son haftalarımın sıcaklara denk gelmesine hiç değinmeyeceğim çünkü hatırlamak bile istemiyorum 😬
Doğuma gelecek olursak, 38.haftalarda sancılarım vardı, sürekli bir adet sancısı gibiydi, o ağrılarla yaşamaya alışmıştım artık. 40+3te üzerinde çok minik pembe şeyler olan bir akıntım gelmişti, nişan mı bilmiyorum. Nişan olduğunu varsayıp eşimle yürüyüşe başladık, ondan önce hiç yürüyüş yapmamıştım açıkçası ama genel olarak hamileliğimi çok hareketli ya da çok pasif geçirdiğimi söyleyemem. Zaten ilk aylarım pandemiye denk geldiği için bütün gün yiyip içip yattım ama son aylarda hep mangallara yürüyüşlere insan olmayan yerlere çok gittim. 40.haftamda misafir bile ağırladım ama yürüyüş bana sıcakta çok zor geliyordu ama eşim zorladı 😄 Pazartesi günü sabah 6da sancıyla uyandım, yatakta bir sağa bir sola döndüm geçmedi, eşiöi uyandırmamak için salona geçtim zaten sıcaktan uyuyamıyorfum. Yatınca ağrı oluyordu kalkınca geçiyordu. Sıklığına hiç bakmadım çünkü bana hep hastaneye gitme zamanın geldiğinde anlarsın zaten evde duramayacaksın dediler. O gün zaten 3te doktora randevum vardı. Bebek geçen hafta 3.800dü, bu hafta 4 kilo olmuştur ve doktor sezeryana alır diye kendimi sezeryana hazırlamıştım. İlk doğumum olmasına rağmen normalden de sezeryandan da zerre korkum yoktu kızlar, çok sıkılmıştım çünkü, kocaman göbeğimle lavaboya yanaşıp yüzümü bile yıkayamıyordum nerdeyse 😃 ne olacaksa olsun doğsun artık diyordum. Eşim sabah 8de işe gitti ben de burda forumu okuyorum. Zor bela kahvaltı yaptım, ağrı girdikçe internetten bişeyler okuyordum ve kafam ordayken inanın çok kolay karşıladım sancılarımı. Bu arada sabah kanlı akıntım da gelmişti ama ben sancılarım çok artmadan hastaneye gitmek istemiyordum. Sonra oturup hurma yedim, ağrım gelince zaten oturamıyordum ama yine de çok fazla değildi. Kasılmasayar indirdim ama sancı sürekli oldığı için ne zaman başladı ne zamqn bitti kestiremiyordjm ama 5-6-7 dk çıkıyordu. Ebeye yazdım, doktora git bence dedi, eşimi çağırdım erken gel diye, ben de o arada bulaşıkları topladım saçımı düzleştirdim 😄 2de hastaneye gittik acile, doktorumu aradıkar önce ebeler baksın demiş. Yukarıya çıktık yarım saat bekledik. Bu arada yolda hastaneye giderken de eşimle sohbet ediyoruz, ağrım gelince kapıya tutunuyorum, susunca konuşmaya devam ediyoruz o yüzden eşimle dalga geçerek gidiyoruz 😅 neyse yarım saat bekledik bir ebe geldi muayene etti 2 buçukta, ne zamandan beri sancın var hiç bişey hissetmedin mi 8cm açıklığın var dedi 😱 doktorumu çağırdılar biraz takviye yapın dedi. Yarım saat kadar sonra suni sancı yaktılar 😬 sadece 15dk sürdü ama çok zorlandım çünkü nst bağlı yatakta çook zor sancı karşılamak. O kadar sinirlendim ki keşke gelmeseydim dedim midem bulandı söyledim açılmadandır dediler ebe muayene etti, tam açıklık hadi doğumhaneye dedi 😄 eşyalarımız zaten arabadaydı biz bugün doktor sezeryan için yatış verir diyorduk. Doğumhaneye çıktık, o çatal lanet saçma bişey. Bana ıkınman geldikçe ıkın dediler. Kızlar inanın ne ıkınma hissi geldi bana ne de büyük tuvaletim gelmiş hissi. Ara sıra ene gelip ıkın dedikçe ıkındım. Belki 15 dk kadar sürmüş olabilir bilmiyorum hiç sancım yoktu ve sadece