grmz31 Arkadaşlar epidural doğum yapıcam nasipse ama korkularım var ne bilim ilk sancılarımız çok mu hissedilir sanırım ilk aşama herkesin farklı ama en çok merak ettiğim epidural fayda etmediği oluyor mu ya da ağrıyı hangi düzeyde azaltıyor ?
Fxfx grmz31 5 cm den sonra yapılıyor ve bu sizin ağrı eşiğinize bağlı.. İlk doğumumda yaptırdım 3.5 cm açılmam zaten vardı 5 e kadarda hiçbir şey hissetmemiştim😊
Fxfx grmz31 bu arada ağrıyı mümkün olduğunca hissettirmiyor ancak doğum anında yanı ıkınma kısmında ağrı hissediyorsunuz zaten hissetmezseniz ıkınamazsınız..
grmz31 Fxfx darısı bana inşallah birkaç gün kaldı merak ediyorum çok korkuyorum ama epidural yapıldıktan sonra hiç hissetmediniz mi dikişi vs bi kere mi yapıldı bir de :)
grmz31 Fxfx o kısımda mutlaka bir yanma ağrı olur ama öncesinde faydası varsa o da iyi en azından rahatsın
Fxfx grmz31 Amin inşallah 😊belinizde katater oluyor gerekirse Ordan veriliyor ağrı kesici ama doğuma yakın tekrar verilmiyor.. dikiş zamanı uyuşturmak içinde iğne yapılıyor zaten hissetmiyorsunuz o kısmı da
Fxfx grmz31 evet kesinlikle ben hem epidural hem epiduralsız yaptım.. 2.doğumum kısa sürdüğü için şanslıydım yoksa biraz zorladı beni epidural aldığım doğuma göre.. Oysa öncesinde aman epidural aldım ama ağrı vardı diyordum ama öyle değilmiş😅🤭 tabi benim iki doğumumda suni sancı ile kendi sancılarınız olursa belki daha kolay geçer
Nursahcan 37+5 olduk altan muane olmadım acılmam var mı yok mu bılmıyorum caraamba gıdrcem doktora 37 de gıttım nts de sancı cıkmadı ar ara kasıklarımda agrı oluyor belımde falan da bugun de sag tarafta bacakla kasık agrım arasında bı agrı gırdı gectı
grmz31 Nursahcan normaldir onlar ama çatı muayenesi yapılmalı tam ideal haftadasınız en azından doğuma karar vermek için bebek uygunsa şayet onda da sizin uygunluğunuz saptanıyor doktorunuza bir sorun benim sancım yoktu yapıldı 37 de