Arkadaşlar 32+4teyim ve hala doğum konusunda o kadar kararsızım ki.
Bir yanım normal doğum isterken, diğer yanım sezaryan doğuma yatkın (Daha çok yatkın olduğum kısım)
Normal doğum istiyorum çünkü, bazılarınınkisi gibi benimkiside belki kolay geçebilir diye düşünüyorum. Bir aydır inanılmaz kasık,bel,sırt, bacak ağrısı yaşadığım için belkide sadece doğum anı sadece zor olur diyorum benim için.
Diğer bir isteme nedenimse etraftan “aa isteğe bağlı sezaryan neden olur ki insan” gibi sesleri işitmek istemiyorum. Hele ki sezaryandan sonra zorluk yaşarsam, “biz sana demiştik, kendin ettin kendin buldun” diye mod düşürücü tayfayı hiç dinlemek istemiyorum.
Birde çok alerjik bir bünyem olduğu için anestezide uyanamamaktan korkuyorum 🙈
Sezaryan isteme sebeplerim ise, doğru ıkınma yapamayıp, paniğe kapılıpta bebeğime zarar vermekten korkuyorum.
Son zamanlarda tansiyonum biraz yüksek seyrettiği için son ana kadar normal diye gidip onca acı çektikten sonra hoop sezaryan demelerini istemiyorum.
Ve şuan normal doğum olsa bile ikinci çocugumun sezaryan olma ihtimali çok çok çok fazla. çünkü yaş ilerledikçe tansiyon problemi artıyor ve bizde sülale boyu genetik bir problem bu. Yani üç beş sene sonrasını düşününcede aynı kapıya çıkıyorum.
Çok uzattım ama kısaca her ikisinden de korkuyorum ama bir şekilde doğması gerekiyor. Doktorum sadece sezaryan doğum yaptırıyor. Çünkü anlaşmalı olduğu hastaneler bir saatlik uzaklıkta. Eğer normal istersem, devlete gitmek zorundayım.
Kafam karmakarışık yani.
Sizler için olumlu ve olumsuz yönlerini de yazarsanız belki bana da fikir olur.