Merhaba kızlar doğum hikayemi yazacağım hiç aklıma gelmezdi. Ama insan mutluluğunu paylaşmak istiyor. 35+3 de rutin doktor kontrolüme gittim. Hoca ultrason da sıkıntı olmadığını ama aşırı ödemeden dolayı protein kaçağı testi istedi. Ve günde 3 defa tansiyon ölçümü yapıp göndermemi istedi. Ardından hemşiresine ölçtürdü. (15.7 çıktı. ) Yüksek olduğu için dışarda dinlenmemi birdaha ölçmek istediğini söyledi. İki ölçüm daha yaptıktan sonra normale döndü ve eve gittik. Akşam 30 dk bir oturuşta sonra annem kalkmadan ölçelim dedi. 18.6 çıktı. Yanlış olma ihtimaline karşılık hemen bir sağlık kuruluşunda bir daha ölçtürdüm. 16.7 çıktı. Hocayı aradım. Hemen hastahaneye gidip yatış yapmamı istedi. Eşim arkadaşıyla dışarıdaydı. Hemen aradım. Korkudan ağlıyordum. Hastanede yatışı yaptılar ve tansiyonu kontrol altına aldılar. Sürekli Nst bağlandı. Bir ara oğlumun nabzı 62 ye düştü. Doktorlar hemşireler odaya doluştu. Ben daha önce bir evladımı karnımda kaybettim. Bu sebepten galiba bütün gece birşey olacak korkusundan titredim. Allaha şükür bir şey olmadı. Sabah doktorum tansiyon ilacı verdi eve gidebilirsin dedi. Akşam kayınvalidemgil ile otururken tansiyonum yine yükseldi ama hocama ulaşamadım. Mesaj attım. Sabaha karşı sabah ilk iş hastaneye gitmemi istediğini beni orda bekleyeceğini yazmış. Ve eklemiş aç gel. Görünce kalktım. Toparlandı ve herkesi evde bırakarak gittik. Hoca tansiyon dan dolayı çok sıkıntı olduğunu bebeğin kalbinin aniden durabileceğini ve beni zehirlemeye başladığını hemen almak istediğini söyledi. Yenidoğan hocasıyla konuşup ciger geliştirme iğnesine ihtiyaç olup olmadığını öğreneceğini ona göre zaman belirleyeceğini söyledi. Y atışını yap bekle dedi. Yatış yaparken ailemi aradım. Nst geldi. Acele etmeyin nst 30 dk sürer dedim. Demez olaydım. 10 dk sonra geldiler gidiyoruz diye. Doğumum çok rahat oldu. Epidural anestezi yaptılar. Ve ben oğlumun çıktığı andaki sesini uyusam bile duyuyorum. Erken doğduğu için yoğun bakıma aldılar. 4 gün yattı. Bugün arayıp küçük beyin bizi istediğini artık durduramadıklarını söylediler🤭 şimdi yanımda Allah hepinize tattırsın bu mutluluğu rabbim olmayana versin. Olanada sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Uzun oldu ama hakkınızı helal edin. 🧿 Soru sormak isterseniz cevaplamaya çalışırım.