30 haftalık hamileyim bebeğimin kalp damarlarından ikisi yanlış bağlanmış ve doğar doğmaz ameliyat olucak hastalığın kısaltması TGA bilenler lütfen bilgi verebilir mi ☹️☹️☹️

Merhaba.. benim bebeğime de detaylı ultrasonda aynı tanı konuldu.. pediatrik kardiyolojiye yönlendirildik. Orada da fetal ekoda aynı tanı söylendi.. hastalık şu normalde sol karıncıktan çıkan ve vücuda temiz kan taşıyan damar sağ karıncıktan, normalde sağ karıncıktan çıkarak akciğere kirli kanı götüren damar ise sol karıncıktan çıkıyor..Doğar doğmaz ameliyat olmaları gerekiyor.. Belli merkezlerde pediatrik kalp damar cerrahi, pediatrik kardiyoloji ve perinatoloji bölümlerinin olduğu yerde ameliyat olmaları gerekiyor. Bize doğumun ameliyat olacağı merkezde olursa daha iyi olacağı ve zaman kaybının önüne geçilebileceği söylendi.. çok endişelendik biz de ilk duyduğumuzda.. Hala da endişeliyiz aslında.. bulunduğunuz şehire göre doktor araştırıp kontrollerinize orada devam etmenizi öneririm.. geçmiş olsun…

Semapezik haftalarımız aynı sizinle. Bende 30 haftalık gebeyim. 22. Haftada öğrendim bebeğimin damar tersliğini. Doğumu çocuk kardiyolojisi ve kalp damar cerrahisi olan tam teşekküllü üniversite hastanesinde planladık allah nasip ederse. Fetal eko da tanısı kesin Kondu bebeğimin. Ama en net doğunca belli olacak dedi doktorumuz. Duayla, sabırla doğumu bekliyorum. Sonrası allah büyük. Çok geçmiş olsun size de. İnşallah atlatacaklar bebeklerimiz 🤲🍀

Fstkcshp
      @Sldlf bugün bebeğimizi aldırmamız gerektiği söyledin 🥺 sadece TGA değil onun dışında kalbinde iki damar , midesi , kolu, poposu ve kafasının yapısında sıkıntı olduğu için. ☹️ rabbim sizin bebeklerinize güç sağlık sizede sabır versin inşallah🙏🏻

Rabbm doğum olduğunda ikinizede sağlık sıhhat versin amliyat olsa bike hemen iyileşip kucsgina almak nasip etsin inşallah ❤️

Semapezik daha önce hiç belli olmamış mıydı peki diğer sıkıntıları😔 Rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah 🤲

Semapezik geçmiş olsun Sema hanım.. Herşey Allah’tan.. elden birşey gelmiyor bazen..Allah herşeyin hayırlısını versin 🙏🏼 İyi akşamlar…

4 ay sonra

Merhaba @Fstkcshp bana ozelden mesaj atabılır mısınız sormam gereken bi konu var özelden yazmayı beceremedım