Merhaba kızlarr 💁
Bir gün bende doğum hikayemi yazarmıyım acaba diye düşünürdüm. Çok şükür Rabbim nasip etti. 🙇
Öncelikle hamileliğimin ilk 3 ayı hep mide bulantısı kusma ile geçti çok zorluydu. 4. Aya girdiğimde hepsi geçmişti çok şükür. 7. Aya girdiğimde ise mide yanmaları bel sırt ağrısı başladı geceleri artık hiç uyuyamıyordum. Doğum yapana kadar devam etti bu sekilde. Gelelim doğum anına.😇 35+5 de çok sık tuvalete çıkmaya başladım 10 dakikada bir gidiyordum ilk hamileliğim olduğu için korktum acaba suyum mu gidiyor da ben mi anlamıyorum diye. Eşime söyledim hastaneye gidelim bi ne olur ne olmaz dedi. Akşam saat 11 de hastaneye gittik doktor alttan muayene etmem lazım dedi. Muayene etti ve 2 cm açılma var dedi. Nst çekilsin sana bi dedi. Nst çekildim sancılar vardı ama ben hissetmiyordum. Gittiğim hastane burda doğum yapamassin 35 haftalıksın daha erken doğan bebekler için kuvezimiz yok dedi ve başka hastaneye gönderdi beni. Ordan hemen yönlendirdigi hastaneye gittik ordada aynı şekilde açıklığa bakıldı ve 3 cm olmuş dedi. Nst çekildi tekrardan sancılar yine çıktı. Eve git 4 saat sonra tekrar gel dedi. Eve geldim duşa girdim sıcak suya oturdum oturup kalktım neler yapmadım ki açılma ilerlesin diye. Gece 5de tekrar gittik hastaneye ama açılma hala aynıydı. Doktor suyun nişanın gelirse hemen gel dedi tamam dedik evin yolunu tuttuk. 35+5 den 38+2ye kadar 3 cm açılma ile bekledim. 2 Kasım pazartesi sabahı nişanım geldi belimde hafif ağrı kasıklarımdada aynı şekilde ağrı vardı. Hemen eşimi kaldırdım hazirlanip hastaneye gittik. Açılmam 4cm olmuştu sancılarım da gittikçe çoğalıyordu nstde sancılar çıktı. Doktor yatış verdi ve yattım. Sabah 7.30 gibi yatışım yapıldı. Devlet hastanesi olduğu için telefon felan yasak hepsini eşime verdim. O kadar çok sancılar artmıştıki dayanamiyordum artık ortalığı yıktım yalvariyorum beni sezeryana alın diye. Ama açılma ilerlediği için almadılar. Öğlen 12 oldu açılma 5-6 cm olmuştu açılma. Saatler bana yıllar gibi geliyordu artık. Öyle çok ağlıyordumki. Öğlen 3 de 7 cm dedi doktor. 3 4 saatte bir açılma var mı yok mu diye kontrole geliyorlardı. Saat 5 buçuk oldu tekrar baktılar 8 cm olmuştu. Suyumu doktor patlattı 8 cmden sonra. 6 gibi tekrar baktılar 10 cm tam açıklık dedi. Ikinma hissi geldikçe ıkın dedi ağlamaktan helak olmuştum hiç gücüm kalmamıştı artık. Yataktan kaldırıp çatala aldılar beni bebeğin kafasıni görüyorum çok az kaldı ıkın diyorlar ama benim hiç gücüm kalmamıştı. Yapamıyordum. Defalarca ıkındım kaç kere ıkındığımı hatırlamıyorum bile. Akşam saat 6.40da minik kızım dünyaya geldi. Onu gördükten sonra bütün acı bütün sancı bütün dertleri unutup gittim. İnanın yavrunuzu gördükten sonra öyle oluyor. Doktor kucağıma verdi minicikti elleri ayakları küçücük sonra aldılar kucagimdan muayenesini yaptılar üzerini giydirdiler. Kesi atılmadı hiç sadece 5 tane dikisim var oda kanama olmasın diye attım dedi doktor. Çok güzel bi doğum oldu bugünün en şanslı annesi sensin bence dedi. Iyikide normal dogum yapmışım diyorum şimdi o acıyla sezeryan istedim ama belkide suan toparlanmam zor olurdu. Eve geldigikten 3 gun sonra kalktim ayaga her isimi kendim yaptim cok kolay toparlandim cok sukur. Rabbim herkeze kolay dogum nasip etsin. Biz 17 günlük olduk bile. Kızım 3250 kg 50 cm doğdu. Bizimde doğum hikayemiz böyle. Biraz uzun oldu hakkinizi helal edin. 🙇❣