sıcaktı- sıcak sıcak ve sıcak 🥺ebeler tani hergün kaç kişi doğurtuyor onlar için normal bir şey, onlar eşyaları hazırlarken bana ağrın geldikçe ıkın dediler ama ağrım olmadığı için kafama göre ıkındım 😄 hatta artık kesin yanlış muayene etti beni odaya geri gönderecekler diye gülesim geliyordu. Sonra doktorum geldi, kesi attı ama uyuşturduğu için acımıyor, sadece ufak bir yanma oluyor. O sıra sanırım bebeğin kafası çıkmıştı ama ben onu da hissetmedim açıkçası. Ve sonraa birden ebeler karnıma bastırdı. Hazırlıksız yakalandım nefesim kesildi, canım yandı ama sadece nefes alamıyorum dedim. Doktor bırakın nefes alsın dedi sağolsun, aslında ters biridir.. şimdi son kez ıkıncaksın dedi çpk rahatladım, ebelere yine destek verin ıkınamıyor dedi doktor. Ikıncağın zaman haber ver dediler, sancıyı hissetmediğim için tam ıkıncam diyorum daha değil diyorlar, onlar karnımın sertleşmesinden anlıyorlar tabi. Sonra sertleşince bastırdılar ve ben de var gücümle ıkındım, hop birden bebeğimi çekiverdi doktor, suyumla birlikte çıktı belki oyüzden hiç bişekilde acı hissetmedim.
Büyük ihtimalle acı eşiğim yüksek bilmiyorum ama bu yüzden hiç başarı hissetmedim, rahatlama hissettmedim kızlar malesef.. Bebeğimi temizledikten sonra bikaç saniye yüzüme değdiler koklattılar dikişlerim atılırken. Dikişim çok uzun sürdü kaç dikiş olduğunu söylemediler. Zaten sorduğun söylediğimi hep duymazdan geldiler çok sinir bızucuydu. Dikişlerim çok uzun sürdü 1 saate yakın ama hiç hissedilmiyor merak etmeyin uyuşturulduğu için. Çok sıkılmıştım biran önce gitmek istiyordum. Dikişler bittikten sonra kucağımda minik Denizimle babamızın yanına götürdüler bizi 😌
Merak edenler için, oğlum 3.860 doğdu ben de 14 kilo aldım toplamda. 50 kilo hamile kalıp 64le doğuma girdim. Zatıf olmanın çook avantajını gördüm bunu not edeyim çünkü hiç kendimi sınırlamadan her şeyi yedim, sağlıklı şeyler yedim ama fast food tatlı da çok yedim zaten kilo almak istiyordum ☺️Şimdi emzirirken kilo vermemek için bol bol hamurişi tatlıya devam ediyorum, 55 kiloyum.
Herkesin söylediği gibi depend çok harika mutlaka alın derim. Hastane çantasında götürdüğüm pijama hariç neredeyse hiçbişey kullanmadım 😃 ayrıca dikişlerimden dolayı tuvalete çok sık çıkmamak için su bile içmedim çok, belki ondandır ki sütüm 4.gün geldi normal doğum yapmama rağmen.. doğumdan bir hafta sonra yürüyüşe falan gittim kızlar ben kızlar çok korkulacak bir şey değil inanın, geçiyor mutlaka. Sonrasında doktorun verdiği kremleri süremedim bile doğru düzgün çünkü bebeğim hep ağladı ve tek başıma olduğum için tuvaletimi yaptığıma şükrediyordum bırakın krem sürmeyi ☺️
bir de meryemana otu koymuştum bir hafta önceden, belki doğumumu başlatır diye, eşim çıkarıpvkoyup duruyordu. Dua okuyorduk ara sıra ama suyunu içmedim nolur nolmaz diye. Etkisi oldu mu açılmama bilmiyorum, doğumdan gelince sudan çıkardık..
çok uzun oldu kızlar hakkınızı helal edin sormak istediğiniz bişey olursa sorabilirsiniz. Benim ilk doğumum olmasına rağmen çok kolay olfu, rabbim kolaylık verdi.. Umarım hepinizin çok çok kolay doğumu olur, hepinizin bebeklerini sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle.
Herkese sevgiler..