Selma22_ merhaba ben de 2 ay önce spinal sezaryen ile kızıma kavuştum. Öncesinde zaten korkuyordum ama son 1-2 ay zehir olmuştu bana hele son gün sabah kalktığımda yürümeyi unutmuş gibiydim dizlerim tutmuyordu. Spinal olduğum için ondan bahsedeceğimi 1.si biraz klişe olacak ama spinal iğnesini hiç hissetmiyorsunuz,ele açılan damar yolu kesinlikle daha çok acıyor 😁
2.si doğum esnasında asla kötü bir his olmuyor çekiştirme sarsma vs ben doktorumun bebeği aldığından bile haberdar değildim ağlayınca farkettim dokunmalar bile hissedilmiyor. Çok kısa sürüyor giriş-çıkış toplamda 40 dk gibi.. ve isterseniz sakinleştirici vuruyorlar en başında.
Benim uyuşukluğum akşama doğru 4-5 civarı geçti 10 da doğum yaptım ve sancılarım asla adet sancısından fazla değildi. Çok hafifti bu mu yani ?? Dedim.
İlk ayağa kalkış biraz tedirgin ediyor insanı ama sadece 4-5 saniyelik kısa bir sızı oluyor sonrası yürüdükçe açılıyorsunuz.
tavsilere gelecek olursam :
kesinlikle bol bol yürüyüş,su,bitter çikolata ve sade kahve👍🏼
yanınına depend muhakkak alın en büyük kurtarıcım o oldu.
ben normalde de gazımı çıkaramayan bir insanım o beni biraz zorladı sadece hemen bir ilaç verdiler damar yolundan ve çok rahatlattı gazımı çıkardım.
incir kompostosu kesinlikle ve kesinlikle yanınıza götürün. Ölçüsü tarifi yok suyun içine bol bol incir atın istet blenderda çekin ister küçük küçük doğrayın öyle kaynatın. Mis gibi süt yapıyor,sezaryende süt gelmez hikayeleri hep boş .. ilk gün sütüm geldi 🙏🏼🥰 kısacası siz kendinizi bırakmazsanız çok çabuk toparlanıyorsunuz. Sezaryen asla korkulacak bir şey değil. İkinci gün doğum yaptığınızı bile unutuyorsunuz.. sormak istediğiniz bir şey varsa cevaplayabilirim. sağlıkla kucağınıza alın inşallah şimdiden geçmiş olsun 💐🙏🏼♥️