_41sumeyye_ Hilalkrmzkn benim.bebegimde 33.haftada kontrole gttik 3 hafta önden gidiyor kilosuda 2650 doktor meyveyi ekmegi herseyi kestii
Seval22 Hilalkrmzkn 28+5 Haftada 1750 grdı doktorum dikkat et dedi meyveyi kuru yemişi azalttım 32. Haftada 2300 çıktı yine önden gidiyor ama 3 haftada 500 gr almışız daha iyi gidiyosun dedi doktor bende normal istiyorum aslında kendimde minyonum 55 işe hamile kaldım 5 kilo aldım şekerimde yok bebek niye iri anlamadım
Hilalkrmzkn Seval22 Seval22 mecbur bizde azaltıcaz bişeyleri meyve tatlı hamur işi zaten çok tüketmiyotduk ama böyle oldu normal doğum çok istiyorum kilosu fazla gelirse mümkün olmayabilir bakalım sağlıkla sıhhatle inşallah gelirler 🤲🏻
Kubrayzccc Hilalkrmzkn Bizede şeker hamur işi yasak su fazlalığı var dedi o yüzden sordum sağlıkla gelsinler 🙏
Hilalkrmzkn Hilalkrmzkn daha önce dikkat etmemiştim doktorda söylemediği için öyle bi tarih normal giderken 27 aralık doğum tarihi görülürken şuan ultrasonda 15 aralık olarak görünüyor tahmini bu değil mi söylemek istediğiniZ
Happymamatwo Kubrayzccc sağlıkla gelsin son aylarda bebeğim her hafta 400 gr kadar alıyordu. Şeker olma ihtimali yüksek dedi , gizli şeker çünkü hep sınırdaydı.Şu an 40+1 haftalık hamileyim 4.100 gram . Su fazlalağı olunca şekerden şüpheleniyorlar
Elidamla35 Kubrayzccc bana da doktor aynı şeyi söyledi su fazlalığı varmış kilosuda öndeymiş nasıl bir yol izleyebiliriz ne yesek yaramış resmen 🤣
ebrarecem gmzcvk ultrasonda gözüken 36ysa 32 yı unutun o zaman 36dan hesaplanır ve haftasına göre uyumlu şuan kilosu. Doğumu da 36 ya göre olur kilosu gelişimi güzel olduğu için.
_41sumeyye_ ebrarecem nasi yani ultrasonda gozukrn haftaya goremi doktorlar dogum icin tarih soyluyor
Hilalkrmzkn ebrarecem 34 haftalığız ama 36 haftalık gelişimindeymişiz önden gidiyoruz yani şimdi 36 haftalık gibi mi hesaplama yapılıp doğum zamanı belirlenir doğru mu anladım ☺️ Pek anlayamadım da
ebrarecem _41sumeyye_ evet öyle oluyor gelişimi iyi gittiği için haftasıda öne gidiyor yeniden tarih belirlenmiş oluyor. Yani haftayı belirtirken son adt tarihini değil ileriyi giden tarihi baz alınıyor.
_41sumeyye_ ebrarecem yaa benimde 3 hafta onde gelisimi suan 34 duz siz oyle diyince bekledigimden erken dogurcam diye heycan yaptim🤣
ebrarecem _41sumeyye_ @Hilalkrmzkn ultrasonda önde giden zaman yazar genelde doğumda ona göre yapılır. Doktorlarda söylerken sata göre değil ultrasondaki tarihi söyler dikkat etmednz mi.
_41sumeyye_ ebrarecem evet ultrasonda onde giden tarih yaziyor ama dogum icin bu tarz bisry demedi doktorumuz oyuzden sasrdim
ebrarecem Hilalkrmzkn evet tam olarak bu :) sanırım kilodan dolayı normal doğum yapamıcam gbi birşey yazmıştınız bu sizin için geçerli değil. Şuanki kilosuna göre haftasıda 34 olarak gözükseydi evet normal şansınız kalmayabilirdi ama ultrasonda haftası doğum tarihi ileri gözüktüğü için normal yapabilirsnz.