UrazyadaMasal Merhaba kizlar 10. Haftamdayim çalışan gebeler 20 den sonra çalışmaması gerektiğini biliyorum fakat hala 10bucuga kadar çalışıyorum. Sizler nasıl yol izlediniz? Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Ruya-Onen UrazyadaMasal Konuşun gerekli insanlarla zaten yasal olarak günlük 7 buçuk saat çalışma süreniz var. Daha fazlasını çalıştırmazlar. Mesaiyede bırakamazlar. Ben pandemiden dolayı 2 ayımı evde geçirdim sonrasında başladığımda çok zorlanmadığım için bişey demedim ama zorlansaydım eğer konuşurdum saatler konusunda
Caglanuroney UrazyadaMasal günde 8 saat calisiyodum ama yaklaşık 2 saat mola yapiyodum 4te cikiyodum işten hiç bı şekilde 8den sonra calistiramazlar müdürünüzle konuşun
Dygmvl UrazyadaMasal çalışılan saatlerin yarısından fazlası 20:00den sonrasına kalıyorsa gece çalışması sayılıyor ve bu yasak. Ben de mağazadayım aynı şekilde 3 gün 10-19 3 gün 13- 22 çalışıyorum. Araştırdım bayağı gece çalışmasına girmediği için böyle bir değişim yapılmıyor vardiyada.
UrazyadaMasal Ruya-Onen 7 buçuk saati geçmiyor ama 13.30-22.00 çalışıyorum . Hamileler 20 den sonra çalışmaması gerek diye biliyorum. Hangi vardiyalarda çalıştınız?
Bircanderin UrazyadaMasal 20 den sonra calistirmalari yasak o yuzden vardiyanizi ona gore ayarlamalari gerek isveren ile konusun Konuyu bence
UrazyadaMasal Caglanuroney Akşamcı olamazmis o konuştum canım çözüm üretmek yerine beni engellemeye çalışıyorlar başka bir mağazaya alalim ama yoneticilikten personelle geç diyorlar hayatımda bu kadar saçma bişey ilk defa duydum. Üstelik yeni doğum yaptı karısı 4 aylık bebek halden en çok onun anlamadı gerekirken aksama gelemezmis çünkü hamile olan o 😁
Caglanuroney UrazyadaMasal aynen canım anlayış göstermesi lazim ki bu zaten senin özel olarak istediğin bişey değil olması gereken hakkımız sakın kabul etme sen akşama gidiyosan o da gidicek öyle şey mi olur
UrazyadaMasal Dygmvl 20.00 ve 6.00 arasında çalışma gece calismasina giriyor demişlerdi ve şirkette bir çok hamile tanıdım bu şekilde çalıştılar sürekli ama şu an sözde bişey yasal birşey değil diyorlar anlamadım herkes birşey diyor
Dygmvl UrazyadaMasal Kadın çalışanlar, hamile olduklarının sağlık raporuyla tespit edildiği andan itibaren doğuma kadar geçen sürede 20:00-06:00 saatleri arasında gece çalışmaya zorlanamaz. Yarısından fazlası 20:00-06:00 arasına denk gelen gece vardiyalarında çalıştırılamazlar. Benim bildiğim de bu tamamının gece olması yasak
Abf Bir yanda kamu personeline sunulan onca idari izin vs, Bi yanda özel sektörde hamile olsan bile köle gibi çalıştırmaya kalmaları, bu sistem çok adaletsiz.
UrazyadaMasal Abf aynen bu kadar adaletsiz bir sistem daha görmedim sanki onlar hamilede biz degiliz. Ben markette çalışıyorum birde o kadar açık insan geliyor gidiyor birde karsindakiler düşüncesiz beni boğuyor gerçekten. Son bir haftadır o kadar üzülüyorum ki bu duruma elimde olmadan
haziranin25i Abf kesinlikle size katılıyorum. Ve aynı fikirdeyim. Onlara imtiyaz sağlaniliyorsa kesinlikle özel e imtiyaz sağlanmalı.
haziranin25i UrazyadaMasal Sabah 10 Akşam 6 çalışıyorum. Ofiste çalıştığım için çok zorlanmıyorum. Mağaza da çalışmış olsaydım kesinlikle hakkım olan neyse onu yaptırırdım.
Bmhkvhpbgh Bende markette çalışıyorum 6 ay öncede başka personel doğum yaptı sorduğumuzda ağır işçi sınıfına girmiyoruz bizde geçerli değil dediler ben 5e kadar çalışıyorum sürekli ama o personel 22.00a kadar çalışmıştı###
Arzucuk UrazyadaMasal ben şuan 39+5haftaligim 37 haftaya kadarda çaliştim 10 saat tekstilde bide ayakta çaliştim hiç birşey olmadi😊
UrazyadaMasal Arzucuk işte hakkımız olan 7.5 saatten fazla 20den sonra çalışmamak ama halden anlayan yok
isilayaslan32 UrazyadaMasal benim hamilelikten önce iki vardiyam vardı birisi sabah 9 akşam 7 diğeride gece 12 sabah 8 buçuktu hamilelikten 3 4 hafta sonra beni sabah 8 akşam 4 buçuk yaptılar hala öyle hiç değişmedi
UrazyadaMasal isilayaslan32 20den sonra yasak mı tam olarak aslinda yasaksa her yer aynı kurala uymalı ya tiriviri yapiolar resmen yöneticiye persknel yapaym öyle çalışmak istiyorsan diyor böyle bişey var mı ya