Merhaba kızlar bende doğum yaptım cok şükür. Tam son gününde doğdu kızım. 40+0☺️ umudunuzu kaybetmeyin 😜 şuan hastane odasından yazıyorum çoook taze anneyim. Aslında biraz zaman geçip yazmayı düşündüm olumsuz Bi dogum oldugu İcin ama happykidse geçicegim İcin sonra yazamam diye düşündüm cok detaya girmicem bu yüzden korkutmamak İcin 🤯😜 zor bir dogumum oldu maalesef bu yüzde sadece üstünden anlatıcam tavsiye vericem..
-Öncelikle dogum baslaması İcin nişan ya da suyum gelmedi sancı ile basladı dogumum. Maalesef bir kaç gün sürdü uzun Bir süreçti açılmalarım cok yavas ilerledi pelvis kemigim mi ne sertmiş denildi. Neyse açılmalarım Bi şekilde oldu ama cocuk asla aşağı inmiyordu 7 8 cm oldu cocuk hala yukarıda benimde artık mecalim yoktu ama ıkınarak indirmek zorundaydık o ara sezeryana dönülse mi diye Bi kargaşa oldu cünkü üç gün çekmiştim bu sancıları ama suni sancıyla hızlandırarak ve daha ıkınma hissi gelmeden ıkındırılarak cocuk asagya indirdik vs falan neyse megersem boynunda kordon varmış bu yüzden inmemiş çıktığında su yutmus Bi kaç saat küvez de kaldı solunumu düzelmesi İcin. Kesi atıldı bebekte yırtmıs dikişlerim var maalesef.
Önerilerime gelicek olursak
- bana doktorum fizigime olsun bebegin kilosu olsun bunları göz önünde bulundurarak hep cok iyi normal dogum olur diyordu çatı muayenesi yapmadan belki yapsaydı sert oldugu görülebilirdi.
- bence normal olarak doguma basladıysanız saglıkla ilgili bir sıkıntı yoksa sezeryana dönmeyin Bi şekilde geçiyor
- suni sancı dan korkmayın kendi sancınla aynı seviyede ikisininde çekmiş biri olarak sadece suni düzenli geliyor
🌼 Sormak istediginiz herşeyi sorabilirsiniz ☺️