Halimeucm kizlar vajinusmusluktan dolayi alttan muayeneyi yaptiramadim 38+2 deyim doktorum biran önce doğumum için karar vermemi istedi normale cesaret edemedigim için bende sezeryana karar verdim 39.haftamda sezeryan olucam sizce bu isteğe bagli sezeryana mi giriyor zorunlu sezeryana mi?
[silindi] Halimeucm internete baktım orda yazıyor , vajinusmus isteğe giriyormuş. Normal doğum denendiğinde eğer olmuyorsa , ters giden bi durum oluyorsa , vakumla gelmiyorsa zorunlu sezeryan sayılıyormuş.
Drngrkm Halimeucm pardon bir şeyi merak ettim. Vajinismus hastasıysanız eşinizle nasıl ilişkiye girdiniz?
Lily İsteğe bağlı sezaryene giriyor çünkü zorunlu sezaryen tıbbi olarak çocuğun normal yollarla gelememesi sonucu doktorun verdiği kararla oluyor.
Halimeucm Lily doktor bana o an bi karar vermemi söyledi cok acele karar verdim vajinusmusluk engel degilmidir saglik acısından, muayene olamiyorum çünkü
Lily Halimeucm bildiğim kadarıyla vajinismus normal doğumu etkileyen bi faktör olarak geçmiyor çünkü muayenesiz de normal doğum yapabilirsiniz ancak kalp tansiyon bebeğin pozisyonu nefes darlığı kronik ileri derece astım gibi hem anne hem bebek sağlığını etkileyecek bi durum olursa zorunlu sezaryen doğum oluyo🤷🏻♀️ Anladığım kadarıyla fiyat farkı çıkıyo hastanede keşke sizin probleminiz de zorunluya girse ama belki doktorunuzla konuşsanız yardımcı olabilir
DemetCeylan Kimin ne diye kabul ettiğinin ne önemi var. Sonuçta doğumda da açıklığınıza baktıramayacaksınız. İçinizi ferah tutun önemli olan sağlıkla gelmesi. Vajinismus da bir hastalık elinizden gelen birşey yok
Halimeucm DemetCeylan hastanenin muhasebesi üstüne basa basa sorduğu icin aklima takıldı benim yoksa sağlıkla gelsin istiyorm bebegim, zaten içimi bi korkuda aldi sezeryan olma fikri cok korkutuyor😐
Halimeucm [silindi] normal dogumum başlasa bendeki sorun bacağımi açamıyorum canim kasiyorum kendimi normal yapamam gibime geliyor boyle bi durumda sezeryana nasil alcaklar bebek kanala inmisse sakincasi olmaz mi
Oske_21 Halimeucm mihasebe soruyor çünkü sgk 400 lira gibi birşeyi karşılıyor isteğe bağlıysa yani doktorunuzdan bu kişi normal doğum yapamaz diye bir raporunuz yoksa karşılamıyor.
Halimeucm Drngrkm tedavi goruyordum canim tam sonlarina yaklasmistik artik tedavinin hamile kaldığımı öğrendim o yüzden tedavide tam sonuclanmadi
[silindi] Halimeucm ay bilmiyorum ki bu konu hakkında fikrim yok , sağlıkla kucağında alırsın inşallah
Drngrkm Halimeucm hayırlısıyla bebeğini kucağına almak nasip olsun canım. Doğumdan sonra ilerde tedavini de sonlandırırsın inşallah 🙏🏻
SunaHakanKaraman Önemli olan sen ve bebeğin. Doğum kadar doğumdan sonrasıda önemli. Kendini asla istemediğin bir durumun içine sokma.
E123 Bence doktorunla konuşmalısın daha zaman var neden bu kadar aceleci davranıyorlar ki anlamıyorum
Halimeucm E123 ben beklemekten yanaydim son anda karar vermemi soyledi alttan muayene etmeden normal yapamayacağımı soyledi o anda kendimi hazırlayamadim alttan muayene için
Halimeucm E123 birde bana senin gibi olupta 10 kiside 1 kisi normal yapabilir dedi ama sonrasinda tranva yaşayabilirsin tekrardan bunun kararını bana bıraktı😐
E123 Halimeucm rahatsızlığından ötürü daha farklı yaklaşaması gerekiyor bence zaten bu Doğuma daha varken çatı muanesini çoğu doktor pek önemli bulmuyor bazı doktorlar hemen istiyor 🤔